Το βρήκαμε το κορμί!

18.05.2010
Είναι όμορφες, λαμπερές, με κορμί θανατηφόρο. Γνωστές σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο για τη δουλειά τους, αλλά και για τα κάλλη τους. Τίποτα όμως δεν κερδίζεται έτσι. Ακόμη και όταν η φύση δείχνει τη γενναιοδωρία της, χρειάζεται κόπος, αλλά και τρόπος για να διατηρήσεις τη σιλουέτα σου. Εμείς ψάξαμε, μάθαμε και σας αποκαλύπτουμε τα μυστικά των σταρ του Χόλιγουντ.

Είναι όμορφες, λαμπερές, με κορμί θανατηφόρο. Γνωστές σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο για τη δουλειά τους, αλλά και για τα κάλλη τους. Τίποτα όμως δεν κερδίζεται έτσι. Ακόμη και όταν η φύση δείχνει τη γενναιοδωρία της, χρειάζεται κόπος, αλλά και τρόπος για να διατηρήσεις τη σιλουέτα σου. Εμείς ψάξαμε, μάθαμε και σας αποκαλύπτουμε τα μυστικά των σταρ του Χόλιγουντ.

Φέργκι: Συνδυασμός τροφών και γυμναστική

Η νεαρή σταρ της ποπ μουσικής θεωρείται από τα πιο όμορφα κορμιά στο χώρο της σοουμπίζ. Η εντυπωσιακή τραγουδίστρια ψηφίστηκε από διάσημους πλαστικούς χειρουργούς ως το πιο εντυπωσιακό κορμί του star system.

Κάνει τα αδύνατα δυνατά για να διατηρεί την τέλεια σιλουέτα της, και, όπως λέει η ίδια, τρώει σχεδόν τα πάντα, αλλά ακολουθεί συγκεκριμένους διατροφικούς κανόνες σε συνδυασμό με πρόγραμμα γυμναστικής, που ακολουθεί με ευλάβεια.

«Θέλει πολύ κόπο και αφοσίωση για να μένεις σε φόρμα. Το μυστικό είναι να τροποποιήσει κανείς τις διατροφικές του συνήθειες», έχει δηλώσει, όπως και ότι συνήθιζε να τρώει σε fast foods, ιδιαίτερα μάλιστα όταν βρισκόταν σε περιοδείες με το συγκρότημά της, τους Black Eyed Peas. Μια συνήθεια που ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Σήμερα η διατροφή της στηρίζεται σε χαμηλούς υδατάνθρακες και σε γεύματα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. «Τρώω 4-5 φορές την ημέρα, αλλά ποτέ υπερβολικές ποσότητες. Το να είσαι μετριοπαθής σημαίνει ότι μπορείς να φτιάξεις σιγά σιγά ένα εντυπωσιακό σώμα. Το μυστικό είναι να κόψεις όλες τις κακές συνήθειες, όπως είναι η πίτσα». Επίσης, όπως ισχυρίζεται, τίποτα δεν γίνεται χωρίς γυμναστική. «Με το να γυμνάζεσαι κάθε φορά που σου δίνεται η ευκαιρία κερδίζεις πολλά. Εγώ κάνω διάδρομο καθημερινά. Ξεπερνάω συνήθως τα 3-4 χιλιόμετρα και έτσι διατηρώ τη φόρμα μου».

Νικόλ Κίντμαν: Ψηφίζει South Beach

Θεωρείται μία από τις ωραιότερες γυναίκες του Χόλιγουντ. Και όχι άδικα. Εκτός από το εκφραστικότατο πρόσωπό της, διαθέτει και τέλειο σώμα, που πολλές θα ζήλευαν. Για να διατηρείται όμως σε φόρμα, ακολουθεί κι αυτή κάποιο διατροφικό πρόγραμμα, συγκεκριμένα τη South Beach Diet.

Η φιλοσοφία της δίαιτας αυτής βρίσκεται σε αντίθεση με αυτήν του Άτκινς. Δηλαδή, δεν απαγορεύει τη λήψη υδατανθράκων, παρά μόνο των επεξεργασμένων. Επιτρέπει δηλαδή τη λήψη των λεγόμενων «καλών υδατανθράκων», όπως τα ζυμαρικά ολικής άλεσης, το ρύζι κ.λπ.

