Δ. Κόκοτας: "Ο γιος μου θα λέγεται Σταμάτης"!

10.04.2008
Είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων που αποφεύγει τις πολλές κουβέντες. Οι απαντήσεις του, ωστόσο, αφήνουν πολλά υπονοούμενα και σε βάζουν σε σκέψη. Έπειτα από αρκετό καιρό σιωπής ο δημοφιλής τραγουδιστής μιλάει για τα πράγματα που τον πίκραναν, αλλά και για την προσωπική του ζωή.

Από τη ΡΕΝΕ ΣΑΡΑΝΤΙΝΟΥ

Είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων που αποφεύγει τις πολλές κουβέντες. Οι απαντήσεις του, ωστόσο, αφήνουν πολλά υπονοούμενα και σε βάζουν σε σκέψη. Έπειτα από αρκετό καιρό σιωπής ο δημοφιλής τραγουδιστής μιλάει για τα πράγματα που τον πίκραναν, αλλά και για την προσωπική του ζωή.

Ο Δημήτρης είναι μαχητής και όχι σταρ. Όπως ο ίδιος αναφέρει, «σταρ για μένα είναι ο άνθρωπος που λέγεται Σταμάτης Κόκκοτας. Είναι ο πατέρας μου και το παράδειγμά μου. Ένας άνθρωπος που με τόσο μεγάλη άξια ως τραγουδιστής και παρά το μέγεθός του παραμένει απλός και λαϊκός».

Πώς είσαι αυτόν τον καιρό;

«Πολεμάω για τη δουλειά μου. Κάνω αυτό που αγαπάω».

Τι έχει αλλάξει στη ζωή σου;

«Τίποτα. Μου αρέσουν το τραγούδι και η μουσική, αν και στον καλλιτεχνικό χώρο συμβιβάζεσαι με καταστάσεις και πράγματα».

Εσύ έχεις συμβιβαστεί;

«Όχι. Δεν έχω ανάγκη. Έχω άνεση να κυνηγάω με καλύτερο τρόπο».

Σε κάποια στιγμή της ζωής σου δέχτηκες πολλή λάσπη...

«Είναι πολύ εύκολο να πετάξεις λάσπη σε κάποιον άνθρωπο. Να τον διασύρεις, να τον βρίζεις... Από την άλλη, ο καθένας έχει υποχρέωση ό,τι ακούει να το ψάχνει. Να μην τρως ό,τι σου πασάρουν».

Εσύ το έψαξες;

«Ψάχνομαι. Δεν τρώω ό,τι μου σερβίρουν».

Αναφορικά με όσα πέρασες πριν από καιρό, τι έχεις να πεις τώρα που έχει τελειώσει αυτή η ιστορία;

«Ή το προσπερνάς ή το συζητάς. Στο παρασκήνιο υπάρχει απίστευτη ίντριγκα. Να μπει μια τελεία».

Υπήρξαν άνθρωποι που σε βοήθησαν;

«Χρωστάω ευχαριστώ... Υπήρχαν και υπάρχουν άνθρωποι που μου έχουν σταθεί. Με έχουν βοηθήσει. Είναι άνθρωποι από την οικογένειά μου και τον επαγγελματικό μου χώρο».

Κάνεις εύκολα φίλους ή έχεις γίνει επιφυλακτικός;

«Η φιλία αποδεικνύεται με τον καιρό. Οι φίλοι μου προέρχονται από το σχολείο. Πιστεύω στη φιλία. Στην πορεία ξεχωρίζεις ποιοι είναι οι φίλοι σου».

Σε όλες τις στιγμές, ακόμη και στις χαρούμενες, μπορείς να δεις ποιος σε φθονεί. Εσύ πώς αντιμετωπίζεις τα πισώπλατα μαχαιρώματα;

«Τι μπορώ να κάνω; Πώς να αντιδράσω; Με θυμό;».

Συγχωρείς εύκολα;

«Είμαι οξύθυμος ως Τοξότης και θα ήθελα να με φωτίσει ο Θεός να συγχωρώ ευκολότερα...».

Η μόδα της εποχής είναι τα σκάνδαλα. Εσύ που έχεις περάσει από σκάνδαλα γνωρίζεις καλά.

