Μια γυναίκα δώρο για τον πρίγκιπα Χάρι

21.12.2011
Είδαν κι απόειδαν στη βρετανική βασιλική οικογένεια με την ασυμμάζευτη ερωτική ζωή του πρίγκιπα και είπαν να του προσφέρουν μια εναλλακτική λύση, ελπίζοντας ότι θα κατασταλάξει στην επιλογή της συντρόφου του.

Είδαν κι απόειδαν στη βρετανική βασιλική οικογένεια με την ασυμμάζευτη ερωτική ζωή του πρίγκιπα και είπαν να του προσφέρουν μια εναλλακτική λύση, ελπίζοντας ότι θα κατασταλάξει στην επιλογή της συντρόφου του.

Όπως τουλάχιστον μεταδίδει το βρετανικό πρακτορείο Cover Media, η ιδέα προήλθε από την πριγκίπισσα Κέιτ (Princess Kate), η οποία φέτος θα γιορτάσει για πρώτη φορά επισήμως τα Χριστούγεννα ως γαλαζοαίματη. Πιεσμένη από την κοινή απόφαση της βασιλικής οικογένειας να ανταλλάξουν δώρα χαμηλού κόστους εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η δούκισσα του Κέμπριτζ αναγκάστηκε να επιστρατεύσει αρκετή εφευρετικότητα και χιούμορ για τα δικά της.

Έτσι, αφού διάλεξε ένα δώρο συναισθηματικής αξίας για τη γιαγιά του πρίγκιπα Ουίλιαμ (prince William) και βασίλισσα, Ελισάβετ (Queen Elizabeth II), είπε να διασκεδάσει την υπόθεση διαλέγοντας για τον κουνιάδο της, πρίγκιπα Χάρι (prince Harry) μια φουσκωτή κούκλα-γυναίκα σε φυσικό μέγεθος.

Η κούκλα κυκλοφορεί στη Βρετανία με το όνομα "Grow Your Own Girlfriend" (ή "Μεγάλωσε τη Δικιά σου Κοπέλα" σε ελεύθερη μετάφραση) και σύμφωνα με τους κατασκευαστές της είναι "το κορίτσι που δεν θα διαφωνήσει ποτέ, συμφωνεί με τα πάντα και δεν ρωτάει ποτέ αν έχει παχύνει. Είναι η Κυρία Τέλεια! Είναι ευγενική, δεν γκρινιάζει ποτέ και πάντα το βουλώνει. Απλά τοποθετήστε την στο νερό και παρακολουθήστε την να μεγαλώνει μέσα σε 72 ώρες, καθώς διαστέλλεται κατά 600% από το αρχικό της μέγεθος. Όταν τη βαρεθείτε, συρρικνώνεται ξανά".

Βέβαια, όπως γράφει η βρετανική έκδοση του περιοδικού Grazia, μαζί με το γεμάτο υπονοούμενα δώρο της, η Κέιτ θα προσφέρει στον Χάρι κι ένα ζευγάρι μοκασίνια Gucci γιατί "όλα του τα παπούτσια έχουν τρυπήσει".

Ο Γουίλιαμ που ενθουσιάστηκε με το όλο αστείο, θα πάρει από τη γυναίκα του ως δώρο ένα άλμπουμ με φωτογραφίες από το πρόσφατο ταξίδι των νεόνυμφων κι ένα πλεκτό σκουφί. Ενώ το δώρο της Κέιτ για τη βασίλισσα είναι μια φωτογραφική κορνίζα που απεικονίζει την Ελισάβετ με το αγαπημένο της σκυλάκι ράτσας κόργκις.

Το νεαρό ζευγάρι θα περάσει τα Χριστούγεννα στο κτήμα της βασιλικής οικογένειας, Σάντρινγκχαμ στο Νόρφολκ. Για την Παραμονή προβλέπεται μια "ανεπίσημη" εκδήλωση με σούπα, τυριά και κρασί πορτ στο μενού, ενώ ανήμερα των Χριστουγέννων το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρόγευμα στις 8:30 το πρωί, μετά εκκλησιασμό και στη συνέχεια γεύμα.

"Η βασίλισσα έχει αναλάβει προσωπικά να ορίσει τις θέσεις των καλεσμένων", εξηγεί η διευθύντρια του περιοδικού Majesty, Ίνγκριντ Σούαρντ: "Η νεόαφιχθείσα Κέιτ πιθανόν να καθίσει δίπλα στον πρίγκιπα Φίλιπ (Prince Phillip) και μάλλον θα έχει από την άλλη μεριά τον πρίγκιπα Χάρι, για να ελαφραίνει την ατμόσφαιρα".

Σύμφωνα με το βρετανικό έθιμο, κατά τη διάρκεια του γεύματος που θα περιλαμβάνει αστακό, γαλοπούλα και χριστουγεννιάτικη πουτίγκα, η οικογένεια θα ανταλλάξει "κράκερς" -δηλαδή πακετάκια με ευτελή δώρα που ανοίγουν παταγωδώς- τα οποία προετοίμασαν από κοινού, η Κέιτ και η πεθερά της και δούκισσα της Κορνουάλλης, Καμίλα (Camilla, Duchess of Cornwall).