Βίκυ Κουλιανού: Το «Next Top Model» είναι σαν ανάλατο φαγητό

18.11.2009
Η Βίκυ Κουλιανού θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί ως το «εθνικό μας μοντέλο». Έχει αναμφίβολα τα απαιτούμενα προσόντα: ξεχωριστή μεσογειακή ομορφιά που συνδυάζεται μοναδικά με την εξυπνάδα. Επιτυχημένη στο χώρο της

Από τη ΡΕΝΕ ΣΑΡΑΝΤΙΝΟΥ

<Η Βίκυ Κουλιανού θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί ως το «εθνικό μας μοντέλο». Έχει αναμφίβολα τα απαιτούμενα προσόντα: ξεχωριστή μεσογειακή ομορφιά που συνδυάζεται μοναδικά με την εξυπνάδα. Επιτυχημένη στο χώρο της, αφού έχει περπατήσει πολλά χιλιόμετρα στις πασαρέλες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μετά τη στροφή της στην υποκριτική τέχνη στόχευσε στο σχεδιασμό ρούχων. Και τα κατάφερε για μία ακόμα φορά. Δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά, αφού η μόδα και η πασαρέλα είναι στο DNA της!P>

Βίκυ, τι κάνεις αυτόν τον καιρό;

«Τρέχω πάρα πολύ. Έχω την εταιρεία με τα ρούχα 2 χρόνια. Ήταν μια απόφαση από τα παλιά που τώρα υλοποίησα: pret-a-portet de lux, γυναικεία και αντρικά. Τώρα δειγματίζω στους πελάτες μου στο show room στο Κολωνάκι. Διαλέγω υφάσματα, επιβλέπω παραγγελίες...Έχουμε δώσει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κύπρο και θα τα πάω και στο εξωτερικό. Ευελπιστούμε. Είμαι σε φοβερά δημιουργική φάση. Έχω δύο νέα παιδιά μαζί μου, τη Σοφία και τον Χρήστο, τους δίνω τη γραμμή που θέλω, σχεδιάζω τα ρούχα μαζί τους και τα ράβουμε στην Ελλάδα».

Με ποιο κριτήριο επιλέγεις τα μοντέλα σου; Φοβούνται μπροστά στην εικόνα σου;

«Σε κάθε επίδειξή μου γίνεται πάρτι. Έρχονται για να περάσουν καλά, αλλά σαφώς και πληρώνονται. Επιλέγω τα κορίτσια που μου αρέσουν: Γκρέτα Τσέτη, Άντζελα Ευριπίδη, Έσθερ Μαστρογιάννη. Και συμπληρώνω με 2-3 από τη σχολή στην οποία διδάσκω. Τον Γιώργο Κρούκη τον είχα μαθητή στη σχολή, όπως και την Μπέτυ Κουράκου. Ρίχνω το βάρος σε κορίτσια που είναι επαγγελματίες. Παλιά μου έλεγαν οι σχεδιαστές ότι βάζω ένα ρούχο στην πασαρέλα και το πουλάνε επί 3 χρόνια. Το ρούχο θέλει καλό "περπάτημα"».

Πώς σε αντιμετώπισαν οι Έλληνες σχεδιαστές;

«Όσους συνάντησα μου ευχήθηκαν "καλή επιτυχία". Δεν με είδαν ανταγωνιστικά. Εγώ έχω άλλη αγορά. Είναι διαφορετικό το είδος του ρούχου μου».

Η Βίκυ Καγιά σου αρέσει;

«Η Βίκυ μ’ αρέσει, τη συμπαθώ, την ξέρω χρόνια. Είναι μια χαρά, έχει ευφράδεια λόγου, αλλά από το παιχνίδι είναι σαν να λείπει αλάτι από το φαγητό. Θέλει μια ίντριγκα και ένα class».

