Απογοητευμένος από το Mega

09.03.2010
Βράδυ Δευτέρας λίγο μετά τις 22:00. Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μαζί με τον κολλητό του φίλο Νίκο Κουρή περνούν την είσοδο εστιατορίου στην πλατεία Ψυχικού.

Βράδυ Δευτέρας λίγο μετά τις 22:00. Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μαζί με τον κολλητό του φίλο Νίκο Κουρή περνούν την είσοδο εστιατορίου στην πλατεία Ψυχικού. Η διάθεση του μέχρι πρόσφατα αγαπημένου παιδιού του Mega δεν δείχνει να είναι ίδια με άλλες φορές. Ο λόγος; Πριν από λίγες ημέρες οι ιθύνοντες του Μεγάλου Καναλιού ανακοίνωσαν στον Χριστόφορο πως το «Τέσσερα» δεν πρόκειται τελικά να συνεχιστεί την επόμενη τηλεοπτικό περίοδο.

Αυτή η εξέλιξη, φυσικά, προκάλεσε την έκπληξη του δημοφιλούς ηθοποιού και σεναριογράφου. Όχι μόνο γιατί μέχρι πρόσφατα όλα έδειχναν ότι το σίριαλ παίρνει παράταση αλλά και γιατί ήταν πρώτο στη ζώνη του και στον ανταγωνισμό του prime time της Δευτέρας.

«Mα είναι δυνατόν... με τέτοια νούμερα;» λέγεται πως αναρωτήθηκε ο Χριστόφορος μιλώντας με στενούς τους συνεργάτες. Πράγματι, η σειρά ήταν μία από τις επιτυχίες της τρέχουσας τηλεοπτικής περιόδου, παρά το γεγονός ότι τα νούμερα δεν ήταν τα ίδια με παλαιότερα blogbusters του ηθοποιού, όπως το «Κλείσε τα μάτια».

Γιατί όμως δεν δόθηκε παράταση; Κάποιοι υποστηρίζουν πως η απόφαση του καναλιού δεν συνδέεται με τα νούμερα τηλεθέασης, αλλά με το γενικότερο πρόβλημα στα μπάτζετ των τηλεοπτικών προγραμμάτων. Πρόβλημα που θα ενταθεί την επόμενη χρονιά λόγω της κρίσης. Έτσι, κάποιοι εντός του καναλιού αναρωτήθηκαν αν στο πρόγραμμα του επόμενου Οκτωβρίου χωράνε δύο σειρές υψηλότατου προϋπολογισμού, καθώς έχουν ήδη ξεκινήσει και τα γυρίσματα του «Νησιού» της Μιρέλλας Παπαοικονόμου. Όλα αυτά έχουν προβληματίσει το νεαρό ηθοποιό, που εξετάζει ήδη το επόμενο τηλεοπτικό του βήμα.

Ραντεβού με τον ΑΝΤ1
Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, άνθρωποι του ΑΝΤ1 όχι μόνο προσέγγισαν τον Χριστόφορο, αλλά προγραμμάτισαν και ραντεβού με υψηλόβαθμο στέλεχος του σταθμού, που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Προσέγγιση που από την πρώτη στιγμή ήταν ιδιαίτερα δελεαστική για το σεναριογράφο. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χριστόφορος πολιορκείται από το κανάλι του Αμαρουσίου. Το ίδιο είχε συμβεί μετά το τέλος του «Κλείσε τα μάτια», το θέμα όμως τότε κόλλησε από τον ίδιο τον Χριστόφορο, που ήθελε να παραμείνει στο Mega, αλλά και από τον ΑΝΤ1, που εκείνη την περίοδο διέθετε πολλούς δραματικούς σεναριογράφους και απευθυνόταν σε μεγαλύτερης ηλικίας κοινά. Τα δεδομένα πλέον άλλαξαν, καθώς ο ΑΝΤ1 απευθύνεται κυρίως στις ηλικίες 15-44, κοινό που ακολουθεί με κλειστά μάτια τον Χριστόφορο σε κάθε του τηλεοπτικό βήμα.