«Κάπου πονάει, κάπου θυμώνει».

Το σκάνδαλο της μόδας τελευταία είναι η υπόθεση Πασχάλη Αρβανιτίδη. Ως κρινόμενος τότε και γνωρίζοντας πώς είναι να βρίσκεσαι σε αυτή τη θέση, ποια είναι η δική σου άποψη;

«Είμαι σε μια ηλικία που μπορώ να έχω άποψη για θέματα και πράγματα. Χωρίς ωστόσο να θέλω να κρίνω, νομίζω ότι και οι δύο πλευρές έχουν λάθος. Έπρεπε να έχουν έρθει σε συμφωνία».

Η γνώμη σου για την οικογένεια;

«Έχω μια ωραία οικογένεια. Είναι οι άνθρωποί μου, τους ρωτάω για τα πάντα. Περισσότερο με επηρεάζει ο πατέρας μου. Είναι το πρότυπό μου, ο ωραιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Μου έχει πει ότι πρέπει να έχω γερό στομάχι γι αυτή τη δουλειά. Η ζωή είναι μάχη».

Ανήκεις στους νικητές; Έχεις γερό στομάχι;

«Είμαι μαχητής, παλεύω συνεχώς».

Ποτέ αισθάνθηκες ηττημένος;

«Η ουσία είναι να κερδίζεις τον πόλεμο».

Έχεις φόβους;

«Στα θέματα υγείας μόνο».

Ποιο είναι το μεγαλύτερο παράπονό σου;

«Δοξάζω τον Θεό που είμαι εδώ και έχω την υγειά μου».

Τι ονειρεύεσαι;

«Δεν μοιράζομαι τα όνειρά μου. Έχουν να κάνουν με το σήμερα, με το τώρα και όχι με το απώτερο μέλλον».

Ποιες είναι οι ανάγκες σου αυτόν τον καιρό ως άνθρωπος αλλά και ως καλλιτέχνης;

«Ως καλλιτέχνης νιώθω την ανάγκη να καταφέρω πράγματα στη δουλειά μου. Δίνω προτεραιότητα σε αυτό. Η προσωπική μου ζωή είναι κολλημένη στην επαγγελματική μου ζωή».

Πώς είναι η προσωπική σου ζωή; Σκέφτεσαι την οικογένεια;

«Υπήρξα ερωτευμένος και καψούρης. Αυτά τα δύο πάνε μαζί. Τώρα δεν είμαι. Η αγάπη είναι κάτι που το κερδίζεις. Είχα μια μακροχρόνια σχέση που κάποια στιγμή τελείωσε. Μείναμε χωριστά αρκετό καιρό και όταν ξανασυναντηθήκαμε, συνεχίσαμε τη σχέση από εκεί που την αφήσαμε. Για πολύ καιρό γίνεται αυτό. Έτσι μας πάει. Όσο για το γάμο, είναι κάτι ιερό. Θέλω να κάνω οικογένεια, παιδιά και να μη χωρίσω. Θέλω να παραμείνω με τη γυναίκα που θα παντρευτώ για όλη μου τη ζωή. Θέλω να κάνω ένα γιο που θα πάρει το όνομα του πατέρα μου. Επιθυμία μου είναι να κάνω καλά παιδιά, που να μην προβληματίσουν ποτέ την οικογένειά τους και σίγουρα αυτό θα εξαρτάται και από τη διαπαιδαγώγησή τους. Όπως έγινε με τους γονείς μου. Είχαν καλά παιδιά και δεν χρειάστηκε να ανησυχήσουν, αφού δεν τους φέραμε ποτέ σε δύσκολη θέση. Ήταν τυχεροί».

Σκέφτεσαι να συνεχίσεις τη σχέση αυτή ή έχει τελειώσει οριστικά;

«Δεν είμαι απόλυτος. Όσο νιώθω ακόμα πράγματα, αυτή η κατάσταση θα επικρατεί».

Επαναλαμβάνεις τα λάθη σου;

«Ναι. Ελπίζω όμως να μην είναι χοντράδες. Με ενδιαφέρει να βελτιώνω τον εαυτό μου και προσπαθώ να μην τα ξανακάνω, αλλά...».