Ρόλος-έκπληξη στην ΤV

21.01.2008
Επτασφράγιστο μυστικό κρατάει τα σχέδιά της η Δήμητρα Ματσούκα, αλλά ουδέν κρυπτόν από το ΛΟΙΠΟΝ. Μετά την επιτυχία της στο «Ελ Γκρέκο», θα κάνει την έκπληξη και στην τηλεόραση, στο σίριαλ «Ματωμένα χώματα» που ετοιμάζει ο Κώστας Κουτσομύτης για τον Alpha.

Από τη ΣΙΣΣΥ ΜΕΝΕΓΑΤΟΥ


Επτασφράγιστο μυστικό κρατάει τα σχέδιά της η Δήμητρα Ματσούκα, αλλά ουδέν κρυπτόν από το ΛΟΙΠΟΝ. Μετά την επιτυχία της στο «Ελ Γκρέκο», θα κάνει την έκπληξη και στην τηλεόραση, στο σίριαλ «Ματωμένα χώματα» που ετοιμάζει ο Κώστας Κουτσομύτης για τον Alpha. Μάλιστα, για τις ανάγκες του ρόλου της μαθαίνει εδώ και μήνες ιππασία.

Η σειρά που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Διδώς Σωτηρίου θα είναι ίσως η πιο πολυδάπανη της ερχόμενης σεζόν και εκτυλίσσεται από το 1910 έως το1922 στην Τουρκία, όπου και θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο μέρος των γυρισμάτων.

Η Δήμητρα Ματσούκα θα παίξει την Ελληνίδα αγαπημένη του ήρωα της σειράς, του Μανόλη, τον οποίο θα υποδυθεί ο Γιώργος Καραμίχος. Το ζευγάρι των ελληνόπουλων θα μεγαλώσει στην ίδια γειτονιά, στο χωριό Κιρκιντζέ (Άνω Έφεσος), και θα περάσει τα πάνδεινα, καθώς θα ζήσει τα πιο δύσκολα χρόνια της παγκόσμιας ιστορίας αλλά και του ελληνισμού με τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η αγάπη τους δεν θα έχει happy end αλλά φωτιά και μαχαίρι, με σκηνές πολέμου και βίας. Τους γονείς του ήρωα θα παίξουν η Λυδία Κονιόρδου και ο Γιώργος Αρμένης, ενώ άλλη μεγάλη έκπληξη αποτελεί η συμμετοχή του Λάκη Λαζόπουλου στο ρόλο ενός φωτογράφου που με τρόπο τραγικό και δραματικό θα φέρει όλη αυτή την πικρή ιστορία στο φως, όταν όλα πίσω θα γίνονται στάχτη

Τόσο η Δήμητρα Ματσούκα όσο και ο Γιώργος Καραμίχος κάνουν εδώ και καιρό μαθήματα ιππασίας, καθώς υπάρχουν πολλές δύσκολες σκηνές, στις οποίες όπως μάθαμε και οι δύο ηθοποιοί δεν δέχτηκαν να γίνει ντουμπλάρισμα.

Θα χρησιμοποιηθούν εκατοντάδες κομπάρσοι και θα φτιαχτούν δεκάδες κοστούμια, ενώ ο σκηνοθέτης Κώστας Κουτσομύτης και ο σκηνογράφος Μιχάλης Σδούγκος επισκέφτηκαν πριν από λίγες μέρες το χωριό Κιρκιντζέ και επέλεξαν τα μέρη των γυρισμάτων. Επίσης, έχουν βρει τα κατάλληλα σημεία για γυρίσματα στη Χίο και στο ορεινό χωριό Αγιάσος, στη Μυτιλήνη, όπου πιθανότατα θα στηθεί η αγορά του Κιρκιντζέ, όπως ήταν εκείνη την εποχή, με μαγαζιά, κόσμο, καβαλάρηδες κ.ά., ενώ αυτές τις μέρες ολοκληρώνουν το ρεπεράζ στη Βόρεια Ελλάδα για την αναζήτηση και άλλων κατάλληλων χώρων.

Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα Απριλίου και οι ηθοποιοί θα μείνουν για αρκετό καιρό στην Τουρκία, όπου εξελίσσεται η συγκλονιστική ιστορία του ασυμβίβαστου Μανόλη (Γιώργος Καραμίχος), ο οποίος θα είναι διαρκώς κατατρεγμένος.

Δίπλα του η Ελληνίδα αγαπημένη του (Δήμητρα Ματσούκα) θα ακολουθεί και εκείνη τη μοίρα της ζώντας το μεγάλο τους έρωτα.

Αν και τηρείται σιγή ιχθύος για την προετοιμασία της σειράς, εμείς μάθαμε ότι θα έχει συγκλονιστικές σκηνές, όπως ακριβώς τις έχει καταγράψει η συγγραφέας στο βιβλίο της. Όπως εκείνη που περιγράφει πώς μαζεύτηκε ο κόσμος στην προβλήτα «Quai» στη Σμύρνη, με τους Τσέτες (τον άτακτο στρατό των Τούρκων του Κεμάλ Ατατούρκ) να σφάζουν αδιακρίτως, ενώ οι κραυγές που ακούγονταν στο σκοτάδι σταματούσαν μόνο όταν κάποιος από τα συμμαχικά πλοία έριχνε τον προβολέα στην προβλήτα, αλλά και τις εναγώνιες προσπάθειες των Ελλήνων που έπεφταν στη θάλασσα προσπαθώντας να μπουν σε κάποιο συμμαχικό πλοίο και να ξεφύγουν από την κόλαση