Καλομοίρα: "Θέλω να φέρω ξανά πρωτιά στην Ελλάδα"!

08.02.2008
Είναι δύσκολο να αντισταθείς στη γλύκα που σου βγάζει ένα κορίτσι που από το 2004, όταν και κέρδισε στο «Fame Story», έχει καταφέρει να βρίσκεται πάντα στην επικαιρότητα. Ίσως να είναι και η μοναδική περίπτωση πρώην παίκτη ριάλιτι που οι μετέπειτα προτάσεις συνεργασίας του

Από τον Δημήτρη Μαυρίδη


Είναι δύσκολο να αντισταθείς στη γλύκα που σου βγάζει ένα κορίτσι που από το 2004, όταν και κέρδισε στο «Fame Story», έχει καταφέρει να βρίσκεται πάντα στην επικαιρότητα. Ίσως να είναι και η μοναδική περίπτωση πρώην παίκτη ριάλιτι που οι μετέπειτα προτάσεις συνεργασίας του, από τον Νίκο Φώσκολο και τον Διονύση Σαββόπουλο μέχρι και τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και τη Δέσποινα Βανδή, έδειξαν ότι έχει τη στόφα αστεριού. Και να φανταστεί κανείς ότι σήμερα κλείνει μόλις τα 23! Λέτε να είναι εκείνη που θα μας εκπροσωπήσει και στο διαγωνισμό της Eurovision;

Θέλω να ξεκινήσουμε με το αν είσαι fan της Eurovision. Μικρή την έβλεπες στην τηλεόραση;

«Στην Αμερική, όπου και μεγάλωσα, δεν έχουν ιδέα για τη Eurovision. Όταν όμως ήλθα Ελλάδα και μπήκα στο Fame Story το 2003-2004, γνώρισα και ήλθα σε επαφή με αυτό το μουσικό φαινόμενο. Ενθουσιάστηκα. Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση που τόσες ευρωπαϊκές χώρες παθιάζονται επί μήνες με τη μουσική, το τραγούδι. Το ονειρευόμουν από τότε να συμμετέχω κι εγώ κάποια στιγμή»!

Ποια ελληνική συμμετοχή στον πολυετή διαγωνισμό σού άρεσε;

«Θυμάμαι ότι ερωτεύτηκα τη Eurovision γιατί ερωτεύτηκα τον Σάκη εκείνη τη χρονιά! (Γέλια.) Ήταν κούκλος και πάνω στη σκηνή θεός! Είπα μόλις τον είδα Wow! Νομίζω ότι αδικήθηκε με το αποτέλεσμα. Έπρεπε να πάρει ή την πρώτη θέση ή σίγουρα τη δεύτερη! Μου άρεσε πάρα πολύ επίσης η Έλενα Παπαρίζου. Ήταν αξεπέραστη! Σαν εμφάνιση με κέρδισε και η περσινή του Σαρμπέλ».

Έχουν ακουστεί πολύ λίγα πράγματα για το τραγούδι που θα διαγωνιστείς στις 27 Φεβρουαρίου. Λέγεται «Secret combination» και

«Αν και δεν ξέρω πώς διέρρευσε και ο τίτλος του τραγουδιού, επειδή απαγορεύεται, χαίρομαι πάρα πολύ για το τραγούδι. Είναι γραμμένο μόνο για μένα! Είναι το απόλυτο τραγούδι για Καλομοίρα. Να φανταστείς, το ακούω 60 φορές την ημέρα στο αυτοκίνητο και δεν το έχω βαρεθεί! Θέλω συνέχεια να το ακούω Είναι τόσο εντυπωσιακό που πιστεύω ότι θα δείτε μια άλλη Καλομοίρα! Είναι χορευτικό, αλλά μόλις το ακούσετε δεν θα το πιστεύετε».

Θα έχει μόνο αγγλικούς στίχους;

«Ναι, θα είναι αγγλικοί οι στίχοι Δεν ξέρω αν θα αλλάξουμε δυο-τρεις λέξεις μονάχα».

Δεν φοβάσαι μη σε κατηγορήσουν ότι δεν μπορεί να διαγωνιστεί η Ελλάδα με ένα τραγούδι τελείως ξένο;

«Νιώθω Ελληνίδα και θέλω σαν τρελή να εκπροσωπήσω την Ελλάδα. Το τραγούδι θα έχει και αρκετά ελληνικά στοιχεία, θα ακούσετε σε λίγες μέρες. Δεν μου επιτρέπεται να αποκαλύψω και πάρα πολλά».

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου πάνω στη σκηνή στις 27 Φεβρουαρίου, όταν και θα γίνει ο ελληνικός τελικός; Πιο girly pop ή πιο sexy princess;

«Θα πρέπει να ξεχάσετε το κοριτσάκι του fame. Προσπαθώ η εικόνα μου, που θα παρουσιάσω στον ελληνικό τελικό, να είναι πιο ώριμη Καλομοίρα, αλλά και πιο sexy! Νομίζω ότι δεν θα έχει καμία σχέση με το Καλομοιράκι, όπως με φωνάζουν πολλοί, αλλά με μια επαγγελματία performer. Θέλω να δείξω στον ελληνικό τελικό ένα εντυπωσιακό show με το τραγούδι μου».

