Τα κελεπούρια των βασιλικών οικογενειών

27.12.2007
Οι εποχές που οι «γαλαζοαίματοι» αντάλλασσαν όρκους αιώνιας πίστης μόνο μεταξύ τους έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Οι γάμοι με κοινές θνητές είναι σύνηθες φαινόμενο και το άγχος των γονιών όσων συμπεριλαμβάνονται στη συγκεκριμένη λίστα μεγάλο.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΖΑΜΠΑΡΑ


Οι εποχές που οι «γαλαζοαίματοι» αντάλλασσαν όρκους αιώνιας πίστης μόνο μεταξύ τους έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Οι γάμοι με κοινές θνητές είναι σύνηθες φαινόμενο και το άγχος των γονιών όσων συμπεριλαμβάνονται στη συγκεκριμένη λίστα μεγάλο. Τα «κελεπούρια» των βασιλικών οικογενειών ανά την Ευρώπη, λοιπόν, αποτελούν περιζήτητους γαμπρούς και πολύφερνες νύφες της υψηλής κοινωνίας και όχι μόνο.

Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό
Ο μοναχογιός του συγχωρεμένου πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό και της Γκρέις Κέλι, ο Αλβέρτος, έχει αναλάβει τα ηνία του πριγκιπάτου μετά το θάνατο του πατέρα του το 2005. Εξακολουθεί να είναι από τους «γηραιότερους» ανύπαντρους διαδόχους, αφού στα 49 του δεν φαίνεται να νοιάζεται ιδιαίτερα για το ποιος θα τον διαδεχτεί. Το μυαλό του περιστρέφεται κυρίως γύρω από τα της διοίκησης του πριγκιπάτου, των οικολογικών ανησυχιών του και της ιστιοπλοϊας, της οποίας είναι φανατικός. Όσον αφορά το γάμο; Σκέψεις για κάτι τέτοιο μάλλον δεν τον απασχολούν, αφού προτιμάει τα τσιλημπουρδήματα, τα οποία ωστόσο του έχουν αποφέρει δύο παιδιά από εξωσυζυγικές σχέσεις. Τα παιδιά του, όμως, δεν μπορούν να διεκδικήσουν τη διαδοχή και έτσι προ μερικών ετών ψηφίστηκε νόμος, που επιτρέπει στην αδερφή του Καρολίνα να ανέβει στο θρόνο του πριγκιπάτου, εάν ο Αλβέρτος δεν αποκτήσει διάδοχο.

Πρίγκιπας Χάρι της Μεγάλης Βρετανίας
Ιδού ο μεγάλος πονοκέφαλος του διαδόχου του βασιλικού θρόνου της Αγγλίας, του Κάρολου. Ο 23χρονος Χάρι αποτελεί το αγαπημένο παιδί των σκανδαλοθηρικών εντύπων. Τα κατορθώματά του είναι αρκετά, δίνοντας μπόλικη «τροφή» για κουτσομπολιά. Ο τρόπος με τον οποίο απέφυγε να υπηρετήσει στο Ιράκ, όπως είχε ανακοινωθεί από το παλάτι, ήταν το λιγότερο που ενόχλησε τον πατέρα του, ο οποίος είχε να αντιμετωπίσει τη σχέση του μικρού του γιου με την Τσέλσι Ντέιβι, αλλά κυρίως τις συμμετοχές του σε διάφορα πάρτι. Να έβρισκε τρόπο να τον πάντρευε και να ησύχαζε! Όμως, ο Χάρι δεν είναι σε ηλικία παντρειάς και, φυσικά, ούτε που το συζητάει! Άλλωστε, θέλει να περνάει καλά και αυτό το δείχνει σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Πρίγκιπας Γιοακίμ της Δανίας
Ένα ακόμη κελεπούρι σε ιδανική ηλικία γάμου. Ο 38χρονος Γιοακίμ, βέβαια, δεν θα βρίσκεται για πολύ καιρό ακόμη σ' αυτήν τη λίστα, ούτε θα απολαμβάνει αυτή την ελευθερία! Στις αρχές Μαϊου ο δεύτερος γιος της βασίλισσας Μαργαρίτας της Β της Δανίας αναμένεται να ανέβει και πάλι τα σκαλιά της εκκλησίας, προκειμένου να παντρευτεί τη Μαρί Καβαλιέρ. Αυτός θα είναι ο δεύτερος γάμος για τον οικονομολόγο Γιοακίμ, που από την πρώτη του έγγαμη προσπάθεια με την Αλεξάνδρα Χριστίνα Μάνλεϊ απέκτησε δύο γιους, τον Νικολάι και τον Φέλιξ.

