Η εγγονή της Γκρέις Κέλι σε διαφήμιση

07.03.2012
Από τη στιγμή που γεννήθηκε, η Σαρλότ Κασιράγκι (Charlotte Casiraghi) έζησε μέσα στα φώτα της δημοσιότητας, αλλά τώρα φαίνεται πώς ήρθε η ώρα να το κάνει και κάπως πιο… επαγγελματικά!


Πριν από λίγο καιρό είχε γίνει γνωστό ότι η 25χρονη κόρη της πριγκίπισσας Καρολίνας (Caroline) του Μονακό θα ήταν το πρόσωπο στην νέα καμπάνια του οίκου Gucci.

Τώρα έχουμε τις πρώτες εικόνες από τη φωτογράφηση της Σαρλότ που έγινε από τον διάσημο φωτογράφο Πίτερ Λίντμπεργκ (Peter Lindbergh) μέσα σε έναν στάβλο.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, η εγγονής της Γκρέις Κέλι (Grace Kelly), δεινή ιππεύτρια η ίδια, ποζάρει παίζοντας με ένα άλογο έχοντας μένα πολύ διακριτικό μακιγιάζ και ντύσιμο ανάλογο της στιγμής.

Η χρήση του αλόγου και της ιππασίας ως γενικότερης έννοιας σε αυτή την καμπάνια έχει ιδιαίτερη σημασία και για τον ίδιο τον διάσημο ιταλικό οίκο, καθώς, όπως έχει εκμυστηρευτεί στο παρελθόν ο ίδιος, ο κύριος Γκούτσι εμπνεύστηκε το πατρόν με τις ριγέ κόκκινες και πράσινες ρίγες που σήμερα αποτελεί σήμα κατατεθέν του, αφού το είδε σε κάποια σέλα αλόγου σε αγώνες τη δεκαετία του '50.

Παρότι δεν είναι συνηθισμένο να βλέπουμε εστεμμένους να πρωταγωνιστούν σε διαφημιστικές καμπάνιες, η Σαρλότ προχώρησε σε αυτή την κίνηση κυρίως εξαιτίας της ιδιαίτερης σχέσης φιλίας και εκτίμησης που ανέπτυξε μέσω της ιππασίας με την καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, Φρίντα Τζιανίνι (Frida Giannini).

Ίσως με αυτό τον τρόπο να ανοίξει ο δρόμος και για άλλα μέλη βασιλικών οικογενειών στο… επάγγελμα; Θα δείξει…

Πάντως, η πρώτη γαλαζοαίματη που διαφήμισε προϊόντα ήταν η εγγονή της βασίλισσας Ελισάβετ (queen Elisabeth), Ζάρα Φίλιπς (Zara Phillips), η οποία είχε φωτογραφηθεί για την καμπάνια ρούχων ιππασίας –πάλι- για τον βρετανικό οίκο Musto το 2010.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα