Θύμα σχολικής τρομοκρατίας η Κέιτ

04.04.2011
Όσο πλησιάζει η μέρα του γάμου της με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ (prince William) όλο και περισσότεροι νέα έρχονται στο φως για το παρελθόν της μέλλουσας νύφης.

Όσο πλησιάζει η μέρα του γάμου της με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ (prince William) όλο και περισσότεροι νέα έρχονται στο φως για το παρελθόν της μέλλουσας νύφης.

Αυτή τη φορά οι αποκαλύψεις γυρίζουν πίσω αρκετά χρόνια και φτάνουν στην όχι και τόσο εύκολη ζωή που είχε η Κέιτ Μίντλετον (Kate Middleton) στο σχολείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που απλόχερα χαρίζουν πρώην συμμαθήτριές της, η μέλλουσα πριγκίπισσα έτρωγε μεγάλη καζούρα στο σχολείο, κυρίως ως «κοκαλιάρα και υποτακτική» (!). Ήταν μάλιστα τόσο μεγάλο το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί που τελικά οι Μίντλετον αναγκάστηκαν να πάρουν την κόρη τους από το δημόσιο σχολείο όπου φοιτούσε μέχρι τότε και να την πάνε σε ιδιωτικό.

Εξάλλου είναι γνωστό πως η 29χρονη μελλόνυμφη πέρασε δύο τρίμηνα στο δημόσιο Downe House πριν εγγραφεί τελικά στο Κολέγιο Μάρλμπορο (Marlborough College) τον Απρίλιο του 1996.

Η όλη ιστορία προέκυψε λόγω ενός σχετικού βιβλίου που πρόκειται να κυκλοφορήσει και ασχολείται κυρίως με τους λόγους που οδήγησαν τους γονείς της Κέιτ σε αυτή τη μετεγγραφή.

Το βιβλίο βασίζεται σε μαρτυρίες της Τζέσικα Χέι (Jessica Hay) η οποία υπήρξε συγκάτοικος της Μίντλετον όταν εκείνη πήγε στο Μάρλμπορο στα 14ά της. Η Χέι υποστηρίζει πως ό,τι λέει βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στην αλήθεια που μοιράστηκε η ίδια η Κέιτ μαζί της τα βράδια που πέρασαν μαζί χαλαρώνοντας στο δωμάτιό τους,

Η 29χρονη κοπέλα φανέρωσε απίστευτες σκληρότητες εις βάρος της Μίντλετον από τις πιο δυναμικές συμμαθήτριές της.

«Μου είπε ότι μια συγκεκριμένη ομάδα κοριτσιών την έβριζε και τις έκλεβε πράγματά συστηματικά. Η ίδια ήταν πολύ πράος και αθόρυβος ως άνθρωπος, γεγονός που την μετέτρεψε σε πολύ εύκολο στόχο», θυμάται η Χέι.

Ανάμεσα στα περιστατικά που περιγράφει η Τζέσικα είναι οι στιγμές που η Κέιτ πήγαινε στην κουζίνα να φάει και σε όποιο τραπέζι ακουμπούσε τον δίσκο της, όλοι σηκώνονταν και έφευγαν αφήνοντάς τη μόνη.

Ωστόσο τα λεγόμενά της δεν ευσταθούν σε μερικά σημεία προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά ως προς τα κίνητρά της.

Για παράδειγμα, ένα από τα πιο «χοντρά» αστεία που τα κορίτσια του σχολείου έκαναν στην Κέιτ, υποτίθεται ότι ήταν να τοποθετούν «περιττώματα» στο κρεβάτι της. Αηδιαστικό και μόνο ως ιδέα, αλλά πόσο αληθές μπορεί να είναι με δεδομένο ότι η Μίντλετον πηγαινοερχόταν καθημερινά από το σπίτι της, οπότε το να χρησιμοποιούσε κάποιο κρεβάτι εκεί ήταν σχεδόν αδύνατο;

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η Χέι πρόσφατα άφησε τη δουλειά που είχε σε δικηγορικό γραφείο ώστε να επικεντρωθεί στις πωλήσεις της ιστορίας της μέσα από το βιβλίο με τίτλο «Kate» και την υπογραφή του συγγραφέα Σον Σμιθ (Sean Smith).

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, υπήρξε «θύμα εκμετάλλευσης» αφού κατά την παρουσίαση του βιβλίου από ένα άρθρο στην εφημερίδα News Of The World, οι πληροφορίες που έδινε διαστρεβλωθήκαν παντελώς φέρνοντας την ίδια στη δύσκολη θέση να χρειάζεται να δικαιολογηθεί σε όλους –και ιδιαίτερα στην Κέιτ με την οποία έχει ήδη μιλήσει στο τηλέφωνο. "Είναι άδικο. Δεν πληρώθηκα καν γι' αυτό", ισχυρίζεται.

Πάντως, όποια και αν είναι η αλήθεια, γεγονός είναι ότι ψάχνοντας μία φιλανθρωπική κατεύθυνση για την ίδια και τον αρραβωνιαστικό της να εστιάσουν, η Κέιτ Μίντλετον επέλεξε μία που αφορά την τρομοκρατία στα σχολεία. Τυχαίο; Δεν νομίζω…

Ζωή Κίττα