Σαρλότ Καζιράγκι του Μονακό
Η κόρη της πριγκίπισσας Καρολίνα του Μονακό αποτελεί το όνειρο αρκετών αντρών. Νέα, ωραία, με «αέρα» και άνεση, τραβάει πάνω της όλα τα βλέμματα σε κάθε δημόσια εμφάνισή της και φυσικά και τα φλας των παπαράτσι. Η ίδια, βέβαια, φροντίζει να δίνει «τροφή» για σχόλια με τις εμφανίσεις της, κυρίως τον τελευταίο καιρό, καθώς έδωσε τέλος στην πολύχρονη σχέση που είχε και πλέον φαίνεται να έχει στο πλευρό της νεαρό πρίγκιπα του Κουβέιτ! Φυσικά, λόγος για γάμο δεν γίνεται, παρόλο που ορισμένοι προσπάθησαν να βρουν πίσω από τη σχέση των δύο επιχειρηματική διαπλοκή της οικογένειας Καζιράγκι!

Πριγκίπισσα Βεατρίκη της Μεγάλης Βρετανίας
Η κόρη του πρίγκιπα Αντρέα, του δούκα του Γιορκ, και της Σάρας Φέργκιουσον είναι η νεότερη «γαλαζοαίματη» υποψήφια στη λίστα των ανύπαντρων των βασιλικών οικογενειών. Η Βεατρίκη, βέβαια, είναι μόλις 19 ετών, γεγονός που την κατατάσσει σε εκείνες που ενδεχομένως θα μείνουν για κάμποσα ακόμη χρόνια στη συγκεκριμένη λίστα. Η ίδια, άλλωστε, φροντίζει να διασκεδάζει, να σκέφτεται το επαγγελματικό της μέλλον με τις πληροφορίες να τη θέλουν να έχει στα σκαριά τη δημιουργία οίκου μόδας, ενώ δεν έχει διστάσει να ανέβει και στην πασαρέλα. Πέρα, βέβαια, από όλα αυτά, η νεαρή Βεατρίκη έχει απασχολήσει τα βρετανικά έντυπα με τους κατά καιρούς συντρόφους της, εξοργίζοντας τον μπαμπά της, που φοβάται ότι μπορεί να παρασύρει και την κατά δύο χρόνια μικρότερη αδερφή της, την πριγκίπισσα Ευγενία!

Ανδρέας-Αλβέρτος Καζιράγκι
Ο πρωτότοκος γιος της πριγκίπισσας Καρολίνα του Μονακό και, όπως όλα δείχνουν βασικός υποψήφιος για να αναλάβει το θρόνο εάν ο θείος του Αλβέρτος δεν αποκτήσει διάδοχο. Ο 24χρονος Ανδρέας-Αλβέρτος Καζιράγκι προς το παρόν έχει στραμμένο το βλέμμα του στις σπουδές του, αλλά και στα τσιλημπουρδήματα με όμορφες κοπέλες. Τελευταία στη λίστα των συνοδών του φέρεται να είναι η Τατιάνα Σάντο Ντιμίνγκο, κόρη Κολομβιανού πολυεκατομμυριούχου επιχειρηματία, αλλά για τον Ανδρέα-Αλβέρτο η αλλαγή συντρόφου δεν είναι και τόσο δύσκολη περίπτωση!

Πρίγκιπας Καρλ Φίλιπ της Σουηδίας
Βαδίζει στο 28ο έτος της ηλικίας του ο πρίγκιπας Καρλ Φίλιπ της Σουηδίας, ο δεύτερος στη σειρά για τη διαδοχή του θρόνου. Ο Καρλ Φίλιπ έχασε τα πρωτεία της διαδοχής λίγους μήνες μετά τη γέννησή του, με την αλλαγή του νόμου περί ισότητας των δύο φύλων που ψηφίστηκε στη Σουηδία και που έδωσε έτσι την πρωτοκαθεδρία στην υπόθεση διαδοχής στην αδερφή του, την πριγκίπισσα Βικτόρια. Ο Καρλ Φίλιπ, βέβαια, δεν δείχνει να σκοτίζεται και τόσο, καθώς απολαμβάνει τη ζωή του. Σκι, υπολογιστές, μηχανοκίνητος αθλητισμός και το αμόρε του, η Έμα Πέρναλντ, είναι εκείνα ανάμεσα στα οποία μοιράζει το χρόνο του.

Πρίγκιπας Αλβέρτος φον Τουρν και Τάξις της Γερμανίας
Παρά τα 24 χρόνια του, δεν έχει να επιδείξει μόνο τον τίτλο που φέρει από την οικογένειά του, αλλά και επαγγελματικές επιτυχίες στον τομέα του real estate και στις αγοραπωλησίες έργων τέχνης, τα οποία έχει ξεκινήσει από τα 18 του! Αυτές οι κινήσεις έχουν φέρει τον πρίγκιπα Αλβέρτο της Γερμανίας με πολύ «γερό» κομπόδεμα, καθώς ο τραπεζικός του λογαριασμός ξεπερνάει τα 2 δισ. δολάρια (σ.σ.: είναι ο νεότερος πλούσιος του 2007, σύμφωνα με το «Forbes»), αλλά συνάμα έχει και πτυχία στα οικονομικά και στη θεολογία. Το κακό, βέβαια, είναι ότι δεν έχει επιδείξει τον ίδιο ζήλο και στον τομέα των γυναικών, όπου εκεί η κατάσταση είναι ιδιαίτερα φτωχή, γεγονός που ανησυχεί τους δικούς του!

