Ελένη, η καλή νεράιδα Λάκης, ο μάγος με τα δώρα

21.12.2007
Παραμύθι των αδελφών Γκριμ θυμίζει η συγκινητική ιστορία του μικρού Κωνσταντίνου Παντελούς στην οποία πρωταγωνιστεί μια καλή νεράιδα, η Ελένη Μενεγάκη, και ένας μάγος με δώρα, ο Λάκης Λαζόπουλος! Ξετυλίγουμε το κουβάρι της ελπίζοντας σε ένα happy end μέσα στο πνεύμα των Χριστουγέννων, τη γιορτή της αγάπης και της ελπίδας.

Από τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΥΡΙΔΗ

Ενα παραμύθι που μπορεί να είχε άσχημη αρχή, αλλά φαίνεται ότι θα καταλήξει σε ένα όμορφο happy end. Η ανθρώπινη ιστορία του μικρού Κωνσταντίνου Παντελούς μας άγγιξε, γι αυτό επιλέξαμε να αναφερθούμε σ' αυτήν και για έναν ακόμη λόγο, γιατί δείχνει ότι υπάρχουν άνθρωποι, όπως η Ελένη Μενεγάκη, που με το μαγικό ραβδάκι τους μπορούν να μεταμορφώσουν τις ζωές μερικών συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη. Όπως και ο Λάκης Λαζόπουλος, που μπορεί να φέρει, εκτός από τηλεθέαση στο κανάλι του, και δώρα για την ευαίσθητη ψυχή ενός μικρού παιδιού. Το ΛΟΙΠΟΝ μίλησε με το μικρό Κώστα και μεταφέρουμε τις ευχές του, όπως άλλωστε του υποσχεθήκαμε!

Για όσους δεν θυμούνται ποιος είναι ο μικρός Κώστας, υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για το παιδί από τα Μέγαρα για χάρη του οποίου κινητοποιήθηκε τόσο ο Δήμος Μεγάρων όσο και άνθρωποι από την Αθήνα και όλη την Ελλάδα, προκειμένου να διοργανωθεί μια συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα με την Καλομοίρα και τους ΟΝΕ. Τα έσοδα από τη συγκεκριμένη συναυλία διατέθηκαν για να ενισχυθεί οικονομικά η οικογένειά του.

Κάθε φορά που ο 12χρονος μιλάει για την Ελένη Μενεγάκη το βλέμμα του λάμπει. Τα μάτια του υγραίνονται και η φωνή του δυναμώνει. Αυτό συνέβαινε και πριν από δύο χρόνια, όταν για πρώτη φορά το ΛΟΙΠΟΝ και πάλι με πρωτοβουλία του έφερε κοντά την παρουσιάστρια και τον Κωστάκη. Από τότε ξεκίνησε μια τρυφερή σχέση φιλίας, που τροφοδοτείται από την αγάπη και το ενδιαφέρον της Ελένης Μενεγάκη και από το θαυμασμό που τρέφει γι αυτήν το παιδί και η οικογένειά του.

Τι δώρο θα ήθελες να σου φέρει φέτος ο Αϊ-Βασίλης;

«Πρώτα απ όλα θέλω να ευχηθώ υγεία σε όλο τον κόσμο. Θέλω επίσης να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην Ελένη Μενεγάκη, που μέχρι και σήμερα ενδιαφέρεται για μένα Μιλάμε στο τηλέφωνο, αλλά μιλάει και με τη μητέρα μου. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που τη γνωρίζω. Είναι σαν καλή νεράιδα στη ζωή μου! Να την έχει καλά ο Θεός και της εύχομαι ειλικρινά τα καλύτερα για το μωράκι που θα γεννήσει σε λίγες ημέρες».

Ποιον επώνυμο θα ήθελες να συναντήσεις τώρα τις γιορτές;

«Θα ήθελα να γνωρίσω από κοντά και τον Λαζόπουλο. Παρακολουθώ την εκπομπή του και γελάω με τα αστεία του. Ο κύριος Λαζόπουλος είναι πολύ καλός άνθρωπος και πιστεύω ότι βοηθάει όσους έχουν ανάγκη. Άραγε θα μπορούσε να κάνει κάτι για μένα; Θα ήθελα να πάω στο Αλ Τσαντίρι νιουζ μαζί με όλους τους συμμαθητές μου, που κάνουν τόσα για μένα, και να τον χειροκροτήσουμε. Αυτή είναι η επιθυμία μου, το δώρο που θα ήθελα από αυτόν, και του ζητάω από τα βάθη της καρδιάς μου να την κάνει πραγματικότητα».

Υπάρχει κάποιο άλλο πρόσωπο που θαυμάζεις;

«Η Καλομοίρα, που είναι γλυκιά και καλοσυνάτη».

