Kate και William: Απίστευτα ντοκουμέντα από τις βαπτίσεις τους και τρεις σημαντικές ημερομηνίες [video]

09.07.2018
Kate και William: Απίστευτα ντοκουμέντα από τις βαπτίσεις τους και τρεις σημαντικές ημερομηνίες [video]
Σήμερα (9/7/2017) είναι προγραμματισμένο να βαπτιστεί το τρίτο παιδί του δούκα και της δούκισσας του Cambridge, ο πρίγκιπας Louis. Με αυτή την αφορμή, λοιπόν, γυρίζουμε τον χρόνο αρκετά χρόνια πίσω, στις τελετές όπου ήταν οι ίδιοι "πρωταγωνιστές".

Ο πρίγκιπας William γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου του 1982 και βαπτίστηκε στις 4 Αυγούστου του ίδιου χρόνου, ανήμερα των 82ων γενεθλίων της βασιλομήτορος, Queen Elizabeth The Queen Mother, προγιαγιάς του. William Arthur Philip Louis τα ονόματά του και εκείνη την ημέρα έγραψε τη δική του ιστορία, δίνοντας στη μητέρα του, πριγκίπισσα Diana την ευκαιρία να αποδείξει πόσο καλά ήξερε το παιδί της και πόση γαλήνη του πρόσφερε.

Μετά την τελετή και καθώς όλη η οικογένεια είχε συγκεντρωθεί στο δωμάτιο όπου θα πόζαραν για την αναμνηστική φωτογραφία, ο νεοφώτιστος έφτασε στην αγκαλιά της εορτάζουσας προγιαγιάς του αλλά δεν βολεύτηκε καθόλου. Το μωράκι άρχισε να κλαίει και όταν ήταν πια σαφές ότι δεν υπήρχε τρόπος να ηρεμήσει, κλήθηκαν τα "μεγάλα μέσα".

Η Diana πήρε αγκαλιά τον πρωτότοτοκό της και του έδωσε το μικρό της δαχτυλάκι να πιπιλίσει. Αυτό ήταν! Αμέσως ο μικρός William χαράλωσε και όλοι πήραν τη θέση τους για τη φωτογραφία.

Ιδού και το βίντεο που υπάρχει από εκείνη τη στιγμή:

Η Kate Middleton γεννήθηκε στις 9 Ιανουρίου 1982 και βαπτίστηκε στις 20 Ιουνίου του ίδιου χρόνου, μία μέρα πριν από τη γέννηση του μελλοντικού συζύγου της δηλαδή! Catherine Elisabeth τα ονόματά της. Φυσικά εκείνη τη στιγμή κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι της επιφύλασσε το μέλλον, όμως σήμερα, 36 χρόνια αργότερα, η δούκισσα του Cambridge, όπως είναι ο επίσημος τίτλος της, ετοιμάζεται να βαπτίσει το τρίτο της παιδί με τον σύζυγό της, δεύτερο στη σειρά διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο. Σύζυγος και μητέρα μελλοντικών βασιλέων. Δεν είναι και λίγο.

Ενα αναμομή της σημερινής βάπτισης λοιπόν, ιδού το ντοκουμέντο από εκείνη του Ιουνίου του 1982.

Και μια τρίτη σημαντική ημερομηνία, είναι η σημερινή. Ειδικοί στα βασιλικά ζητήματα θεωρούν ότι δεν επελέγη τυχαία η σημερινή μέρα για τη βάπτιση του μικρού πρίγκιπα καθώς συμπίπτει με την 71η επέτειο της ανακοίνωσης των αρραβώνων της βασίλισσας Elisabeth με τον πρίγκιπα Philip. Λέγεται ότι το ζεύγος είχε ήδη αρραβωνιστεί μυστικά έναν χρόνο νωρίτερα, όμως ήταν στις 9/7/1947 που έγινε η επίσημη ανακοίνωση. Για την ιστορία, ο γάμος τους τελέστηκε στις 20 Νοεμβρίου του ίδιου χρόνου.

Καλό όνομα στον μικρό πρίγκιπα σήμερα και με την ευκαιρία ας θυμηθούμε την έξοδό του από το μαιευτήριο, αλλά και τα επίσημα πορτρέτα των πριγκιπικών μωρών: George, Charlotte & Louis. Η φωτογραφία στην αρχή του θέματος είναι από τη βάπτιση της πριγκίπισσας Charlotte στις 5 Ιουλίου 2015