Φ. Σεργουλόπουλος - Μ. Μπακοδήμου: "Γιατί φύγαμε από τον Alpha"

22.09.2009
Οταν εμφανίστηκαν πριν από περίπου 10 χρόνια στους δέκτες μας και μας είπαν «Κάτσε καλά», κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως αυτό το θεοπάλαβο δίδυμο θα τα κατάφερνε να μπει για τα καλά στην τηλεοπτική ζωή μας.

Από τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

Οταν εμφανίστηκαν πριν από περίπου 10 χρόνια στους δέκτες μας και μας είπαν «Κάτσε καλά», κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως αυτό το θεοπάλαβο δίδυμο θα τα κατάφερνε να μπει για τα καλά στην τηλεοπτική ζωή μας. Το ταξίδι του Φώτη και της Μαρίας στην τηλεόραση όλα αυτά τα χρόνια περιελάμβανε πολλές στάσεις. Άλλες στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία, άλλες πάλι όχι... Όμως, οι δυο τους ποτέ δεν το έβαλαν κάτω και ποτέ δεν έκαναν πίσω στα δύσκολα. Γι’ αυτό και φέτος προχώρησαν σε ένα ακόμα ολοκαίνουργο τηλεοπτικό βήμα! Έδεσαν τη ζώνη τους και πάτησαν γκάζι πανέτοιμοι για νέες περιπέτειες, αυτή τη φορά μέσα από το κανάλι του Star, που τους εμπιστεύτηκε το «Φώτης και Μαρία Live». Με αφορμή αυτή τη νέα τους προσπάθεια κάναμε μαζί τους μια κουβεντούλα για το πριν στον Alpha και τι τους οδήγησε στο διαζύγιο αλλά και για το τώρα στο νέο τους κανάλι.

Αλήθεια, τι σας έκανε να βάλετε τελεία στη συνεργασία σας με τον Alpha;

Φώτης Σεργουλόπουλος: «Ζυγίσαμε τα δεδομένα και τις προτάσεις που είχαμε και εννοείται πως διαλέξαμε την πρόταση που ήταν πιο ελκυστική. Ήταν καθαρά επαγγελματική απόφαση, η οποία είχε να κάνει με το δέλεαρ. Με το δέλεαρ αυτής της καινούργιας δουλειάς, όπου και η πρόταση ήταν πολύ καλή αλλά και γενικότερα είδαμε από τους ανθρώπους του Star πως είχαν μελετήσει πάρα πολύ καλά τι κάναμε εμείς όλο τον προηγούμενο χρόνο. Ήρθαν με στοιχεία για τη δουλειά μας, με έρευνες και μας είπαν ότι ο κόσμος θέλει να μας δει στο Star. Επίσης, ότι πιστεύουν πως είμαστε πρόσωπα που ταιριάζουν με το προφίλ του Star. Αυτή η τόσο επαγγελματική και κατασταλαγμένη προσέγγιση λοιπόν μας κολάκεψε και μας έκανε να νιώσουμε ασφαλείς».

Δηλαδή, η πρόταση του Alpha σας απογοήτευσε;

Μαρία Μπακοδήμου: «Ούτε μας απογοήτευσε ούτε μας ευχαρίστησε. Απλώς η πρόταση του Star ήταν σαφέστατα καλύτερη, γι’ αυτό και την προτιμήσαμε».

Έτσι κι αλλιώς οι άνθρωποι του Star σας είχαν προσεγγίσει από πολύ νωρίς...

Μ.Μπ.: «Η αλήθεια είναι πως δεν είχαμε δεχτεί ποτέ ξανά τόσο νωρίς πρόταση για μετεγγραφή. Βέβαια, από την άλλη, να πούμε πως το γεγονός ότι δεχτήκαμε τόσο νωρίς μια νέα πρόταση δεν πάει να πει πως αξίζαμε περισσότερο ή λιγότερο. Το θέμα είναι πάντα να μετράει και να αναγνωρίζεται η δουλειά σου».

Ένα ακόμα σενάριο που έπαιξε πάρα πολύ ήταν πως οι Γερμανοί σαφέστατα προτιμούσαν τον Φώτη και μόνο με εκείνον είχαν πρόθεση να συνεργαστούν ξανά.

Μ.Μπ.: «Θέλω να προσθέσω κάτι σε αυτό που είπε πριν ο Φώτης... Αν δεν ήμασταν ψύχραιμοι και ήμασταν άνθρωποι των οποίων η σχέση εξαντλείται σε τηλεοπτικό και επαγγελματικό πλαίσιο, όλο αυτό θα μας είχε διαλύσει. Αυτό το σενάριο δε, το δεύτερο που αναφέρεις, ήταν πολύ πονηρό και πολύ επικίνδυνο. Μην κοιτάς που είμαστε πιο... μποέμ τύποι και τα ξεπερνάμε αυτά! (Γέλια.)».

Να υποθέσω πως αυτή τη μετεγγραφή την κάνατε για να κρατήσετε και τη φιλία σας στο απυρόβλητο;

Φ.Σ.: «Μπορεί η κίνησή μας αυτή να ερμηνεύεται κι έτσι. Ουσιαστικά όμως δεν θέλουμε να αποδείξουμε σε κανέναν και τίποτα για το συγκεκριμένο θέμα».

Μ.Μπ.: «Με αυτή τη μετεγγραφή μας προστατέψαμε τη δουλειά μας και τίποτα περισσότερο ή λιγότερο. Μας έκανε η πρόταση και είπαμε το "ναι"».

