Γυμνή στο χιόνι μα δεν κρυώνει! (γιατί;)

12.01.2012
Χιονίζει στην Πεντέλη, μα δεν τη μέλλει, μα δεν τη μέλλει. Μην σπεύσεις να τη βρεις ανάσκελα εκεί... πρόκειται για μοντέλο από τα βόρεια και ξαπλώνει σε κάποιο αφιλόξενο τοπίο της Ρωσίας. Το χιόνι εκεί είναι κάτι απόλυτα συνηθισμένο... και η βότκα επίσης! Εμείς οι Ελληνάρες πάλι προτείνουμε ρακόμελο για το κρύο: Υλικά - Ρακί (υπολογίζουμε όσα σφηνάκια θέλουμε) - Μέλι (1/2 κουταλακι γλυκού ανά σφηνάκι) - 1 ξυλάκι κανέλας - Τόσο γαρύφαλλο όσα και τα σφηνάκια. Εκτέλεση - Βάζουμε σε κατσαρόλα το ρακί και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην φουσκώσει και χυθεί. - Προσθέτουμε το μέλι, την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το μέλι. - Μόλις πάρει βράση το βγάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε. - Καλό είναι να το σερβίρουμε ζεστό.

Χιονίζει στην Πεντέλη, μα δεν τη μέλλει, μα δεν τη μέλλει. Μην σπεύσεις να τη βρεις ανάσκελα εκεί... πρόκειται για μοντέλο από τα βόρεια και ξαπλώνει σε κάποιο αφιλόξενο τοπίο της Ρωσίας. Το χιόνι εκεί είναι κάτι απόλυτα συνηθισμένο... και η βότκα επίσης!

Εμείς οι Ελληνάρες πάλι προτείνουμε ρακόμελο για το κρύο:

Υλικά

- Ρακί (υπολογίζουμε όσα σφηνάκια θέλουμε)
- Μέλι (1/2 κουταλακι γλυκού ανά σφηνάκι)
- 1 ξυλάκι κανέλας
- Τόσο γαρύφαλλο όσα και τα σφηνάκια.

Εκτέλεση

- Βάζουμε σε κατσαρόλα το ρακί και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην φουσκώσει και χυθεί.
- Προσθέτουμε το μέλι, την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
- Μόλις πάρει βράση το βγάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
- Καλό είναι να το σερβίρουμε ζεστό.