Μαρία Ηλιάκη: Τσακώνομαι συνέχεια με τον Μουτσινά

23.10.2009
Το ΛΟΙΠΟΝ βρήκε την όμορφη και ετοιμόλογη παρουσιάστρια του «Δέστε τους» και αποφάσισε να την πληρώσει με... το ίδιο νόμισμα! Ένα πρωινό τη στριμώξαμε όχι στο ασανσέρ, αλλά στη γωνία και την ξεσκονίσαμε! Η Μαρία δε διαμαρτυρήθηκε, αλλά ίσα ίσα με πολύ κέφι και χιούμορ απάντησε με ειλικρίνεια σε όσα τη ρωτήσαμε.

Από τη ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΝΘΕΑΚΗ

Το ΛΟΙΠΟΝ βρήκε την όμορφη και ετοιμόλογη παρουσιάστρια του «Δέστε τους» και αποφάσισε να την πληρώσει με... το ίδιο νόμισμα! Ένα πρωινό τη στριμώξαμε όχι στο ασανσέρ, αλλά στη γωνία και την ξεσκονίσαμε! Η Μαρία δε διαμαρτυρήθηκε, αλλά ίσα ίσα με πολύ κέφι και χιούμορ απάντησε με ειλικρίνεια σε όσα τη ρωτήσαμε.

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από το πρώτο αυτό διάστημα της εκπομπής; Είσαι ευχαριστημένη;

«Μετά την πρώτη εβδομάδα, που ήμουν κάπως αγχωμένη, νιώθω πολύ καλύτερα, αφού με τα παιδιά έχουμε βρει στον αέρα πλέον κώδικες επικοινωνίας, μιλάμε καλύτερα και χωρίς να διακόπτουμε ο ένας τον άλλο. Η πρώτη εβδομάδα ήταν λίγο "αναγνωριστική". Τώρα αισθάνομαι πολύ πιο δυνατή, γιατί όσο να ’ναι ήταν ένα μεγάλο βήμα και είχα κι εγώ τα άγχη και τις ανασφάλειές μου».

Έχεις άγχος με τα νούμερα; Τρέχετε με αγωνία να τα δείτε όπως κάποιοι συνάδελφοί σας;

«Δεν ανησυχώ για τα νούμερα, αλλά για το πώς θα γίνουμε κάθε μέρα καλύτεροι, τι θέμα θα βρούμε, πώς θα είμαστε στον αέρα, αν θα είμαι εγώ καλή. Προς το παρόν τα νούμερα δείχνουν να ανεβαίνουν σταθερά, οπότε είμαι πολύ αισιόδοξη».

Πράγματι, ο κόσμος δείχνει να έχει «αγκαλιάσει» την εκπομπή. Εσύ πού πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;

«Είναι πολλοί παράγοντες μαζί. Είναι και η χημεία μας. Υπάρχουν κάποιες στήλες στην εκπομπή που δείχνουν να αρέσουν πολύ στον κόσμο, όπως το "ξεσκόνισμα", μια στήλη επικίνδυνη, γιατί εγώ και ο Νίκος Μουτσινάς λέμε πράγματα που σκέφτεται ο καθένας από το σπίτι του και δεν μπορεί να βγει να τα πει στην τηλεόραση! Εμείς λοιπόν τα λέμε τσεκουράτα! Επίσης, ο Γιώργος Τσαλίκης, που βγαίνει και μιλάει με τον κόσμο... Είναι πολύ ωραίο, γελάμε πολύ και νομίζω αρέσει πολύ και στους τηλεθεατές. Εγώ προσπαθώ να στριμώξω κάποιους επώνυμους στο ασανσέρ και να τους κάνω συνέντευξη. Έχει πολλή πλάκα. Νομίζω ότι αρέσει στον κόσμο που είμαστε πέντε γελαστοί άνθρωποι μαζί»!

Πώς νιώθεις που άφησες την παλιά σου παρέα στο «Κους Κους»; Στεναχωριέσαι καμιά φορά όταν τους βλέπεις στην τηλεόραση;

«Δεν έχω προλάβει να δω όλο το "Κους Κους", γιατί είναι η ώρα που ετοιμάζομαι για την εκπομπή. Μίλησα με τα παιδιά τις πρώτες ημέρες, είπαμε τις εντυπώσεις μας, ευχηθήκαμε καλή επιτυχία ο ένας στον άλλο. Όμως, δεν στεναχωριέμαι καθόλου, γιατί ήμουν 5 χρόνια στο "Κους Κους", σκέφτηκα ότι έπρεπε να φύγω, μου δόθηκε η ευκαιρία από το κανάλι, οπότε έφυγα. Ήταν κάτι που το ήθελα κι εγώ. Νομίζω ότι δεν είχα να δώσω πια κάτι άλλο εκεί».

Πώς είναι η συνεργασία σας με δύο τόσο δυναμικούς "και εκρηκτικούς!" άντρες όπως ο Νίκος Μουτσινάς και ο Γιώργος Τσαλίκης; Υπάρχουν εντάσεις; Όλοι θυμόμαστε την παλιότερη κόντρα του Νίκου με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου...