Ένα παιδί μετράει τ άστρα
Η συγκλονιστική ιστορία του 12χρονου σήμερα Κωνσταντίνου Παντελούς ξεκινάει από τη στιγμή που γεννήθηκε. Σύμφωνα με όσα μας είπαν οι δικοί του, ένα λάθος του μαιευτήρα κατέστησε το νεογέννητο σχεδόν παράλυτο από τη μέση και κάτω. Οι εργαζόμενοι γονείς του δεν το έβαλαν, όμως, κάτω και πάλεψαν με νύχια και με δόντια, ώστε να γίνει καλά. Μέχρι τώρα έχουν πάει 12 φορές στο Λονδίνο και ετοιμάζονται για τη 13η τον ερχόμενο Ιούνιο. Σχετικά με την πάθηση του μικρού μας μίλησε ο πατέρας του, ο κ. Αλέξανδρος:

Ποια ακριβώς είναι η πάθηση του μικρού Κωνσταντίνου;

«Λέγεται σπονδυολίσθηση. Είναι μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση, που χρειάζεται βάθος χρόνου και συνεχείς επεμβάσεις. Με απλά λόγια, σημαίνει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που έχει ο μικρός στα κάτω άκρα, που δεν του επιτρέπει να περπατήσει. Είναι μια αρρώστια που εδώ και 12 χρόνια την πολεμάμε με όλα μας τα μέσα. Και κάθε Ιούνιο πηγαίνουμε στο Λονδίνο για επεμβάσεις και εξετάσεις. Μάλιστα, τυχαίνει εκείνες τις ημέρες κάθε χρονιά να πέφτουν τα γενέθλιά του Πάντως, πέρα από τους γιατρούς στην Αγγλία που τον εξετάζουν, παράλληλα τον παρακολουθούν και πολλοί χειρουργοί και στην Ελλάδα».

Φαντάζομαι ότι όλα αυτά τα ταξίδια έχουν πολύ μεγάλο κόστος για την οικογένειά σας...

«Τα βγάζουμε πολύ δύσκολα πέρα. Δουλεύουμε όλοι μας για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα χρήματα. Κατά μέσο όρο σε κάθε ταξίδι δαπανώνται γύρω στα 18-20.000 ευρώ. Ειδικά στο τελευταίο μας ταξίδι σπαταλήσαμε πολλά περισσότερα. Και το κόστος ανεβαίνει όταν είναι να φτιάξουμε ειδικά στηρίγματα για τα ποδαράκια του, για να μπορεί να στέκεται και λίγο όρθιος».

Πώς αντιμετωπίζει ο ίδιος την ασθένειά του;

«Είναι σίγουρα καταβεβλημένος και εμείς προσπαθούμε να τον ανεβάσουμε ψυχολογικά. Ειδικά τον περασμένο Ιούνιο, τα πράγματα ήταν πολύ στενάχωρα. Ήταν σαν να χάνω 15 χρόνια από τη ζωή μου μέσα σε 5 λεπτά. Όλα κρέμονταν σε μια λεπτή κλωστή».

Πώς είναι σήμερα η κατάσταση της υγείας του;

«Το τελευταίο ταξίδι μας στο ιδιωτικό νοσοκομείο του Λονδίνου ήταν τον περασμένο Ιούνιο. Εκεί ο Κωστάκης υποβλήθηκε σε μια επέμβαση. Ήταν μια επίπονη και ψυχοφθόρα διαδικασία για τον ίδιο Όλα όμως πήγανε καλά και σήμερα βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης Το επόμενό μας ταξίδι είναι τον ερχόμενο Ιούνιο, οπότε θα ξαναπάμε για να δούμε πώς πάει».

Είχε δεχθεί στο παρελθόν και τις επισκέψεις της Ελένης Μενεγάκη, της Καλομοίρας...

«Ναι, πριν από δύο χρόνια. Του έδωσαν πολύ μεγάλη δύναμη και βοήθησαν να χαμογελάσει πλατιά και να ξεχάσει για λίγο τη σοβαρή κατάστασή του. Και ο Γιώργος Τσαλίκης είχε δείξει μεγάλο ενδιαφέρον και είχε κάνει μια συναυλία. Είχαμε βρεθεί με τον Γιώργο πριν από πέντε χρόνια στο αεροπλάνο. Εμείς πηγαίναμε στους γιατρούς και εκείνος για συναυλία. Από τότε μιλάνε τακτικά η Ελένη και ο Γιώργος με το μικρό Κωνσταντίνο. Του δίνουν πολύ μεγάλη χαρά και οι δύο».

Αν θέλετε να δώσετε το ομορφότερο χριστουγεννιάτικο δώρο αυτές τις γιορτές και να δείξετε τη δική σας αγάπη στο μικρό Κωνσταντίνο, μπορείτε να καταθέσετε την οικονομική σας βοήθεια στο λογαριασμό:

ΑLΡΗΑ ΒΑΝΚ: 274-002101-063646