Τζεν Άνιστον: "Ψοφάω να κάνω ένα παιδί"

10.08.2010
Ίσως να επηρεάστηκε από τη νέα της ταινία "The Switch", ίσως απλά ν' ακούει το βιολογικό της ρολόι να χτυπάει πιο δυνατά από ποτέ, πάντως η Τζένιφερ Άνιστον (Jen Aniston) δεν διαστάζει να μιλάει πλέον ανοιχτά για την μητρότητα και την επιθυμία της να κάνει ένα παιδάκι.

Ίσως να επηρεάστηκε από τη νέα της ταινία "The Switch", ίσως απλά ν' ακούει το βιολογικό της ρολόι να χτυπάει πιο δυνατά από ποτέ, πάντως η Τζένιφερ Άνιστον (Jen Aniston) δεν διαστάζει να μιλάει πλέον ανοιχτά για την μητρότητα και την επιθυμία της να κάνει ένα παιδάκι.

Στο "Switch", η 41χρονη Άνιστον υποδύεται την Κέισι Λάρσον, μια ελεύθερη γυναίκα που θέλει απελπισμένα ένα μωρό και για το λόγο αυτό επιλέγει την μέθοδο της τεχνητής γονιμοποίησης με σπέρμα που παίρνει κατά λάθος από τον κολλητό της. Η ίδια η Άνιστον με τις δηλώσεις της κατά την προώθηση της νέας της ταινίας, ανοίγει την καρδιά της και παραδέχεται όσα παιρνούν από το μυαλό της σχετικά με τη μητρότητα:

"Φυσικά και θέλω να γίνω μητέρα. Έχω το μητρικό ένστικτο ενεργό μέσα μου από τότε που ήμουν 20 χρονών αλλά και στα 30 μου και γενικά το να κάνω ένα παιδί είναι μέσα στα σχέδια μου χρόνια τώρα. Ξέρω ότι λέω το ίδιο πράγμα χρόνια τώρα και θα συνεχίσω να το λέω αφού είναι κάτι που επιθυμώ διακαώς να γίνει".

Υπερασπιζόμενη μάλιστα τον χαρακτήρα που υποδύεται, η ελληνικής καταγωγής ηθοποιός υποστηρίζει με θέρμη:

"Οι γυναίκες πλέον έχουν συνειδητοποιήσει και καταλαβαίνουν πολύ καλά πως δεν χρειάζεται να συμβιβαστούν με έναν άντρα που δεν θέλουν απλά για να κάνουν ένα παιδί μαζί του. Οι καιροί έχουν αλλάξει και είναι συγκλονιστικό το πόσες διαφορετικές επιλογές έχουμε αυτές τις ημέρες. Δεν ζούμε στην εποχή των γονιών μας που η απόκτηση ενός παιδιού ήταν δύσκολη όταν περνούσες κάποια συγκεκριμένη ηλικία. Δεν χρειάζεται να περιμένεις να βρεις έναν άντρα για να μεγαλώσεις ένα παιδί πια. Η αγάπη είναι αγάπη αλλά η οικογένεια είναι εκείνη που σε περιβάλλει, είναι τα άτομα που βρίσκονται περισσότερο κοντά σου. Άλλωστε, αυτό είναι που λατρεύω στην τελευταία μου ταινία. Μιλάει για την οικογένεια σήμερα και δεν αναπαράγει το παραδοσιακό στερεότυπο που η κοινωνία μας δίδαξε ν' ακολουθούμε".

