Η νοσοκόμα της Κέιτ άφησε σημείωμα αυτοκτονίας

12.12.2012
Νέα στοιχεία για τον τραγικό θάνατο της Γιασίνθα Σαλντάνα (Jacintha Saldanha) αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας.

Η 46χρονη νοσοκόμα που απάντησε στο τηλεφώνημα φάρσα που έγινε εις βάρος της Κέιτ (Kate) ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Κινγκ Έντουαρντ VIII, "τσίμπησε" και πέρασε τη γραμμή στον θάλαμο της δούκισσας, φαίνεται ότι δεν άντεξε την ντροπή και αυτοκτόνησε την Παρασκευή.

Η οικογένεια της άτυχης Σαλντάνα δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει αυτό που συνέβη και θέλει να μάθει το "γιατί". Δεν είχαν ανοίξει τηλεόραση εκείνη την ημέρα και δεν είχαν καν ακούσει το παραμικρό για τη φάρσα που έκανε ο ραδιοφωνικός σταθμός της Αυστραλίας. Οι δύο παραγωγοί του 2Day FM τηλεφώνησαν στο νοσοκομείο και παριστάνοντας τη βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Κάρολο ζήτησαν να μάθουν πληροφορίες. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Ο σύζυγός της, Μπένεντικτ Μπαρμπόζα (Benedict Barboza) και τα δύο παιδιά του, συναντήθηκε χθες με τον βουλευτή Κιθ Βαζ (Keith Vaz) ο οποίος υπογράμμισε ότι "το νοσοκομείο πρέπει να στηρίξει την οικογένεια της Γιασίνθα όσο πιο πολύ μπορεί".

Και ενώ τα αποτελέσματα της νεκροψίας που έγινε χθες αναμένονται με αγωνία για να πέσει λίγο φως στην όλη υπόθεση, έγινε γνωστό ότι η Σαλντάνα είχε αφήσει τελικά ένα σημείωμα για τους δικούς της πριν δώσει τέλος στη ζωή της.

Ωστόσο το περιεχόμενο του σημειώματος δεν έγινε ακόμη γνωστό, καθώς οι έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Πάντως το νοσοκομείο δήλωσε ότι "έχει ήδη διατάξει εκτεταμένη έρευνα" και θα δώσει στην οικογένεια της νοσοκόμας όλες τις πληροφορίες που θα προκύψουν.

Στο μεταξύ, ο ραδιοφωνικός σταθμός της Αυστραλίας από όπου ξεκίνησε η όλη τραγική ιστορία πρόσφερε το ποσό των £300.000 στην οικογένεια της Σαλντάνα ως αποζημίωση.

Ζ. Κ.