Ναι! Η Κέιτ είναι έγκυος και μπήκε στο νοσοκομείο

03.12.2012
Ύστερα από έντονη φημολογία τα νέα επιβεβαιώθηκαν και επίσημα. Ο διάδοχος για το πριγκιπικό ζευγάρι είναι ήδη στον δρόμο.

«Ο Δούκας και η Δούκισσα Κέμπριτζ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι η Δούκισσα του Κέμπριτζ περιμένει παιδί», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ζεύγους (dukeandduchessofcambridge.org)

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης, γίνεται αναφορά στον ενθουσιασμό που έφεραν τα νέα στο παλάτι καθώς και το ότι η 30χρονη Κέιτ (Kate) βρίσκεται στο νοσοκομείο!

"Η βασίλισσα, ο δούκας του Εδινβούργου, ο πρίγκιπας της Ουαλίας, η δούκισσα της Κορνουάλης και ο πρίγκιπας Χάρι καθώς και όλα τα μέλη αμφότερων των οικογενειών είναι ενθουσιασμένοι με την είδηση", μεταφέρεται συγκεκριμένα ενώ λίγο παρακάτω τονίζεται ότι λόγω έντονων συμπτωμάτων ναυτίας που την ταλαιπωρούν η δούκισσα εισήχθη σήμερα στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Παρόλο που δεν έγινε γνωστό ακριβώς πόσο προχωρημένη είναι η εγκυμοσύνη, επιβεβαιώθηκε ότι η Κέιτ ζήτησε ιατρική βοήθεια για να αντιμετωπίσει την "κατάσταση που είναι γνωστή ως Υπερέμεση εγκυμοσύνης". Δηλαδή κάνει πολλούς εμετούς και υπάρχουν φόβοι για αφυδάτωση.

"Η δούκισσα εισήχθη το απόγευμα στο Νοσοκομείο Κινγκ Έντουαρντ VII στο κεντρικό Λονδίνο με έντονα συμπτώματα υπερέμεσης εγκυμοσύνης. Καθώς η εγκυμοσύνη είναι στα πολύ αρχικά της στάδια, η αυτού βασιλική υψηλότης αναμένεται να μείνει στο νοσοκομείο για αρκετές μέρες ενώ αμέσως μετά της έχει ζητηθεί πολύ ξεκούραση", εξήγησε η ανακοίνωση.

Ενώ οι φήμες ήθελαν τον Γουίλιαμ (William) και την Κέιτ να ετοιμάζονται για γονείς εδώ και πολύ καιρό, στην τελευταία κοινή εμφάνισή τους, ο πρίγκιπας έδωσε τροφή σε ακόμη περισσότερα σχόλια όταν έδειξε ότι άρχισε να μαζεύει προικιά για το μωρό. Συγχαρητήρια λοιπόν. Και με το καλό να το δεχτούν το μωράκι τους.

Ζωή Κίττα