Το βέτο της Μανωλίδου

01.09.2009
Όχι απέναντι στα πρωινάδικα, λέει η Ελεονώρα. Δεσμεύσεις για το τηλεοπτικό της μέλλον θέλει να ζητήσει η Μανωλίδου.

Όχι απέναντι στα πρωινάδικα, λέει η Ελεονώρα. Δεσμεύσεις για το τηλεοπτικό της μέλλον θέλει να ζητήσει η Μανωλίδου. Πολύς ντόρος έχει γίνει σχετικά με το αν θα παρουσιάζει τελικά την πρωινή εκπομπή του καναλιού του Αμαρουσίου ή όχι η Ευγενία Μανωλίδου. Μετά την «απομάκρυνση» της Βίκυς Καγιά από το τιμόνι του «Πρωινού καφέ» ακούγεται έντονα ότι τη θέση της θα πάρει η φρεσκοπαντρεμένη κ. Μανωλίδου. Η ίδια κρατάει το στόμα της κλειστό και δεν δίνει καμία περαιτέρω πληροφορία πριν νιώσει απόλυτα έτοιμη. Ωστόσο, από άνθρωπο της εκπομπής πληροφορηθήκαμε τα πέντε «θέλω» της ή τους «όρους» που θα συζητήσει πριν πέσουν οι τελικές υπογραφές. Ας τους πάρουμε έναν έναν...

Ο πρώτος έχει να κάνει με την πορεία της στην εκπομπή. Δηλαδή, στην περίπτωση που τα νούμερα τηλεθέασης δεν είναι τα απαιτούμενα, να μην την «κόψουν», όπως συνέβη σε όλους τους προκατόχους της. Με λίγα λόγια, θέλει να αρχίσει και να ολοκληρώσει τη σεζόν.

Ο δεύτερος είναι να επιλέξει εκείνη τους συνεργάτες που θα την πλαισιώνουν μπροστά, αλλά και πίσω από τις κάμερες.

Άλλη μία επιθυμία της είναι να μην υπάρξουν εκπτώσεις σε συνεργεία και δώρα και η εκπομπή να συνεχίσει να είναι το ίδιο καλοστημένη.

Ο τέταρτος αφορά την αρχισυνταξία. Η Ευγενία Μανωλίδου θέλει να έχει λόγο στα θέματα που επιλέγονται και, αν κάποιο δεν την ικανοποιεί, να μην εντάσσεται στη θεματολογία της εκπομπής. Για το τέλος μένει το οικονομικό, όπου θα ήθελε η αμοιβή της να μην είναι μικρότερη των 15.000 ευρώ μηνιαίως.

Όπως ήταν φυσικό, θελήσαμε να έχουμε την άποψη της κ. Μανωλίδου σε όλα τα παραπάνω και επικοινωνήσαμε μαζί της. Παρόλο που δυσκολευτήκαμε να τη βρούμε, τελικά τα καταφέραμε. Δεν καταφέραμε, όμως, να αποσπάσουμε κάτι από τα χείλη της. Αρκέστηκε μόνο στην παρακάτω δήλωση: «Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας, αλλά δεν θα ήθελα να κάνω κάποια δήλωση ακόμα που να αφορά την εκπομπή».

Βέβαια, κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν είναι εύκολο για την Ευγενία να θέσει όρους, αφού πρόκειται για μια παρουσιάστρια που τώρα χτίζει την καριέρα της στην τηλεόραση. Αλλά ακόμη κι αν το κανάλι ήθελε να την ενθαρρύνει στο νέο της ξεκίνημα κάνοντάς της τα... χατίρια, οι δύσκολοι οικονομικά καιροί που παιρνάμε δεν το επιτρέπουν. Φέτος κανείς δεν μπορεί να υποσχεθεί τίποτα και σε κανέναν. Όχι μόνο για το χρόνο της εκπομπής, αφού αυτός θα κριθεί από τα νούμερα, αλλά ούτε για τους συνεργάτες, τη στιγμή μάλιστα που όλα τα κανάλια έχουν μπει στο... χορό των περικοπών.