«Με τον Νίκο είμαστε φίλοι 7 χρόνια, έχουμε περάσει πολλές μέρες κάνοντας παρέα, συζητώντας. Τσακωνόμαστε πολύ συχνά. Όμως, κάνουμε έναν καβγά, εξηγούμε ο ένας στον άλλο τι μας ενοχλεί κι εκεί τελειώνει! Που σημαίνει ότι και να τσακωθούμε, θα το λύσουμε αμέσως το θέμα και δεν θα κρατήσει πολύ. Στην εκπομπή δεν έχει τύχει μέχρι τώρα να διαφωνήσουμε. Από την άλλη, τον Γιώργο τον ξέρω και αυτόν πολλά χρόνια, του είχα πάρει πολλές φορές συνέντευξη και είναι ένας άνθρωπος με πολύ θετική ενέργεια που δεν τσακώνεται. Κανένας από τους δύο δεν μου έχει δώσει αφορμή. Φαντάζομαι ότι επειδή είμαστε πολλές ώρες μαζί κάθε μέρα, θα τύχει κάποια στιγμή! Επιπλέον, κι εγώ είμαι άνθρωπος χαμηλών τόνων και δεν τσακώνομαι, οπότε νομίζω ότι τους έχω αυτούς τους δύο σε ισορροπία»!

Υπάρχει κόντρα για το ποιος θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της εκπομπής; Τσακώνεστε για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι;

«Δεν την έχω νιώσει ποτέ! Αυτά που θέλω να πω τα λέω και δεν νομίζω πως το ουσιαστικότερο σε μια εκπομπή είναι το ποιος θα μιλήσει περισσότερο. Το ουσιαστικό είναι τι λες και όχι πόσο μιλάς. Ούτε στο "Κους Κους" με ενδιέφερε να μιλάω από την αρχή ως το τέλος».

Η Ρούλα Κορομηλά είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ελληνική τηλεόραση. Πώς αισθάνεσαι που συνεργάζεσαι μαζί της;

«Η Ρούλα είναι δίπλα μας, μας βοηθάει πολύ. Δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζομαι μαζί της. Ήταν η γυναίκα που με πήρε στην ομάδα της πριν από 8 χρόνια και δούλευα κοντά της ως δημοσιογράφος. Κάποια στιγμή χώρισαν οι δρόμοι μας, γιατί η Ρούλα πήγε στο Star κι εγώ παρέμεινα στον Alpha. Είναι πολύ δικός μου άνθρωπος, ξέρω πολύ καλά τους ρυθμούς της και μου αρέσει πολύ να δουλεύω μαζί της, γιατί ήταν και ο πρώτος άνθρωπος με τον οποίο συνεργάστηκα».

Είναι αυστηρή μαζί σου; Σε μαλώνει;

«Ναι, η Ρούλα είναι πολύ αυστηρή μαζί μου και μου αρέσει πολύ».

Κάποτε από το «Κους Κους» σχολίαζες την προσωπική ζωή των άλλων. Σήμερα σου τα έφερε έτσι η ζωή που είσαι πλέον πολύ αναγνωρίσιμη και τόσο τα περιοδικά όσο και ο κόσμος ασχολούνται και σχολιάζουν τη δική σου ζωή! Σου κακοφαίνεται;

«Δεν το έχω αισθανθεί αυτό ιδιαίτερα  ίσως το καλοκαίρι με κάποια δημοσιεύματα. Αλλά και να ασχοληθούν, δεν με πειράζει καθόλου. Αυτή τη στιγμή είμαι μόνη, μόλις χώρισα, αλλά και να είχα κάποια σχέση, δεν θα φοβόμουν ούτε να το πω ούτε να με δουν. Ποτέ δεν έκρυψα κάτι. Απλώς δεν έχει τύχει να ασχοληθούν τόσο, ίσως επειδή δεν ήμουν ποτέ με κάποιον επώνυμο. Θα ήθελα να ασχοληθούν με την προσωπική μου ζωή, γιατί, όπως είπες κι εγώ, 5 χρόνια ασχολούμαι με την προσωπική ζωή των άλλων και θα ήταν αδικία να με πειράξει».

Θα ήθελες να παρουσιάσεις πρωινή εκπομπή;

«Ναι, γιατί όχι; Δεν το έχω σκεφτεί... Θα μου άρεσε! Δελτίο ειδήσεων δεν θα παρουσίαζα σίγουρα, όσο κι αν θέλει η μαμά μου χρόνια τώρα. Πρωινή εκπομπή, όμως, θα μου άρεσε πάρα πολύ, τώρα που το λες».

Μιλώντας για πρωινές εκπομπές, μου ήρθε στο μυαλό η Ευγενία Μανωλίδου και όλη η κουβέντα που είχε γίνει για τον «Πρωινό καφέ». Αν υποθετικά πρότειναν σ’ εσένα και στη Μανωλίδου να παρουσιάζατε κάποια πρωινή εκπομπή, θα δεχόσουν;

«Θα συνεργαζόμουν με οποιονδήποτε ένιωθα καλά. Αν μας το πρότεινε κάποιος και τη συναντούσα, γιατί δεν τη γνωρίζω και υπήρχε χημεία μεταξύ μας, γιατί όχι; Εμένα η Ευγενία Μανωλίδου μου αρέσει πολύ! Την είχα δει όταν είχε πάει καλεσμένη στον Πρωινό καφέ, τότε με τον Μουτσινά και τη Ζαρίφη, που την έβαλαν στη μαγειρική και έκανε διάφορα πράγματα, και μου άρεσε πάρα πολύ! Θέλω να τη δω σε πρωινό».