Πώς πρέπει να είναι κατά την άποψή σου το μοντέλο;

«Το ανορεξικό έχει φύγει  και σωστά. Με την ανορεξία είχαμε φοβερά προβλήματα. Πέθαινε κόσμος. Όταν αποφασίζεις να διδάξεις ένα επάγγελμα όπως το μόντελινγκ, πρέπει να διδάξεις επαγγελματικό προσανατολισμό. Δεν είναι εύκολο. Θέλει πολλή δουλειά».

Στη δική σου εμφάνιση υπήρχε κάτι που δεν σου άρεσε;

«Όταν κουραζόμουν, δημιουργούνταν σακούλες κάτω από τα μάτια μου, οι οποίες με ξεκούραση έφευγαν. Δεν είχα ανασφάλεια και αγωνία για τίποτα. Δεν άλλαξα ποτέ τίποτα. Ούτε το χρώμα των μαλλιών μου τόσα χρόνια».

Είσαι ο «μύθος» των ελληνικών μοντέλων.

«Είναι πολύ τιμητικό. Το έχω ξανακούσει. Εγώ βέβαια γελάω όταν λέγεται αυτό για μένα, μου φαίνεται κάπως. Είναι ωραίο να αφήνεις μια σφραγίδα σε μια δουλειά που έκανες και το μόντελινγκ δεν αφήνει εύκολα σφραγίδα. Κουράστηκα, αλλά αισθάνομαι ωραία».

Μετά το μόντελινγκ ήρθε η υποκριτική. Γιατί τα παράτησες;

«Δεν τα παράτησα. Τα τελευταία 3 χρόνια δεν έχω χρόνο. Υπάρχουν προτάσεις που τις σκέφτομαι. Θα κάνω κάτι τηλεοπτικό, γιατί μου λείπει κάποιες φορές. Θα το ?στριμώξω? κάπου, όταν βρω λίγο χρόνο».

Προσωπική ζωή έχεις;

«Πάντα! Δεν είμαι από τους ανθρώπους που υπήρξα ποτέ μόνη μου. Την προσαρμόζω μια χαρά, υπάρχουν ώρες».

Πότε θα παντρευτείς, να νοικοκυρευτείς, να κάνεις παιδιά;

«Νοικοκυρά είμαι έτσι κι αλλιώς, τελειομανής με το σπίτι και τη μαγειρική. Έχω σκεφτεί να γίνω μητέρα, αλλά είμαι φοβιτσιάρα. Θα γινόμουν εξαιρετική μητέρα, αλλά δεν το σκέφτομαι προς το παρόν. Η μητέρα μου λέει: "Παιδί μου, από τα 20 λες συνέχεια προς το παρόν.... Δεν έχω πειστεί. Αν είχα φτάσει στην "πηγή", θα το είχα κάνει. Όπως και να είχα παντρευτεί. Ο γάμος είναι ένα χαρτί που υπογράφεις. Δεν ήθελα να φέρω ένα παιδί στον κόσμο που δεν θα είχε τον μπαμπά του, τη μαμά του και όλα τοποθετημένα όπως πρέπει. Το γάμο τον βλέπω ένα ανοιχτό πάρτι και θα είναι καλεσμένοι όλοι οι φίλοι μου σε μια παραλία με φωτιές, χορό, φαγητά και όχι ?πρέπει?».

Δεν συμβιβάζεσαι;

«Στις σχέσεις προσαρμόζομαι εύκολα».

Έχεις το «πάνω χέρι»;

«Δεν μου αρέσει καθόλου αυτό. Το βρίσκω τραγικό. Είμαι παραδοσιακή στη σχέση. Τον άντρα τον θέλω άντρα! Αν είναι να κάνω εγώ τον άντρα στη σχέση, δεν έχει νόημα. Ο κόσμος βλέπει την επαγγελματική μου εικόνα, ενώ στα προσωπικά είμαι εντελώς διαφορετική».

Βρίσκεσαι σε σχέση αυτόν τον καιρό;

«Αυτή την περίοδο είμαι πάρα πολύ καλά. Είμαι αρκετό καιρό σε μια σχέση, που δεν είναι από το χώρο της σοουμπίζ και δεν σκέφτομαι να παντρευτώ!».

Υπήρξε άντρας στη ζωή σου που σου ζήτησε να διακόψετε τη σχέση σας;

«Θέλεις την αλήθεια; Όχι. Αλλά έτυχε να θέλουμε και οι δύο να διακόψουμε, όπως έχει συμβεί να πέσει ο άλλος στα "πατώματα" και να λιποθυμάει».

Αισθάνεσαι ότι έχεις κατακτήσει την κορυφή;

«Ότι έβαλα στόχο ναι, και ίσως παραπάνω. Δεν περίμενα ότι θα κάνω καριέρα στο εξωτερικό, στις πασαρέλες του κόσμου. Το επιδίωξα όμως και, τελειώνοντας το σχολείο, έφυγα».

Οι γονείς σου σου συμπαραστάθηκαν;

«Στην αρχή είχαμε κλάματα και οδυρμούς. Μοναχοπαίδι, βλέπεις... Είδαν όμως την αντιμετώπιση γύρω από το όνομά μου. Είχαν και έχουν εμπιστοσύνη σε μένα. Είναι δύο απλοί άνθρωποι, που όχι μόνο στο εξωτερικό δεν έχουν έρθει μαζί μου, αλλά ούτε καν στο αεροπλάνο έχουν μπει».

Τι γνώμη έχεις για το «Next Top Model»;

«Θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Το περίμενα διαφορετικό σαν concept, πιο ενισχυμένο. Κάτι με ενοχλεί, αλλά δεν ξέρω τι. Πήγαν και τρεις μαθήτριές μου, πολύ όμορφες, τις οποίες απέκλεισαν. Δεν κατάλαβα με τι κριτήριο μπήκαν κάποια άλλα κορίτσια. Ορισμένες ήταν όμορφες, κάποιες άλλες μπορούν να γίνουν στην πορεία».

Οι αναλογίες του άντρα που θα τραβήξει την προσοχή σου;

«Ε, δεν μπορώ να είμαι με κάποιον που θα είναι ένα κεφάλι κάτω από μένα. Μου κάνει αδυναμία, ούτε να το σκέφτομαι. δεν ήμουν ποτέ με πιο κοντό από μένα».

Και οι αναλογίες της τέλειας γυναίκας;

«Για μένα δεν υπάρχει το τέλειο. Το ωραίο είναι το ατελές. Αυτό μπορεί να είναι το hit ενός ανθρώπου που τον κάνει να ξεχωρίσει. Η Κέιτ Μος είναι top model, αρέσει σε πάρα πολλούς, αλλά έχει πολλές ατέλειες. Οι ατέλειες κάνουν ένα ωραίο σύνολο. Αυτό το... πλαστικό που "βγαίνει" όταν "φτιάχνουμε"με σιλικόνη τα πάντα δεν μου αρέσει. Πιστεύω στη φυσική ομορφιά των μοντέλων. Στη δική μου δεκαετία δεν υπήρχε αυτό. Τώρα έχει καταντήσει μανία. Είναι λάθος. Είχα μαθήτρια "τώρα είναι πολύ γνωστή", που όταν ήρθε στη σχολή πριν από 2 χρόνια, ήταν άλλη. Έχει αλλάξει τα πάντα: μύτη, μάτια, χείλη, δόντια, όλα!».

Ποια είναι τα όνειρά σου;

«Είναι στο σήμερα. Να είναι καλά οι δικοί μου άνθρωποι και να περνάω καλά. Η πασαρέλα δεν μου λείπει. Άμεσο όνειρο είναι ένα fashion corner που θα κάνω με άλλους 6 σχεδιαστές, τον Τσέλιο, τον Γαβαλά, τον Ζήνα, στο West Plaza (σ.σ.: εμπορικό κέντρο στον Ασπρόπυργο), στις 15 Νοεμβρίου, όπου θα γίνουν τα εγκαίνια. Ένα άλλο όνειρο που τώρα δεν προλαβαίνω να πραγματοποιήσω είναι τα ταξίδια, που μου λείπουν πολύ. Έχω τάσεις φυγής». (Γέλια.)