Νέο οικονομικό σκάνδαλο στις φιλανθρωπίες της Μαντόνα

05.04.2011
Δεν είναι καλή εποχή αυτή για τη βασίλισσα της ποπ καθώς αποκαλύπτονται η μία μετά την άλλη οικονομικές ατασθαλίες σε οργανώσεις που τελούν υπό την "αιγίδα" της.


Δεν είναι καλή εποχή αυτή για τη βασίλισσα της ποπ καθώς αποκαλύπτονται η μία μετά την άλλη οικονομικές ατασθαλίες σε οργανώσεις που τελούν υπό την "αιγίδα" της.

Λίγες μέρες αφού ανακοινώθηκε ότι τα σχέδια της Μαντόνα (Madonna) για τη δημιουργία Ακαδημίας Θηλέων στο Μαλάουι (Raising Malawi Academy for Girls) ναυάγησαν εν μέσω φημών για κακοδιαχείριση μεγάλου ποσού χρημάτων από τους υπεύθυνους του έργου, έρχονται νέες ανάλογες κατηγορίες αλλά από άλλο μέτωπο.

Μια ακόμη φιλανθρωπική οργάνωση στην οποία προεδρεύει η 53χρονη σταρ, η "Success for Kids", έχει τεθεί υπό έρευνα καθώς προέκυψαν εκτεταμένες κατηγορίες για οικονομική κακοδιαχείριση –και εκεί.

Συγκεκριμένα, ο FBI ηγείται των ερευνών για "αρκετές παρατυπίες και ύποπτες δραστηριότητες", ενώ ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο το κατά πόσο η ίδια η Μαντόνα είναι αναμεμιγμένη σε αυτές.

Το γεγονός ωστόσο παραμένει ότι η διάσημη τραγουδίστρια έχει δωρίσει τεράστια ποσά για τους σκοπούς του οργανισμού, ενώ έχει επίσης πείσει πολλούς από τους φίλους της να κάνουν το ίδιο.

Φαίνεται ότι το "Success for Kids" και το "Raising Malawi" ήταν το ίδιο και το αυτό μέχρι κάποια στιγμή, αλλά τελικά οι "δρόμοι" τους χώρισαν το 2008, οπότε και άρχισαν οι οικονομικές δυσκολίες και για τα δύο.

Μια αρχική έρευνα, πάντως, έδειξε ότι κάποιοι έκαναν ό,τι ήθελαν με τα χρήματα ξοδεύοντας άσκοπα εδώ και εκεί.

Σε μια περίπτωση, για παράδειγμα, φάνηκε ότι αγοράστηκαν δυο αυτοκίνητα για υπαλλήλους που δεν είχαν ακόμη προσληφθεί (!) ενώ έξοδα της τάξης των 2,4 εκατομμυρίων λιρών δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί.

Η Μαντόνα έχει ήδη αναλάβει δράση διώχνοντας τους υπεύθυνους αυτής της κατάστασης, άλλα όπως φαίνεται, έχει πολύ δρόμο ακόμη.

Ζωή Κίττα