Κέιτ & Κάρολος: πριγκιπικά μαθήματα... σιδερώματος!

16.03.2012
Η δημοφιλής πριγκίπισσα της Βρετανίας δίνε άλλο νόημα στην έκφραση "βγαίνω έξω με τα πεθερικά".


Μπορεί ο Γουίλιαμ (William) να λείπει στο εξωτερικό για ακόμη ένα στάδιο της εκπαίδευσής του στα ελικόπτερα, αλλά η καλή του σύζυγος φροντίζει να τον βγάζει ασπροπρόσωπο στις επίσημες υποχρεώσεις. Με το παραπάνω μάλιστα…

Μετά τα "τρελά γλέντια" που έκανε στην πρόσφατη έξοδο με την βασίλισσα και την πεθερά της, η Κέιτ (Kate) προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και συνόδευσε –ξανά- την Καμίλα (Camilla) αλλά και τον πρίγκιπα Κάρολο (prince Charles) αυτή τη φορά.

Η υψηλή ομήγυρης επισκέφτηκε την γκαλερί Dulwich Picture στο νότιο Λονδίνο για να τιμήσουν μία από τις φιλανθρωπίες που υποστηρίζει ο διάδοχος του θρόνου και τελικά βρέθηκαν να επιδίδονται στα… οικοκυρικά.

"Η συνάντηση προέκυψε από το κοινό ενδιαφέρον του πρίγκιπα και της δούκισσας για την τέχνη, τη θεραπεία μέσω της τέχνης και τα παιδιά", έγραφε η επίσημη ανακοίνωση του παλατιού και για του λόγου το αληθές, οι υψηλοί καλεσμένοι συμμετείχαν σε ένα μάθημα με παιδιά στο εκπαιδευτικό κέντρο της γκαλερί, το οποίο και απόλαυσαν απίστευτα και οι τρεις.

Αφού κάθισαν σε ένα στρογγυλό τραπέζι, έκοψαν και κόλλησαν κομμάτια από διάφορα υλικά σε ένα χαρτόνι στο πλαίσιο της εργασίας "αυτοπροσωπογραφία με κολάζ", στη συνέχεια, ζητήθηκε από τους πρίγκιπες να μεταφέρουν τα σχέδιά τους σε μετάξι, χρησιμοποιώντας… σίδερο.

Εκεί να τους δεις! Χάρμα οφθαλμών!

Πεθερός και νύφη πήραν από ένα σίδερο και άρχισαν να "πατούν" τα έργα τους κάνοντας συνεχώς αστειάκια μεταξύ τους.

"Δεν νομίζω ότι έχω βάλει φρύδια στο δικό μου. Πόσο ακόμη θα το σιδερώνω; Νομίζω ότι θα είμαι εδώ όλο το απόγευμα", είπε στην αρχή ο Κάρολος ενώ γυρίζοντας στη νυφαδιά του σχολίασε "Κάθριν, ούτε το δικό σου νομίζω ότι θα γίνει καλό", συμπληρώνοντας ότι τελικά… παρατάει το δικό του.

Όλο χαμόγελα και… δεξιοτεχνία, η 30χρονη δούκισσα του Κέιμπριτζ γύρισε σε ένα παιδάκι και θαυμάζοντας το δικό του σχέδιο το επιβράβευσε λέγοντας: "Το δικό σου είναι πολύ καλύτερο. Μπράβο".

Όσο για την ικανότητα του Καρόλου στον χειρισμό του σίδερου; Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν την Καμίλα αν ο σύζυγός της σιδερώνει στο σπίτι και εκείνη απάντησε όλο νόημα: "Τον έχω πολύ καλά εκπαιδευμένο". Εύγε!

Νωρίτερα, η Κέιτ είχε επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού πάρκου στο Στράτφορντ και μπαίνοντας στο γήπεδο έπαιξε λίγο χόκεϊ θυμίζοντας σε όλους γιατί ήταν η αρχηγός της ομάδας της στο κολέγιο.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα