Η βασίλισσα... ερωτευμένη με την πριγκίπισσα Κέιτ

19.03.2012
Καινούριος άνεμος ανανέωσης έχει φυσήξει πάνω από το Μπάκινχαμ, έρχεται από το νεότερο μέλος της και έχει επηρεάσει σαφώς –και θετικά- το παλαιότερο!


Μεγάλη κουβέντα γίνεται τον τελευταίο καιρό στη Μεγάλη Βρετανία σχετικά με το πόσο χαρούμενη, ανανεωμένη, φιλική και χαμογελαστή εμφανίζεται σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις της πια η βασίλισσα Ελισάβετ (Elisabeth).

"Η Κέιτ (Kate) είναι η αιτία", απαντούν οι ειδικοί παρατηρητές μην μπορώντας να αφήσουν ασχολίαστη την επιρροή που φαίνεται να έχει η νεαρή δούκισσα του Κέιμπριτζ στη γιαγιά του συζύγου της.

Από τη στιγμή που άρχισαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για το διαμαντένιο Ιωβηλαίο της, η βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίζεται σχεδόν μόνιμα με την Κέιτ στο πλευρό της.

Σε καμία περίπτωση δε, δεν φαίνεται η μακροβιότερη μονάρχης του κόσμου ότι διανύει το 85ο έτος της ηλικίας της. Σκέτη "παιδούλα" η βασίλισσα! Ακόμη και στυλιστικά, φαίνεται ότι της έχει κάνει καλό η παρουσία της μοδάτης εγγονής της Ελισάβετ.

Οι δύο γυναίκες εμφανίζονται φανερά άνετες και χαλαρές μεταξύ τους, ενώ μεγαλύτερη απόδειξη της πλήρους αποδοχής της 30χρονης πριγκίπισσας από τη βασίλισσα είναι το γεγονός ότι συνεχίζει να φοράει τα τακουνάκια της.

"Αν η Ελισάβετ είχε πρόβλημα με το γεγονός ότι η Κέιτ της… ρίχνει ένα κεφάλι, θα το είχε καταστήσει σαφές και εκείνη θα φορούσε μπαλαρίνες σε χρόνο μηδέν", αναφέρουν οι αναλυτές, υπογραμμίζοντας ακόμη μια φορά την άριστη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στις δύο γυναίκες.

Με δεδομένη την αρνητική δημοσιότητα που είχε φέρει στη βασιλική οικογένεια το σκάνδαλο με τον Κάρολο (Charles) και την Καμίλα (Camilla), την οποία τελικά και επέβαλε στη μανούλα του, εκείνη δεν είναι υποχρεωμένη να τη γουστάρει κιόλας 100%, όσο και αν έχουν αποκατασταθεί η σχέσεις τους με τον καιρό.

Η Κέιτ προφανώς αποτελεί το φωτεινό "διάλειμμα" για την Ελισάβετ, η οποία ίσως να έχει αρχίσει να την βλέπει στο δικό της "πόδι" σε μερικά χρόνια και φροντίζει να την προετοιμάσει όσο πιο κατάλληλα μπορεί.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα