Κραταιή επιστροφή

24.12.2007
Με τους καλύτερους οιωνούς μπαίνει η νέα χρονιά για την Έλλη Στάη. Η «σιδηρά κυρία» των ειδήσεων θα περάσει τις φετινές γιορτές μαζί με τον αγαπημένο της Μιχάλη Γουλανδρή σε Νέα Υόρκη και Άσπεν, προκειμένου να ξεκουραστεί

Με τους καλύτερους οιωνούς μπαίνει η νέα χρονιά για την Έλλη Στάη. Η «σιδηρά κυρία» των ειδήσεων θα περάσει τις φετινές γιορτές μαζί με τον αγαπημένο της Μιχάλη Γουλανδρή σε Νέα Υόρκη και Άσπεν, προκειμένου να ξεκουραστεί αλλά και να προετοιμάσει την επάνοδό της στα κεντρικά δελτία ειδήσεων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η δημοσιογράφος μετά την αποχώρηση της Μάρας Ζαχαρέα από τον Alpha την προηγούμενη Παρασκευή συμφώνησε με τον πρόεδρο του ομίλου κ. Δημήτρη Κοντομηνά να αναλάβει την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων από τις 15 Ιανουαρίου. Είχε προηγηθεί κλειστή σύσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας τόσο οι δύο βασικοί σχολιαστές (Γιώργος Κύρτσος, Νίκος Κακαουνάκης) όσο και ο διευθύνων σύμβουλος του σταθμού Γιώργος Σουβατζής τάχθηκαν αναφανδόν υπέρ της επιλογής Στάη. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε βέβαια και η υποστήριξη του Λάκη Λαζόπουλου στο πρόσωπο της δημοφιλούς παρουσιάστριας. Άλλωστε, ο «γύφτος» είχε φροντίσει να προλειάνει το έδαφος λέγοντας στο «Αλ Τσαντίρι» εδώ και μερικές εβδομάδες τη χαρακτηριστική ατάκα «η Μάρα φεύγει, η Στάη έρχεται».

Στη δομή του δελτίου αναμένεται η ολική επαναφορά του μοντέλου των σχολιαστών, ένα μοντέλο το οποίο, όπως αποδείχθηκε, δεν μπορούσε να αποφέρει τα αναμενόμενα με κεντρικό πρόσωπο τη Μάρα Ζαχαρέα. Αντίθετα, για την Έλλη Στάη αποτελεί προνομιακό τομέα, καθώς ήταν η πρώτη που εφάρμοσε το συγκεκριμένο στυλ ειδήσεων υπό την καθοδήγηση του Σταμάτη Μαλέλη στον ΣΚΑΪ. Επίσης, στη συγκεκριμένη φάση θα αξιοποιηθεί το σύνολο των ανθρώπων που εργάζονται στον ενημερωτικό τομέα του σταθμού, καθώς την προηγούμενη περίοδο δεν ήταν λίγες οι φορές που λειτούργησαν λογικές αποκλεισμών και «κλειστών ομάδων»

Αλλαγές θα υπάρξουν και στην εμφάνιση της Έλλης Στάη, που για ακόμη μια φορά δικαιολογεί το χαρακτηρισμό «Γκραν Νταμ». Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Νέα Υόρκη η παρουσιάστρια σκοπεύει να επισκεφτεί τους αγαπημένους της επώνυμους οίκους στην 5η Λεωφόρο, προκειμένου να ανανεώσει την γκαρνταρόμπα της, τόσο για τις επαγγελματικές όσο και για τις κοινωνικές της δραστηριότητες.

Στον «αέρα» η Ζαχαρέα
Έντονα προβληματισμένη, από την άλλη, όσον αφορά το επόμενο τηλεοπτικό της βήμα φέρεται η πρώην πλέον παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου του Alpha. Η Μάρα Ζαχαρέα θα περάσει τις γιορτές με την οικογένειά της στην Αθήνα και στη συνέχεια θα αποφασίσει για το επόμενο επαγγελματικό βήμα της. Ήδη στο συρτάρι της έχει μια καλή πρόταση από τον ΑΝΤ1, που την καλεί να αναλάβει ρόλο σχολιάστριας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Είναι η δεύτερη φορά που της γίνεται η συγκεκριμένη πρόταση από το κανάλι του Αμαρουσίου, καθώς και στην πρώτη της παραίτηση από τον Alpha βρισκόταν ένα βήμα πριν από την τελική συμφωνία. Την παρουσία της δημοσιογράφου στο δελτίο του Alter φέρεται επίσης να διεκδικεί ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος ήταν αυτός που την είχε πάρει μαζί του στο κανάλι της Κάντζας και με τον οποίο η Ζαχαρέα διατηρεί άψογες σχέσεις. Τέλος, αναμφίβολο είναι μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές αν ο Βασίλης Χιώτης παραμένει στη διεύθυνση ειδήσεων του Alpha, καθώς, όπως λέγεται, στο πακέτο της κυρίας Στάη περιλαμβάνεται και η συγκεκριμένη θέση.