Ζάρα Φίλιπς της Μεγάλης Βρετανίας
Η 26άχρονη κόρη της πριγκίπισσας Άννας και του πρώτου της συζύγου, καπετάνιου Μαρκ Φίλιπς, έφτασε πολύ κοντά στο γάμο πριν από μερικά χρόνια. Οι παπαράτσι, όμως, που εισέβαλαν στην ιδιωτική της ζωή οδήγησαν τη σχέση της στο χωρισμό και πλέον η όμορφη Ζάρα παρουσιάζεται διστακτική στο θέμα γάμος. Δεν είναι λίγοι, βέβαια, εκείνοι που θα ήθελαν να βρεθούν στο πλευρό της «Προσωπικότητας της χρονιάς του 2006», όπως ανακηρύχθηκε από το αθλητικό τμήμα του BBC! Η καρδιά της όμως χτυπάει για τον αθλητή του ράγκμπι Μάικ Τίνμπαλ. Θα ναι άραγε αυτός ο εκλεκτός; Κανείς δεν γνωρίζει, δεδομένου ότι η Ζάρα παρουσιάζεται κάπως ιδιόρρυθμη, όταν οι σχέσεις της αρχίζουν να αποκτούν δημοσιότητα.

Πρίγκιπας Γουίλιαμ της Μεγάλης Βρετανίας
Ο δεύτερος από τους πονοκεφάλους του Κάρολου. Η ζωή του 25άχρονου Γουίλιαμ και κυρίως η σχέση του με την Κέιτ Μίντλετον αποτελούν βασικό αντικείμενο έρευνας από τα βρετανικά σκανδαλοθηρικά έντυπα! Μετά τις πληροφορίες του χωρισμού τους ήρθαν και εκείνες που θέλουν τον Γουίλιαμ να έχει προχωρήσει σε μυστικό αρραβώνα με τη Μίντλετον (σ.σ.: στις Σεϊχέλες, σε ταξίδι αναψυχής που πραγματοποίησαν) και πλέον κανείς δεν γνωρίζει πόσο καιρό ακόμη ο πρωτότοκος γιος του Κάρολου και της Νταϊάνα θα ζει «ελεύθερο πουλί». Μέχρι τη στιγμή, πάντως, που θα δεσμευτεί ο Γουίλιαμ θα είναι ένας από τους πλέον περιζήτητους γαμπρούς ανά τον κόσμο, καθώς είναι ο διάδοχος του διαδόχου του βρετανικού θρόνου και, φυσικά, αυτό δεν περνάει απαρατήρητο από τις υποψήφιες νύφες!

Πριγκίπισσα Βικτόρια της Σουηδίας
Η δυναμική 30άρα, που ετοιμάζεται να καθίσει στο θρόνο της Σουηδίας, ανήκει στο κλαμπ των «γαλαζοαίματων» που σκέφτονται το γάμο, αλλά όχι στην παρούσα φάση! Προς το παρόν η πριγκίπισσα Βικτόρια δείχνει να έχει το μυαλό της στραμμένο στις υποχρεώσεις που της επιτάσσει το πρωτόκολλο της βασιλικής θέσης που κατέχει, αλλά και η πλήρης αποθεραπεία της από τη νευρική ανορεξία που την είχε «χτυπήσει». Η 30χρονη Βικτόρια, πάντως, δεν αποφεύγει να συζητάει τα περί γάμου, προετοιμάζοντας μάλλον το έδαφος, καθώς τελευταία ο σουηδικός Τύπος την έχει εντοπίσει αρκετές φορές παρέα με έναν κοινό θνητό, το γυμναστή της Ντάνιελ Γουέστλινγκ.

Πρίγκιπας Πιερ Καζιράγκι του Μονακό
Από τη λίστα των ανύπαντρων, φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει και ο δευτερότοκος γιος της Καρολίνα του Μονακό, ο Πιερ Καζιράγκι. Για τον 20άχρονο λάτρη του τένις, αλλά και του σαξόφωνου είναι λίγο νωρίς οι σκέψεις για γάμο, αφού προέχουν οι σπουδές του. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι ο νεαρός πρίγκιπας δεν έχει το νου του στο ασθενές φύλο, με τελευταία κατάκτησή του τη Βρετανίδα Ολύμπια Σκάρι.

Πριγκίπισσα Θεοδώρα Γλίξμπουργκ
Το τέταρτο παιδί του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου, η πριγκίπισσα Θεοδώρα, συγκαταλέγεται μεταξύ των ανύπαντρων «γαλαζοαίματων». Η 24χρονη Θεοδώρα, βέβαια, προς το παρόν δείχνει να έχει στραμμένο το βλέμμα της στις θεατρικές της σπουδές, ενώ είναι από τις λίγες «γαλαζοαίματες» που δεν έχουν απασχολήσει τον Τύπο με σκάνδαλα ή άλλου είδους «πικάντικες» ειδήσεις!