"Η Κέιτ δεν είναι αληθινή πριγκίπισσα!"

21.11.2011
Μία έκπληξη –αλλά όχι απαραίτητα ευχάριστη- περίμενε τους μαθητές ενός δημοτικού σχολείου στο Λονδίνο όταν έμαθαν ότι τους επισκέπτεται η σύζυγος του πρίγκιπα Γουίλιαμ (prince William).

Μία έκπληξη –αλλά όχι απαραίτητα ευχάριστη- περίμενε τους μαθητές ενός δημοτικού σχολείου στο Λονδίνο όταν έμαθαν ότι τους επισκέπτεται η σύζυγος του πρίγκιπα Γουίλιαμ (prince William).

Στην αρχή, όπως ήταν φυσικό, τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τα νέα και ανυπομονούσαν να περάσει η ώρα και να δουν από κοντά την "πριγκίπισσα Κέιτ" (princess Kate).

Όμως, όταν εκείνη πλησίασε, η απογοήτευσή τους ήταν τεράστια.

"Αυτή δεν μοιάζει με πριγκίπισσα. Που είναι η τουαλέτα της;", ρωτούσαν και ξαναρωτούσαν τα παιδάκια, βλέποντας την 29χρονη δούκισσα του Κέιμπριτζ (duchess of Cabridge) να έχει βγει από το αυτοκίνητο φορώντας απλά, τζιν παντελόνι καi πουλόβερ.

Η Κέιτ επισκέφτηκε ένα σχολείο στο Λονδίνο, με σκοπό να μάθει περισσότερα για έναν οργανισμό που της είχε γράψει ζητώντας τη βοήθειά της.

Και ενώ η νεαρή δούκισσα μας έχει συνηθίσει στις άκρως περιποιημένες εμφανίσεις, αυτή τη φορά έκανε την έκπληξη και ντύθηκε τόσο απλά που τα παιδιά δεν την αναγνώρισαν. Πριγκίπισσα περίμεναν, αλλά πριγκίπισσα δεν έβλεπαν.

Όπως μεταφέρει η μαμά ενός παιδιού που εκείνη την ώρα πήγαινε να το πάρει από το σχολείο, η διευθύντρια είχε ενημερώσει από νωρίς τους μαθητές ότι τους είχε επισκεφτεί μια πραγματική πριγκίπισσα και μάλιστα τους είπε να βγουν όλοι έξω στην αυλή για να τη δουν.

Όμως, η συνάντηση της Κέιτ αργούσε λίγο παραπάνω και έτσι τα παιδιά περίμεναν 45 ολόκληρα λεπτά να τη δουν. Αρκετά, μάλιστα, είχαν κουραστεί και είχαν καθίσει κάτω.

Όταν τελικά η πόρτα άνοιξε και εμφανίστηκε η Κέιτ με τη συνοδεία της, η απογοήτευσή τους ήταν τεράστια.

"Αυτή ήταν η πριγκίπισσα; Αποκλείεται… Δεν είναι έτσι οι πριγκίπισσες. Που είναι το φόρεμα; Το στέμμα, που είναι;", ακουγόταν να λένε τα γλυκά στοματάκια γύρω γύρω…

Εκείνη βέβαια, γλυκιά και προσιτή όπως πάντα χαμογέλασε σε όλους, φωτογραφήθηκε με τη διευθύντρια, μπήκε στο αυτοκίνητο και έφυγε…

Οι γονείς ενημερώθηκαν για την υψηλή αυτή επίσκεψη με ένα γραπτό μήνυμα που έλεγε το εξής: "Αν το παιδί σας γυρίσει σπίτι και σας πει ότι είδε την Κέιτ Μίντλετον σήμερα, είναι αλήθεια. Είχαμε μια επίσκεψη έκπληξη σήμερα".

Την επίσκεψη επιβεβαίωσε και επίσημα το παλάτι ενημερώνοντας ότι η δούκισσα επισκέφτηκε για την καλλιτεχνική φιλανθρωπική οργάνωση "The Art Room" που έχει τη βάση της στην Οξφόρδη και το παράρτημά της στο Λονδίνο στο δημοτικό σχολείο "Robert Blair".

Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι του σχολείου δήλωσαν ενθουσιασμένοι, αλλά τόνισαν ότι δεν μπορούσαν να δώσουν καμία άλλη πληροφορία. Έστω…

Κατά τα άλλα και ενώ η Κέιτ προσπαθεί να βρει το "κάλεσμά" της ανάμεσα στις διάφορες φιλανθρωπίες τις οποίες μελετά, έγινε γνωστό ότι παρά τις αρχικές σκέψεις και την ενεργή συμμετοχή της σε αυτό, τελικά το όνομά της δεν θα συμπεριληφθεί στον τίτλο του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος του Γουίλιαμ και του πρίγκιπα Χάρι (Prince Harry).

Γνώστες του "αντικειμένου" θεωρούν την απόφαση βασισμένη στον φόβο των υπευθύνων για το ενδεχόμενο η δημοτικότητα της Κέιτ να επισκιάσει τη δουλειά του πρίγκιπα συζύγου της.

Ζωή Κίττα