Ποιοι πήραν τη μαγική πρόσκληση για τον γάμο της χρονιάς;

11.04.2011
Λιγότερες από 20 μέρες έμειναν μέχρι τη μέρα που ο πρίγκιπας Γουίλιαμ (prince William) θα παντρευτεί την Κέιτ Μίντλετον (Kate Middleton) και ενώ η λίστα με τους καλεσμένους δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα ακόμη, ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες διαρρέουν καθημερινά.


Λιγότερες από 20 μέρες έμειναν μέχρι τη μέρα που ο πρίγκιπας Γουίλιαμ (prince William) θα παντρευτεί την Κέιτ Μίντλετον (Kate Middleton) και ενώ η λίστα με τους καλεσμένους δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα ακόμη, ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες διαρρέουν καθημερινά.

Από τα πρώτα ονόματα που είχε γίνει γνωστό ότι θα λάμβαναν τη "χρυσή πρόσκληση" ήταν αυτά του Ντέιβιντ (David) και της Βικτόρια Μπέκαμ (Victoria Beckham) καθώς και του σερ Έλτον Τζον (sir Elton John) και του συζύγου του Ντέιβιντ Φέρνις (David Furnish).

Ειδικά για το δεύτερο ζευγάρι, λέγεται πως ο γαμπρός έθεσε ισχυρό βέτο για να παραβρεθεί, θεωρώντας την παρουσία τους τιμή προς τη μητέρα του. Η φιλική σχέση του διάσημου τραγουδιστή με την Νταϊάνα (Diana) είναι γνωστή σε όλους. Εξ ου και η ερμηνεία του Έλτον Τζον στην κηδεία της αδικοχαμένης πριγκίπισσας το 1997, την οποία μπορείτε να θυμηθείτε στο βίντεο που συνοδεύει την είδηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Mail on Sunday" και ενώ δεν είναι σαφές το πώς το ζευγάρι κατόρθωσε να ισορροπήσει τις απαιτήσεις του πρωτοκόλλου όσον αφορά στους αρχηγούς κρατών, πολιτικούς, διπλωμάτες, θρησκευτικούς ηγέτες, εστεμμένους και τις δικές του προσωπικές επιλογές στους προσκαλεσμένους τους, πρόσκληση έλαβε ένα ανάμεικτο κομμάτι φίλων και γνωστών τους.

Έτσι, στον γάμο θα δούμε τον σεβασμιότατο Μπογκοντά Σελαγουιμάλα (Venerable Bogoda Seelawimala), ο οποίος δήλωσε ήδη ότι θα πάει στον γάμο με χαρά ελπίζοντας μάλιστα να γνωρίσει και προσωπικά το ζευγάρι, αλλά θα πάει με τα κλασικά πορτοκαλί βουδιστικά άμφιά του.

Στο δημοσίευμά της, η Mail υποστηρίζει ότι ανάμεσα στους καλεσμένους θα δούμε από τους πάμπλουτους φίλους του γαμπρού και τους πολιτικούς αρχηγούς κρατών, μέχρι τον αγαπημένο μπάρμαν του ζευγαριού, τον δάσκαλο γιόγκα που γνώρισαν στο νησί Μιστίκ καθώς και μερικές από τις πρώην αγάπες και των δύο μελλόνυμφων.

Ο γάμος, τυπικά δεν είναι κρατικό γεγονός, ωστόσο, όπως είναι αναμενόμενο, οι περισσότεροι από τους 1.900 καλεσμένους θα είναι "υποχρεώσεις" άλλων.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, ανάμεσα στους εστεμμένους και πιο "επίσημους" καλεσμένους, θα δούμε και αρκετούς "κοινούς θνητούς". Η Κέιτ, για παράδειγμα, κάλεσε ήδη τον χασάπη, τον μπακάλη και τον ιδιοκτήτη της παμπ του χωριού της.

Κατά τα άλλα, προσκλήσεις έλαβαν ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον (David Cameron), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νικ Κλεγκ (Nick Clegg) και ο ηγέτης του εργατικού κόμματος Έντ Μϊλιμπαντ (Ed Miliband), ενώ αντίθετα και επειδή ο Γουίλιαμ δεν είναι αρχηγός κράτους, ο Μπάρακ Ομπάμα (Barack Obama) δεν κλήθηκε στον γάμο.

Συνολικά, λέγεται ότι η βασίλισσα Ελισάβετ (Queen Elizabeth II) κάλεσε 50 ανθρώπους, ο Κάρολος και η Καμίλα 250 –όσους και οι ίδιοι οι μελλόνυμφοι- ενώ οι συμπέθεροι κάλεσαν 100 δικούς τους ανθρώπους.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, η Σάρα Φέργκιουσον (Sarah Ferguson) δεν έλαβε πρόσκληση, αλλά οι κόρες της και ξαδέλφες του Γουίλιαμ, πριγκίπισσες Βεατρίκη (Beatrice) και Ευγενία (Eugenie) θα παραβρεθούν.

Υπάρχουν φυσικά και μερικοί που έχουν ήδη δηλώσει ότι δεν θα παραβρεθούν, όπως ο Καναδός πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ (Stephen Harper), ο οποίος βρίσκεται εν μέσω προεκλογικής περιόδου, και ο βασιλιάς του Μπαχρέιν (the King of Bahrain) λόγω της δεινής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα του.

Ζωή Κίττα