Το άλλο... χρώμα της showbiz

30.06.2009
Παντού ακούμε για την οικονομική κρίση, αλλά καλοκαιράκι έχουμε, οπότε, μήπως να «μην τα βάψουμε μαύρα» και να... βάλουμε χρώμα στη ζωή μας; Λαϊκές φράσεις όπως αυτές επιβεβαιώνουν πόσο καθοριστικό ρόλο παίζει το χρώμα στη διάθεσή μας.

Από τη ΧΡΥΣΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Παντού ακούμε για την οικονομική κρίση, αλλά καλοκαιράκι έχουμε, οπότε, μήπως να «μην τα βάψουμε μαύρα» και να... βάλουμε χρώμα στη ζωή μας; Λαϊκές φράσεις όπως αυτές επιβεβαιώνουν πόσο καθοριστικό ρόλο παίζει το χρώμα στη διάθεσή μας. Το κυριότερο όμως είναι ότι αποκαλύπτει στοιχεία της προσωπικότητάς μας. Τι «λένε» λοιπόν οι αποχρώσεις που επιλέγουν διάσημες κυρίες της showbiz για το χαρακτήρα τους;

Πανδαισία χρωμάτων

Κόκκινο: Δείχνει επιθυμία για κυριαρχία, πάθος και αισθησιακό χαρακτήρα. Η προτίμηση σ’ αυτό το χρώμα αποκαλύπτει δυνατή σεξουαλική ορμή, έντονη δημιουργικότητα, επιθυμία για νέα πράγματα και νέους φίλους. Το προτιμούν όσες θέλουν να δείξουν τόλμη και αποφασιστικότητα.

Ροζ: Εκφράζει ηρεμία και ψυχραιμία. Όσες φοράνε ροζ θέλουν να μοιάζουν με ένα φρέσκο λουλούδι και δεν είναι τυχαίο ότι χαρακτηρίζει τα μωρά θηλυκού γένους.

Μαύρο: Κλασικό και αγαπημένο, εκφράζει τη δύναμη. Είναι σύμβολο κομψότητας, ευελιξίας και χάρης, ένα χρώμα διαχρονικής αξίας. Εκείνες που το φοράνε ξέρουν να επιβάλλονται και να πετύχουν τους στόχους τους.

Λευκό: Εκφράζει αγνότητα και απλότητα. Είναι κι αυτό ένα χρώμα διαχρονικής αξίας. Αν το προτιμάτε, είστε τύπος σχολαστικός και πειθαρχημένος.

Μπλε: Είναι το χρώμα της ζεστασιάς και της εμπιστοσύνης. Όσες προτιμούν το μπλε στο ντύσιμό τους είναι άτομα που τηρούν τις παραδόσεις και πιστεύουν στις ηθικές αξίες.

Γαλάζιο: Σύμβολο του στοχασμού, της προσευχής και του ουρανού. Το ανοιχτό γαλάζιο δείχνει μικρό βάθος κι έναν αγώνα προς την ωριμότητα. Εκείνες που προτιμούν τις βαθιές αποχρώσεις του έχουν βρει τι θέλουν και πώς να το πετύχουν.

Κίτρινο: Εκφράζει ανησυχία και αναζήτηση. Αν το προτιμάτε στο ντύσιμό σας, δεν φοβάστε να ξεχωρίσετε και ίσως θέλετε να προκαλέσετε. Δείχνει ανεξάντλητη ενέργεια, δύναμη ισχύος, θάρρος και αυτοπεποίθηση.

Πορτοκαλί: Δείχνει περίσκεψη και ενδιαφέρον για τους άλλους. Το άτομο που προτιμά το πορτοκαλί θέλει να επιτύχει σε οτιδήποτε ασχολείται, είναι εκ φύσεως ενθουσιώδες, αισιόδοξο για το μέλλον του και με πολλά ενδιαφέροντα.

Μπορντό: Το χρώμα της πνευματικότητας. Πλούσιο κι εντυπωσιακό, εκφράζει μια αισθησιακή προσωπικότητα με σοβαρότητα και θηλυκότητα.

Πράσινο: Εκφράζει δύναμη, ηρεμία και ανοιχτό μυαλό. Η «πράσινη» προσωπικότητα προσπαθεί να υπερνικήσει την αντίθεση, με σκοπό να πετύχει την αναγνώριση.

Καφέ: Σημαίνει ότι θέλετε να δώσετε μια εικόνα κατεστημένου και φρόνιμου ανθρώπου, που δεν ξεφεύγει από την πεπατημένη.

Γκρι: Είναι ουδέτερο και αρμονικό. Αν φοράτε συχνά γκρίζα ρούχα, θέλετε να δώσετε την εικόνα όχι μόνο κομψής, αλλά και διανοούμενης. Εκφράζει πειθαρχία και τάξη.

Έλλη Κοκκίνου : Πειθαρχία και δύναμη
Εντυπωσιακή εμφάνιση με ό,τι κι αν φορέσει, αλλά φαίνεται η προτίμησή της στο θαλασσί και το άσπρο, το οποίο μάλιστα δεν αποχωρίζεται εύκολα, γι’ αυτό και το υιοθέτησε απόλυτα στην επανεμφάνισή της στην πίστα του «Romeo», γιατί είναι το αγαπημένο της. Πειθαρχημένη και δυναμική, ξέρει τι θέλει και δεν απογοητεύεται με τις δυσκολίες. Θέλει στη ζωή της να έχει ισορροπία και το έχει αποδείξει συνδυάζοντας θαυμάσια την οικογένεια με την καριέρα.