Φώτη, δέχτηκες ποτέ πρόταση συνεργασίας από τη γερμανική διοίκηση του καναλιού της Κάντζας;

Φ.Σ.: «Ποτέ! Και αυτό θέλω να το πω. Παρά τα όσα γράφτηκαν, κανείς δεν ήρθε να μου πει πως θέλει να κάνω μόνος μου κάτι. Και κανένας δεν ήρθε ιδιαιτέρως να μου διαμηνύσει πως θέλει να με δει σε κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα χωρίς τη Μαρία».

Έχετε υπογράψει πλαφόν τηλεθέασης;

Φ.Σ: «Πλαφόν τηλεθέασης δεν έχουμε υπογράψει. Όμως, αν τα νούμερα είναι πολύ χαμηλά, όχι μόνο το κανάλι, αλλά ούτε κι εμείς θα θέλουμε να συνεχίσουμε».

Μ.Μπ.: «Αυτό που υπογράψαμε είναι πως, αν απλώς πιάσουμε κάτι παραπάνω στους πίνακες τηλεθέασης από ένα συγκεκριμένο νούμερο, θα υπάρξουν κάποια μπόνους».

Έπειτα απ’ όλα αυτά τα χρόνια στην πρώτη τηλεοπτική γραμμή πιστεύετε πως είσαστε ακριβοπληρωμένοι παρουσιαστές;

Μ.Μπ.: «Για να σου το απαντήσουμε αυτό, πρέπει να ξέρουμε τι παίρνουν όλοι οι άλλοι, και αυτό δεν το γνωρίζουμε. Πάντως, δόξα σοι ο Θεός. Παράπονο δεν έχουμε (Γέλια.)».

Υπήρξαν στιγμές που μετανιώσατε που αποφασίσατε να μπείτε κι εσείς στον κόσμο της TV;

Φ.Σ.: «Όχι, ούτε στιγμή».

Και στα δύσκολα;

Μ.Μπ.: «Ακόμα και στα δύσκολα. Η τηλεόραση είναι ένα μαγικό μέσο, ένα μοναδικό μέσο που μας έχει χαρίσει πολλές όμορφες στιγμές. Στιγμές πολύτιμες που όλοι οι άλλοι άνθρωποι που δεν ξέρουν τι πάει να πει τηλεόραση δεν μπορούν να τις ζήσουν. Ξέρεις τι είναι να σου μιλάει ο άλλος στο δρόμο με τόση αγάπη και τόση οικειότητα; Ξέρεις τι είναι να σε θεωρεί φιλαράκι του;».

Άρα και οι πικρές στιγμές στη μικρή οθόνη είναι λιγότερες από τις γλυκές...

Φ.Σ.: «Εννοείται, άσε που και όταν γευτείς τη γλύκα, αυτή η γλύκα σε κάνει να ξεχνάς όλα τα άλλα».

Όλοι πιστεύουν πως πάτε τηλεοπτικά... πακέτο. Εσείς το πιστεύετε αυτό; Φώτης χωρίς Μαρία και Μαρία χωρίς Φώτη γίνεται;

Μ.Μπ.: «Κοίταξε να δεις, κι εγώ αν ήμουν μάνατζερ σε ένα κανάλι, το συνδυασμό θα επέλεγα. Γιατί αυτόν το συνδυασμό έχει αγαπήσει ο κόσμος, αυτόν το συνδυασμό ξέρει. Έχουμε δυνατό "brand name". Να φανταστείς, ακόμα και τα παιδιά μου όταν μας βλέπουν στην τηλεόραση λένε "ο Φώτης και η Μαρία" και όχι "η μαμά μου και ο νονός μου"».

Μετά τη... γερμανική εισβολή στον Alpha ακούστηκε πως κάποιοι προσπάθησαν να σας κάνουν να οδηγηθείτε στην αποχώρηση.

Μ.Μπ.: «Μωρέ, αυτά είναι σαν τα... γκομενικά. (Γέλια.) Ποιος είπε τι, ποιος έφυγε πρώτος κ.λπ. Εμένα προσωπικά δεν με νοιάζει καθόλου. Ξέρω τα γεγονότα και με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Στα... διαζύγια δεν έχω τέτοιου είδους εγωισμούς».

Φ.Σ.: «Η τηλεόραση μας έμαθε να είμαστε ψύχραιμοι, με ό,τι κι αν κατά καιρούς ακούγεται».

Και τώρα, στο Star, τι γίνεται;

Φ.Σ.: «Μια χαρά. Μπορεί βέβαια μέχρι να δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα να έχουμε πεθάνει από το άγχος μας. Πάντα έτσι γίνεται. Όμως, είμαστε πανευτυχείς, γιατί έχουμε κάνει κάτι σαν reunion με όλους τους παλιούς μας φίλους και συνεργάτες, και αυτό μας ανεβάζει τη διάθεση και μας γεμίζει αισιοδοξία. Είμαστε μια δεμένη παρέα, ξέρουμε καλά ο ένας τον άλλο, θέλουμε να πιστεύουμε πως έχουμε καλή χημεία, και αυτό θα το δουν σιγά σιγά και οι τηλεθεατές».

Άρα με το Star δώσατε τα χέρια, γιατί πάνω απ’ όλα κέρδισαν την εμπιστοσύνη σας;

Μ.Μπ.: «Ναι. Κι αυτό μας έκανε να νιώσουμε ασφάλεια και ότι θα έχουμε την ελευθερία να είμαστε αυτοί που είμαστε. Πέρυσι δεν ήμασταν ο Φώτης και η Μαρία».

Με το Star υπογράψατε τριετές συμβόλαιο. Επενδύσατε σε αυτή τη συνεργασία.

Φ.Σ.: «Ναι, είπαμε να... παντρευτούμε λιγάκι με το Star, για να έχουμε το χρόνο να χτίσουμε πραγματικά μια καλή σχέση και συνεργασία».