Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον γάμο

29.03.2011
Τέρμα τα ψέματα! Σήμερα μετράμε ακριβώς έναν μήνα μέχρι τη μεγάλη μέρα όπου ο πρίγκιπας Γουίλιαμ (prince William) και η Κέιτ Μίντλετον (Kate Middleton) θα γίνουν ζευγάρι ενώπιων Θεού και ανθρώπων.


Τέρμα τα ψέματα! Σήμερα μετράμε ακριβώς έναν μήνα μέχρι τη μεγάλη μέρα όπου ο πρίγκιπας Γουίλιαμ (prince William) και η Κέιτ Μίντλετον (Kate Middleton) θα γίνουν ζευγάρι ενώπιων Θεού και ανθρώπων.

30 και σήμερα για τις 29 Απριλίου και οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τη συντριπτική πλειοψηφία των καλεσμένων να έχουν απαντήσει θετικά στην υψηλή πρόσκληση. Ποιος θα έχανε, εξάλλου, μια τέτοια σπάνια ευκαιρία;

Και δεν είναι μόνο η ιδέα του γάμου αυτού καθαυτού που είναι συναρπαστική, αλλά και η ευκαιρία να βρεθεί κάποιος ανάμεσα στην υψηλή αριστοκρατία και να τριγυρίσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις –και όχι απλά ως τουρίστας- σε μέρη του Μπάκινχαμ που δεν είναι γενικά ανοιχτά για το κοινό.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, για την απογευματινή δεξίωση θα χρησιμοποιηθούν 19 δωμάτια του παλατιού ενώ στη βραδινή επίσημη δεξίωση –που θα περιλαμβάνει δείπνο και χορό- θα παραβρεθούν 300 φίλοι του βασιλικού ζευγαριού.

Ειδικά για εκείνη την ημέρα θα εκτίθενται σε ειδικές προθήκες μερικοί από τους θησαυρούς Τέχνης το παλατιού, όπως σπάνια έργα των Ρέμπραντ, Ρούμπενς και Τισιάνου, ενώ οι σεφ θα μεγαλουργήσουν με τα πιο εκλεκτά υλικά της χώρας.

"Για όλους όσους έχουν σπουδάσει ιστορία της Τέχνης, και μόνο να περπατήσει ανάμεσα σε αυτά τα αριστουργήματα είναι μια μοναδική εμπειρία", τονίζει μεταξύ άλλων η Τζένιφερ Σκοτ (Jennifer Scott), βοηθός έφορος τέχνης της Βασιλικής Συλλογής.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι τόσο ο Γουίλιαμ όσο η Κέιτ σπούδασαν ιστορία της Τέχνης τον πρώτο χρόνο των σπουδών τους στο πανεπιστήμιο του Σεντ Άντριους στη Σκωτία, όπου και γνωρίστηκαν πριν από οκτώ χρόνια.

Οι υπεύθυνοι της δεξίωσης αποκαλύπτουν ότι 60 άνθρωποι θα εργαστούν για την απογευματινή εκδήλωση, οι οποίοι θα αναλάβουν τα πάντα, από το να ανοίγουν τις πόρτες των αυτοκινήτων μέχρι να σερβίρουν τα καναπεδάκια και τα ποτά.

Λεπτομέρειες σχετικά με το συγκεκριμένο μενού δεν έγιναν ακόμη γνωστές αλλά ο επικεφαλής σεφ της βασίλισσας Μαρκ Φλάναγκαν (Mark Flanagan) βεβαίωσε ότι οι επιλογές τους θα περιλαμβάνουν "τα καλύτερα από τη βρετανική παραγωγή".

Κατά τα άλλα, σήμερα ανακοινώθηκε ότι ο Γουίλιαμ και η Κέιτ θα πραγματοποιήσουν ακόμη μία επίσημη επίσκεψη πριν από τον γάμο τους. Συγκεκριμένα, το ζευγάρι θα επισκεφτεί το Λάνκασαϊρ στις 11 Απριλίου όπου εγκαινιάσουν μια κοινοτική ακαδημία καθώς και ένα βραβείο με το όνομα του πρίγκιπα.

Στο πλαίσιο αυτού του ταξιδιού, το ζευγάρι θα βρεθεί και στο κοντινό πάρκο Witton Country, όπου ο Γουίλιαμ έχει αναλάβει ενεργό ρόλο ως προστάτης του συστήματος για την προστασία υπαίθριων χώρων ψυχαγωγίας.

Ζωή Κίττα