Ποιον από τους δύο αντιπάλους σου, τον Κώστα Μαρτάκη ή τη Χρύσπα, φοβάσαι ειλικρινά περισσότερο;

«Με το χέρι στην καρδιά θα σου πω και τους δύο! Από τους τρεις μας, κανείς πιστεύω ότι δεν ξεκινά ως outsider! Ένα μεγάλο μάθημα που μου έχει δώσει μέχρι στιγμής η Εurovision είναι ότι ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις. Είναι απρόβλεπτη Μπορεί κάποιος να έχει αυτό που λέμε κομματάρα ως τραγούδι, αλλά εκείνη τη βραδιά ως εμφάνιση να είναι μαγκωμένος και να πατώσει. Και να κάνει τη διαφορά κάποιος άλλος που δεν περίμενες έως τότε Ποτέ δεν πρέπει να είσαι σίγουρος για τι άσους κρύβει ο καθένας στο μανίκι του!».

Τι αρέσει στον Κώστα και τι στη Χρύσπα;

«Ο Κώστας είναι πολύ ωραίο παιδί, με υπέροχο χαμόγελο, που σ' ένα πολύ μεγάλο κοινό μετράει πολύ! Η Χρύσπα έχει καταπληκτικά μάτια και μια φωνάρα που σε καθηλώνει».

Τι περισσότερο πιστεύεις ότι έχει το δικό σου τραγούδι και γι αυτό θα «κλέψει» την παράσταση;

«Νομίζω ότι δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Είναι όλο το πακέτο που θα δείτε και θα ακούσετε. Η φωνή, το τραγούδι, η εικόνα και η εμφάνιση θα είναι όλα διαφορετικά. Όλα μετράνε».

Πόσο σε επηρεάζουν οι δημοσκοπήσεις που σε φέρνουν μέχρι στιγμής στην πρώτη θέση;

«Να σου πω την αλήθεια, φοβάμαι όταν οι δημοσκοπήσεις δίνουν την πρωτιά σε κάποιον. Κι αυτό γιατί, όπως σου είπα, έχει ανατροπές αυτός ο διαγωνισμός. Θυμάσαι πέρυσι τι είχε συμβεί; Όταν όλοι προέβλεπαν Τάμτα και Χρήστο Δάντη, και τελικώς ο Σαρμπέλ έκανε τη μεγάλη διαφορά κόντρα στις δημοσκοπήσεις; Δεν μπορώ όμως να πω ότι δεν χαίρομαι που με ψηφίζει ο κόσμος στο Ίντερνετ. Αλλά δεν θέλω να χαλαρώσω και να εφησυχάσω πιστεύοντας ότι κάποια site με βγάζουν πρώτη. Έχουμε ακούσει πολλούς να τα πηγαίνουν καλά στο Ίντερνετ και μετά να μην πετυχαίνουν τίποτα. Προτιμώ, λοιπόν, να μην ακούω τίποτα και να προσπαθώ για το καλύτερο».

Στο «Fame Story» σε θυμάμαι που πάντα οι καθηγητές σου παραπονιόντουσαν ότι επειδή χόρευες πολύ εντυπωσιακά, η φωνή σου δεν έβγαινε τόσο καθαρή. Σήμερα τα χορευτικά τα φοβάσαι ακόμα;

«Αυτό το έλεγαν το 2004. Νομίζω από τότε μέχρι σήμερα έχω σημειώσει πολύ σημαντική πρόοδο. Κι αυτό το καταλαβαίνω επειδή μου το έχουν πει και πολύ σημαντικοί άνθρωποι του χώρου. Σήμερα μπορώ να χορεύω ασταμάτητα και το επίπεδο της φωνής μου να είναι πολύ καλό. Νομίζω, άλλωστε, πως το έχω αποδείξει και στις εμφανίσεις μου στην πίστα τα τελευταία χρόνια. Πολλοί μάλιστα τον τελευταίο καιρό που έρχονταν να με δουν με ρωτούσαν αν αυτό που ακούν είναι playback, επειδή δεν πίστευαν ότι μπορώ να τα καταφέρω με τόσο χορό. Η γυμναστική και οι εξαντλητικές πρόβες με έχουν βοηθήσει απίστευτα τον τελευταίο καιρό».

Σε ενοχλεί που κάποιοι σου βάζουν ακόμα την ταμπέλα «παίκτρια από ριάλιτι». Αλήθεια, έχεις μετανιώσει που πήγες στο «Fame»;

«Δεν έχω μετανιώσει καθόλου! Τρελός είσαι; Αν δεν ήταν το Fame, εγώ δεν θα ήμουν τίποτα Δεν θα είχα καταφέρει να γίνω καν τραγουδίστρια».

Ποια άλλα παιδιά που πέρασαν από το «Fame» πιστεύεις ότι θα πετύχαιναν πολλά αν πήγαιναν στην Εurovision;

«Σίγουρα η Μάρω, ο Νίνο, αλλά και ο Νίκος Μίχας με ένα ποπ-ροκ κομμάτι, γιατί η μουσική που εκπροσωπεί έχει μεγάλη απήχηση σήμερα στην Ευρώπη».