Κι αν νομίζετε πως η 41χρονη Τζένιφερ έχει αγχωθεί με το θέμα της μητρότητας και ψάχνει απεγνωσμένα δότη σπέρματος, κάνετε λάθος. Η ίδια φαίνεται πως ψάχνει ακόμα τον πρίγκηπα του παραμυθιού και όπως εξομολογήθηκε στο "Entertainment Tonight":

"Για την Κέισι, τον χαρακτήρα που υποδύομαι, η διαδικασία επιλογής δότη ήταν σαν να αγόρασε ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια από το διαδίκτυο. Αν θα έμπαινα κι εγώ στη διαδικασία αυτή, θα διάλεγα τον τέλειο δότη. Θα ήταν ξανθός αλλά με υψηλό IQ. Βέβαια, μιλώντας για εμένα προσωπικά, δεν πιστεύω πως η τεχνητή γονιμοποίηση θα ήταν κάτι που θα προτιμούσα αλλά ποτέ δεν ξέρεις, δεν υπάρχει κανόνας σε αυτά τα πράγματα και δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο. Μπορεί να μπω σε ένα ξενοδοχείο και να συναντήσω τον άντρα των ονείρων μου ή μπορεί να με χτυπήσει λεωφορείο. Όλα είναι πιθανά".

Για όσους δεν μπορείτε να περιμένετε για να δείτε την αγαπημένη σας ηθοποιό στο σινεμά, η Τζένιφερ φρόντισε να σας ανταμείψει και για το λόγο αυτό πόζαρε στο τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού "Harper's Bazaar". Η Άνιστον υπό τις οδηγίες του διάσημου φωτογράφου Μαρκ Σέλιγκερ (Mark Seliger) φωτογραφήθηκε αναπαριστώντας την Μπάρμπαρα Στρέιζαντ (Barbra Streisand) σε πορτραίτα της που άφησαν εποχή.

Η Άνιστον δήλωσε φανατική θαυμάστρια της μεγάλης κυρίας της μουσικής και του κινηματογράφου ενώ τόνισε πως η εν λόγω φωτογράφιση ήταν άκρως διασκεδαστική και απόλαυσε να φοράει ωραία κοστούμια και περούκες και να μπαίνει σε αυτόν το ρόλο:

"Η Μπάρμπαρα με ενέπνευσε αφού δεν υπάρχει τίποτα που να ήθελε και να μην το πραγματοποίησε τελικά. Ήταν μια γυναίκα που έκανε ό,τι ήθελε σε μια εποχή που το φύλο μας δεν είχε τόση ελευθερία. Την θαυμάζω και είναι μια αληθινά μαγευτική γυναίκα".

Και ακριβώς όπως το είδωλό της, έτσι και η Άνιστον σκέφτεται το επόμενο επαγγελματικό της βήμα και είναι πιθανό να περάσει και στην σκηνοθεσία ταινιών πίσω από την κάμερα:

"Σκέφτομαι σοβαρά ποιό θα είναι το επόμενο βήμα μου. Η τελευταία μου ταινία με γέμισε και ήταν δημιουργική αλλά θέλω να εξερευνήσω τις ερμηνευτικές μου ικανότητες. Δεν θα σταματήσω να ψάχνομαι αν δεν μου το ζητήσει το κοινό. Κι ακόμα κι αν μου το ζητήσει, μπορεί να μην σταματήσω. Πάντως έχει έρθει ο καιρός ν' αλλάξω. Είχα και μια μεγάλη κουβέντα με την Μπάρμπαρα και σκέφτομαι ήδη την σκηνοθεσία και το πώς θα πειραματιστώ σε αυτήν. Το θέμα είναι ν' αγαπάς ότι κάνεις".

Εν το μεταξύ, εκδικάστηκε και η υπόθεση των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η Άνιστον εναντίον του Τζέισον Πέιτον (Jason Peyton) και το δικαστήριο αποφάσισε τελικά υπέρ της 41χρονης ηθοποιού.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο 24χρονος Πέιτον θα πρέπει να παραμείνει μακρυά από το σπίτι ή τη δουλειά της Άνιστον για τα επόμενα 3 χρόνια. Οι δικηγόροι της Άνιστον υποστήριξαν πως ο Πέιτον έχει διαγνωστεί με παρανοϊκή σχιζοφρένεια και είναι άτομο επικίνδυνο που μπορεί να απειλεί τη ζωή της διάσημης ηθοποιού. Προσωρινά μέτρα είχαν εκδικαστεί κατά του Πέιτον μέσα στον Ιούλιο!

Επιμέλεια: Κατερίνα Πατούλια