Έλενα Παπαρίζου: Το Νο1
Παίζει με όλα τα χρώματα, αλλά το μαύρο είναι το αγαπημένο της. Ίσως γιατί έχει πολλή ενέργεια και δύναμη. Ξέρει να επιβάλλεται, να παλεύει και να κερδίζει τους στόχους της. Δεν είναι τυχαία το Number one, που στα πόδια της «υποκλίθηκε» όλη η Ευρώπη. Όπου κι αν πάει μαγνητίζει και είναι γεννημένη μόνο για πρωτιές.

Μαριάννα Τουμασάτου: Η μοιραία
Αν και είναι φανατική οπαδός του Παναθηναϊκού, στα αγαπημένα της χρώματα κάνει... απιστίες στην ομάδα της, αφού προτιμά το μαύρο, το καφέ και το κοραλλί. Το καφέ δείχνει την εικόνα φρόνιμου ανθρώπου και η Μαριάννα μπορεί μεν να ακολουθεί την καρδιά της, αλλά το έχει παραδεχτεί ότι δεν διεκδικεί τίποτα στη ζωή της, καθώς πιστεύει ακράδαντα ότι τα πολύ σημαντικά πράγματα τα φέρνει η μοίρα.

Πατρίτσια Περιστέρη-Μίλικ: Η ρομαντική
Πραγματικά μοιάζει με φρέσκο λουλούδι το κορίτσι που μας εξέπληξε με την ερμηνεία του στο σίριαλ «Χαρά αγνοείται». Ήρεμη, ψύχραιμη, ρομαντική και ερωτευμένη, την εκφράζει απόλυτα το ροζ παλ χρώμα, που είναι το αγαπημένο της και από τα πιο «in» του καλοκαιριού.

Αλεξάνδρα Παλαιολόγου: Θηλυκή κομψότητα
Παραδέχεται ότι ένα από τα πιο αγαπημένα της ρούχα στην ντουλάπα είναι ένα μαύρο φόρεμα Dolce & Gabbana, που δείχνει ότι η ηθοποιός δικαίως θεωρείται σύμβολο γυναικείας κομψότητας. Όμως, το λατρεμένο της χρώμα είναι το κόκκινο. Μάλιστα, όπως χαρακτηρίζει η ίδια τον εαυτό της, είναι γυναίκα-βελούδο!

Πέγκυ Ζήνα: Σε μαύρο και άσπρο φόντο
Τα δύο αυτά χρώματα είναι τα αγαπημένα της και μάλιστα τα έχει φορέσει και σε βιντεοκλίπ της. Απλή, ειλικρινής, κομψή, πειθαρχημένη, ξέρει να κερδίζει τους στόχους της. Δεν της αρέσει το κραυγαλέο ντύσιμο και έχει αποδείξει ότι είναι μια διαχρονική αξία στον καλλιτεχνικό χώρο, όπως καταδεικνύουν και τα χρώματα που λατρεύει.

Ναταλία Γερμανού: Η αυθόρμητη
Έχει δείξει πολλές φορές ότι αγαπάει πολύ το λευκό, που αποκαλύπτει έναν άνθρωπο σχολαστικό και πειθαρχημένο. Κι όπως λένε αυτοί που γνωρίζουν καλά τη γνωστή παρουσιάστρια, πράγματι αυτά τα δύο στοιχεία τα διαθέτει, γι’ αυτό και πετυχαίνει σε ό,τι κι αν κάνει. Από την άλλη, έχει παιδικότητα και αυθορμητισμό, που ταιριάζουν απόλυτα με το λευκό χρώμα, όπως και τα αξεσουάρ σε έντονα χρώματα που της αρέσει να φοράει.

Ελένη Μενεγάκη: Διαχρονική αξία
Της αρέσουν όλα τα χρώματα, αλλά ιδιαίτερα, όπως φαίνεται και από τις εμφανίσεις της, το πράσινο και το μαύρο. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαία η πρωτιά! Το μαύρο είναι το σύμβολο της κομψότητας και της διαχρονικής αξίας. Το πράσινο εκφράζει δύναμη, ηρεμία και ανοιχτό μυαλό. Αυτά τα στοιχεία αναμφισβήτητα τα διαθέτει η «βασίλισσα της πρωινής ζώνης». Άλλωστε και οι δηλώσεις της «δεν με φοβίζουν οι αγώνες εμένα, μπορώ να πω ότι με ιντριγκάρουν κιόλας, γιατί έχω πνεύμα πολεμιστή» δείχνουν ότι αυτά τα χρώματα της ταιριάζουν περισσότερο.

Κατερίνα Παπουτσάκη: Αισθησιακός δυναμισμός
Τι άλλο από το κόκκινο θα μπορούσε να είναι το αγαπημένο χρώμα της ηθοποιού; Δυναμική, αισθησιακή, σταθερή στις αξίες της, τολμάει να ρίχνεται στη φωτιά και να δοκιμάζεται σε ρόλους αδιαφορώντας για το πώς θα την κρίνουν οι άλλοι. Εκείνη ακολουθεί το ένστικτό της και την καρδιά της. Μια γυναίκα γεμάτη πάθος, καθώς, όπως έχει πει, πιστεύει ότι ο έρωτας είναι πάνω απ’ όλα!