Την πρώτη εβδομάδα αποκλείονται όλοι οι υδατάνθρακες, ενώ στη δεύτερη φάση της επανέρχονται σταδιακά στη διατροφή. Επιτρέπει επίσης την κατανάλωση λαχανικών και αποκλείει το λίπος. Βέβαια, η οσκαρική ηθοποιός δεν μένει μόνο στη διατροφή για να διατηρεί τη σιλουέτα της, καθώς αγαπημένη συνήθειά της έχει γίνει πλέον και η καθημερινή γυμναστική.

Μπιγιονσέ: Το μαγικό σιρόπι

Η διάσημη για τις καμπύλες της ποπ τραγουδίστρια έχασε μέσα σε χρόνο-ρεκόρ περισσότερα από 10 κιλά, χωρίς να «χαλάσει» τις γραμμές της! Πώς τα κατάφερε; Εκτός από τις ατέλειωτες ώρες γυμναστικής και χορού, ακολούθησε και τη χολιγουντιανή δίαιτα Maple Syrup Diet. Πρόκειται για μια δίαιτα που στηρίζεται σε ένα μείγμα σιροπιού από σφένδαμο, χυμό λεμονιού, νερό και πιπέρι καγιέν και το οποίο αντικαθιστά τα γεύματα.

Η δίαιτα αυτή στηρίζεται στις χαμηλές θερμίδες, αφού μία κουταλιά αυτού του μείγματος έχει μόλις 26 και η ημερήσια δόση δεν ξεπερνάει τις 300 θερμίδες. Οι οπαδοί αυτής της δίαιτας υποστηρίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο, εκτός από την απώλεια κιλών, επιτυγχάνεται πολύ καλή αποτοξίνωση του οργανισμού. Υπάρχει όμως και η αντίθετη άποψη, που τη χαρακτηρίζει επικίνδυνη, λόγω της χαμηλής λήψης θερμίδων.

Τζένιφερ Άνιστον: Φανατική οπαδός της... ζώνης

Η ακαταμάχητη Τζένιφερ δεν ήταν πάντα σέξι και ελκυστική. Μάλιστα, ως έφηβη ήταν ένα στρουμπουλό κορίτσι. Η ελληνικής καταγωγής σταρ του Χόλιγουντ κατόρθωσε κι έχασε πάνω από 15 κιλά, προκειμένου να πάρει το ρόλο της Ρέιτσελ τα «Φιλαράκια». Όταν πέρασε από οντισιόν για το συγκεκριμένο ρόλο και της ανέφεραν ότι έχει κάποια κιλά παραπάνω, τότε έβγαλε από μέσα της το ελληνικό πείσμα και τα έχασε σε χρόνο-ρεκόρ. Η Άνιστον ακολουθεί τη δίαιτα ζώνης και είναι μία από τις πιο φανατικές της οπαδούς.

Βασικός κανόνας της δίαιτας αυτής είναι το μοίρασμα των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και τους λίπους σε κάθε γεύμα, με στόχο την καλή λειτουργία του μεταβολισμού.

Το κάθε γεύμα θα πρέπει να περιλαμβάνει 40% υδατάνθρακες, 30% πρωτεΐνη και 30% λίπος. Εκτός από την Τζένιφερ Άνιστον, λάτρης της δίαιτας ζώνης είναι και ο Ράσελ Κρόου.

Ναόμι Κάμπελ: Αποφεύγει τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη

Μπορεί με τα καπρίτσια και την άσχημη συμπεριφορά της να έχει απασχολήσει πολλές φορές τα ΜΜΕ και κάποιοι να την έχουν κατηγορήσει για τον κακό χαρακτήρα της. Αυτό όμως που δεν έχει αμφισβητηθεί από κανέναν είναι η εξωτική ομορφιά της. Παρά το δύστροπο χαρακτήρα της, η «μαύρη γαζέλα» της ομορφιάς, για να διατηρήσει την άψογη εμφάνισή της, κάνει... θυσίες.

Εκτός από τη γυμναστική, ακολουθεί τη δίαιτα του γλυκαιμικού δείκτη, η οποία δημιουργήθηκε αρχικά για την αντιμετώπιση του διαβήτη. Σύντομα όμως υιοθετήθηκε από πολλούς που ήθελαν να χάσουν βάρος και σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα έγινε μία από τις πιο διάσημες στον κόσμο.

Στη συγκεκριμένη δίαιτα αποφεύγονται οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως πατάτες, ζυμαρικά, γιατί αυτές αυξάνουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, άρα και την όρεξη. Το μενού της περιλαμβάνει λαχανικά, φρούτα, όσπρια, ψωμί ολικής άλεσης. Συνιστάται ακόμη η τήρηση κανόνων στο φαγητό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.