Τόπλες selfies: η νέα μόδα θα μας ξεκάνει!

30.01.2014
Η απόλυτη μόδα για όλους όσους που τρελαίνονται να αυτοφωτογραφίζονται για να αποκτήσουν ένα αξιοπρόσεκτο, προκλητικό προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λέγεται "selfie". Το "σέλφι" είναι ένα είδος αυτο-πορτρέτου, το οποίο προέρχεται από το κινητό ή το τάμπλετ του αυτοφωτογραφιζόμενου. Με απλωμένο χέρι (όσο πιο μακρύ τόσο το καλύτερο!) το "μοντέλο" αυτάρεσκα τραβάει τη φωτό και με την αρωγή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κομπάζει για την ... δημοφιλία του. Να θυμίσουμε την 20χρονη Τζεν Σέλτερ (Jen Selter) που πρόσφατα έγινε διάσημη για τα σέλφις των οπισθίων της. Τα ψηφιακά αυτοπορτέτα μπορεί να είναι χαλαρά, εστιασμένα σε ένα μέρος του σώματος, με πόζες "ροφού" όπου τα ζυγωματικά φαντάζουν διπλάσια ή ακόμα και λήψεις... γυμνές. Η πριγκίπισσα των τόπλες σέλφις στο χώρο των μοντέλων είναι η Τζόντι Γκάσον (Jodie Gasson) που έχει σκαρώσει ολόκληρο site, προκειμένου να ανεβάζει στο διαδίκτυο τα πορτρέτα της. Τα βήματά της ακολουθούν η Όμπρεϊ Ο'Ντέι (Aubrey O’Day) και η πάλαι ποτέ Κιμ Καντάσιαν (Kim Kardashian). Στο χώρο της μουσικής (ας αφήσουμε τη Ριάνα έξω από τη συζήτηση) η Νίκι Μινάζ (Nicki Minaj) ποστάρει σέλφις χωρίς... ρώγες. Και τρεις συμβουλές για το τέλειο σέλφι από τη βετεράνο Κιμ Καρντάσιαν: 1. Η κάμερα να είναι λίγο ψηλότερα από το πρόσωπο. Η φωτό να είναι από ψηλά προς τα χαμηλά. 2. Να ξέρεις την τέλεια γωνία σου. 3. Σωστός φωτισμός για την... κάθε περίσταση. Χ.Τ.

Η απόλυτη μόδα για όλους όσους που τρελαίνονται να αυτοφωτογραφίζονται για να αποκτήσουν ένα αξιοπρόσεκτο, προκλητικό προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λέγεται "selfie". Το "σέλφι" είναι ένα είδος αυτο-πορτρέτου, το οποίο προέρχεται από το κινητό ή το τάμπλετ του αυτοφωτογραφιζόμενου. Με απλωμένο χέρι (όσο πιο μακρύ τόσο το καλύτερο!) το "μοντέλο" αυτάρεσκα τραβάει τη φωτό και με την αρωγή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κομπάζει για την ... δημοφιλία του. Να θυμίσουμε την 20χρονη Τζεν Σέλτερ (Jen Selter) που πρόσφατα έγινε διάσημη για τα σέλφις των οπισθίων της.

Τα ψηφιακά αυτοπορτέτα μπορεί να είναι χαλαρά, εστιασμένα σε ένα μέρος του σώματος, με πόζες "ροφού" όπου τα ζυγωματικά φαντάζουν διπλάσια ή ακόμα και λήψεις... γυμνές. Η πριγκίπισσα των τόπλες σέλφις στο χώρο των μοντέλων είναι η Τζόντι Γκάσον (Jodie Gasson) που έχει σκαρώσει ολόκληρο site, προκειμένου να ανεβάζει στο διαδίκτυο τα πορτρέτα της. Τα βήματά της ακολουθούν η Όμπρεϊ Ο'Ντέι (Aubrey O’Day) και η πάλαι ποτέ Κιμ Καντάσιαν (Kim Kardashian). Στο χώρο της μουσικής (ας αφήσουμε τη Ριάνα έξω από τη συζήτηση) η Νίκι Μινάζ (Nicki Minaj) ποστάρει σέλφις χωρίς... ρώγες.

Και τρεις συμβουλές για το τέλειο σέλφι από τη βετεράνο Κιμ Καρντάσιαν:
1. Η κάμερα να είναι λίγο ψηλότερα από το πρόσωπο. Η φωτό να είναι από ψηλά προς τα χαμηλά.
2. Να ξέρεις την τέλεια γωνία σου.
3. Σωστός φωτισμός για την... κάθε περίσταση.

Χ.Τ.