Για πολλούς ο μουσικός αυτός θεσμός έχει κάποιο ρίσκο για τον τραγουδιστή/στρια που συμμετέχει. Δηλαδή, ή θριαμβεύεις ή έπειτα κανείς δεν θέλει να ασχολείται μαζί σου. Σε προβλημάτισε ποτέ αυτό;

«Με έβαλε σε σκέψεις. Κατέληξα όμως να πάρω το ρίσκο, γιατί αν δεν ρισκάρεις μένεις στάσιμος. Ήθελα να κάνω ένα βήμα πιο πέρα. Να ξεφύγω λίγο από την εικόνα που έφτιαξα όλο αυτόν τον καιρό με το Fame. Είναι ένα στοίχημα για μένα η Eurovision. Αλλά ακόμα κι αν δεν τα καταφέρω, πάλι κερδισμένη θα βγω, γιατί κάτι θα μάθω από τα λάθη μου».

Πολλοί λένε ότι έχεις μια δυσκολία με τα ελληνικά. Εγώ διαπιστώνω ότι έχεις βελτιωθεί πάρα πολύ. Σε αγχώνει όταν νομίζεις ότι όλοι είναι έτοιμοι να σε διορθώσουν και ίσως να σε κρίνουν αρνητικά γι αυτό;

«Τον πρώτο καιρό μπορώ να πω ότι κοκκίνιζα και έλεγα από μέσα μου να ανοίξει η γη και να με καταπιεί. Μετά άρχισα να το συνηθίζω. Ξέρεις, κάνω πολύ μεγάλη προσπάθεια να βελτιωθώ στον τρόπο που μιλάω. Αλήθεια, ανυπομονώ για τη στιγμή, που ελπίζω να έρθει σύντομα, που θα μιλάω άπταιστα ελληνικά. Μ αρέσει όμως και να μαθαίνω καινούργιες λέξεις».

Ποιο είναι το τελευταίο δώρο που σου έκανε κάποιος;

«Ένα πολύ ακριβό κόσμημα για το λαιμό. Αλλά δεν μπορώ να πω από ποιον».

Σήμερα (31/01) έχεις γενέθλια. Πώς ονειρεύεσαι να τα περάσεις και τι δώρο θα θελες να σου κάνει ο αγαπημένος σου;

«Θέλω να μου κάνει μια πολύ ωραία έκπληξη εδώ στην Ελλάδα. Και θα θελα να πάμε για ένα υπέροχο ρομαντικό δείπνο σε κινέζικο εστιατόριο. Ξέρεις, ήταν ακριβώς πριν από δύο χρόνια, όταν ήρθε στα γενέθλιά μου από την Αμερική για να μου κάνει έκπληξη. Και το περίεργο είναι ότι την ίδια μέρα εγώ πίστευα μέσα μου ότι κάποιος θα έρθει από Αμερική να με δει».

Τι είναι αυτό που σου αρέσει στον Γιώργο;

«Ο χαρακτήρας του είναι αυτός που με γοητεύει κάθε μέρα. Η ειλικρίνειά του και η καλή του η καρδιά. Από μικρά παιδιά είμαστε μαζί και κάναμε παρέα».

Ποια θεωρείς ιδανική ηλικία να παντρευτείς;

«Πολλοί λένε ότι θα παντρευτώ σύντομα. Αν και δεν ξέρω πώς το έβγαλαν αυτό το συμπέρασμα, θα πω μόνο ότι το ιδανικό διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Εγώ, πάντως, δεν θα θελα να περιμένω και πάρα πολύ! Θέλω όταν γεννήσω να είμαι νέα με τα παιδιά και να μην έχουν περάσει τα χρόνια! Αλλά ο Θεός θα αποφασίσει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή».

Αν μετά το διαγωνισμό της Eurovision ο σύντροφός σου σου έκανε πρόταση γάμου, τι θα έλεγες;

«Δεν θα σου απαντήσω τι θα του έλεγα αν το έκανε. Και κυρίως γιατί αν ο Γιώργος μου το διαβάσει, θα ξέρει την απάντηση, οπότε θα χαθεί κάθε μαγεία της στιγμής και δεν θα είναι έκπληξη!».

Αν τελικώς κερδίσεις στον ελληνικό τελικό και είσαι εσύ εκείνη που θα μας εκπροσωπήσει στο Βελιγράδι τον Μάιο, ποια θέση θα ήσουν ευτυχισμένη να έφερνες για την Ελλάδα;

«Θα ήμουν ικανοποιημένη και θα τα είχα καλά με τον εαυτό μου αν έφερνα όποια θέση πάνω από την πέμπτη!».

Πιστεύεις ότι το «Secret combination» θα μπορούσε να φέρει ξανά την πρωτιά στην Ελλάδα;

«Θέλω πολύ να φέρω ξανά την πρωτιά στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι με το τραγούδι αυτό, αλλά και με μια πολύ έξυπνη σκηνική παρουσίαση η πρώτη θέση μπορεί να κατακτηθεί ξανά!».