Kate και Meghan: Οι νέοι κανόνες για τα social media της βασιλικής οικογένειας τις αφορούν

05.03.2019
Kate και Meghan: Οι νέοι κανόνες για τα social media της βασιλικής οικογένειας τις αφορούν
Με αφορμή τις επιθέσεις εναντίον τους.

Αφού είδε και αποείδε η βασιλική οικογένεια με τα σχόλια κατά της Kate και της Meghan, είπε να πάρει τα μέτρα της απέναντι στην online κακοποίηση και το cyberbullying, θέτοντας νέες κατευθυντήριες γραμμές για τα social media και δημιουργώντας έτσι ένα πιο «ασφαλές περιβάλλον» σε όλα τα κανάλια.

Οι κανόνες, που δημοσιεύονται στον επίσημο δικτυακό τόπο της βασιλικής οικογένειας, ζητάνε αρχικά από το κοινό: «ο καθένας που ασχολείται με τα κανάλια των social media μας να δείχνει ευγένεια, καλοσύνη και σεβασμό σε όλα τα υπόλοιπα μέλη των κοινοτήτων των social media μας».

Αυτή η ανακοίνωση περιλαμβάνει τους λογαριασμούς των social media της βασίλισσας (Royal Family), τους λογαριασμούς του Πρίγκιπα Καρόλου και της Camilla και των καναλιών του παλατιού του Kένσινγκτον, του δούκα και της δούκισσας του Cambridge και του δούκα και της δούκισσας του Sussex.

Διάβασε επίσης: Royal Fabulous Four: Δε φαντάζεσαι πώς επικοινωνούν μεταξύ τους τα δυο γαλαζοαίματα ζευγάρια

Οι χρήστες θα πρέπει να αποφύγουν τα σχόλια που θα μπορούσαν να:

  • Περιέχουν ανεπιθύμητα μηνύματα, να δυσφημούν το κάθε πρόσωπο, να εξαπατούν άλλους, να είναι άσεμνοι, προσβλητικοί, απειλητικοί, καταχρηστικοί, μισητοί, προκλητικοί ή να προωθούν σεξουαλικό υλικό ή βία.
  • Να προωθούν προκαταλήψεις λόγω φυλής, φύλου, θρησκείας, εθνικότητας, αναπηρίας, σεξουαλικού προσανατολισμού ή ηλικίας.
  • Να παραβιάζουν οποιονδήποτε από τους όρους οποιασδήποτε από τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.
  • Να είναι εκτός θέματος, άσχετα ή ακατανόητα.
  • Να περιέχουν οποιαδήποτε διαφήμιση ή να προωθούν οποιεσδήποτε υπηρεσίες.

Εάν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν χρήστες που κάνουν τα παραπάνω, τότε οι royals «διατηρούν το δικαίωμα να κρύψουν ή να διαγράψουν τα σχόλια» που έχουν γίνει στα κανάλια τους, καθώς και να «αποκλείσουν τους χρήστες που δεν ακολουθούν αυτές τις οδηγίες».

Ο ορισμός των κατευθυντήριων γραμμών έρχεται ως συνέχεια των αναφορών ότι το παλάτι του Κένσινγκτον δοξεύει πολύ χρόνο, προσπαθώντας να διαχειριστεί τα αρνητικά ή υποτιμητικά σχόλια στους διάφορους λογαριασμούς του. Μάλιστα μια πηγή ανέφερε ότι το προσωπικό αναγκάζεται να αφαιρέσει ένα σωρό σεξιστικά και ρατσιστικά σχόλια που έγιναν εναντίον της Kate και της Meghan, όπως αναφέρει το Hello!

Οι επίσημες οδηγίες καταλήγουν στην προειδοποίηση ότι αν κάποιος χρήστης παραβιάσει αυτούς τους όρους, τότε το προσωπικό του παλατιού θα στείλει τα σχόλια στις αρχές επιβολής του νόμου για περαιτέρω έρευνα.

Έτσι, για να έχετε τον νου σας.