Archie Harrison: Τι ακριβώς σημαίνει το όνομα που έδωσαν στον γιο τους ο Harry και η Meghan

09.05.2019
Archie Harrison: Τι ακριβώς σημαίνει το όνομα που έδωσαν στον γιο τους ο Harry και η Meghan
Σίγουρα δεν το επέλεξαν τυχαία...

Ο γιος του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle γεννήθηκε στις 6/5/2019 και δυο μέρες αργότερα έκανε το ντεμπούτο του στις κάμερες. Χωμένος τρυφερά στην αγκαλιά του πατέρα του, ο νεογέννητος γαλαζοαίματος που, όμως δεν θα γίνει πρίγκιπας, όπως τα πρώτα του ξαδέλφια που βρίσκονται αρκετά πριν από εκείνον στη σειρά διαδοχής για τον θρόνο, παρουσιάστηκε στον κόσμο όλο.

Λίγη ώρα αργότερα, οι γονείς του ανακοίνωναν το όνομα που είχαν επιλέξει για εκείνον, "καταστρέφοντας" πολύ κόσμο που είχε στοιχηματίσει σε παντελώς διαφορετικά ονόματα. Μόνο μία ηλικιωμένη βρετανίδα μάντεψε σωστά -όπως μαθαίνουμε σήμερα- ποντάροντας 120 λίρες στο όνομα Archie, στο οποίο έδιναν απόδωση 150/1! Κέρδισε λοιπόν 18.000 λίρες επειδή την ίδια μέρα είχε γεννηθεί ο εγγονός της στον οποίο είχαν δώσει αυτό το όνομα. Τόσο απλά!

Archie Harrison Mountbatten-Windsor λοιπόν. Τέρμα πια το BabySussex!

Και ενώ σε πρώτη ανάγνωση η επιλογή "ακούγεται" κάπως πιο... αμερικάνικη από ό,τι θα φανταζόμασταν, προκύπτει ότι δεν είναι έτσι. Η αποκωδικοποίηση των ονομάτων του νεογέννητου μικρούλη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Archie: Σύμφωνα με το nameberry.com πρόκειται για ένα ανδρικό όνομα με γερμανικές ρίζες που σημαίνει "αληθινά γενναίος". Το όνομα Archie ήταν το 18ο πιο δημοφιλές όνομα για αγόρια στην Αγγλία και την Ουαλία το 2017, σύμφωνα με την εθνική βρετανική στατιστική υπηρεσία.

Για την ιστορία, πάντως, διαβάζουμε ότι υπάρχει ένας πρόγονος της πριγκίπισσας Diana με το όνομα Archibald Campbell, 9th Earl of Argyll of Scotland, και θα μπορούσε να είχε παίξει κάποιον ρόλο στην επιλογή, ωστόσο τονίζεται ότι το όνομα Archie δόθηκε όπως είναι και όχι ως υποκοριστικό του Archibald.

Harrison: Το μυαλό μας, αρχικά, πάει στο... Ford, όμως όχι. Πρόκειται για μια λέξη με έννοια στην κυριολεξία της. Σύμφωνα με το nameberry.com το όνομα Harrison είναι ένα ανδρικό όνομα με ρίζες στην Αγγλία αλλά και στους Αβορίγινες της Αυστραλίας και σημαίνει γιος του Harry!

Όσο για το επίθετο; Mountbatten-Windsor είναι ένα επίθετο που χρησιμοποιούσαν ανέκαθεν οι άντρες που δεν είχαν τίτλους στην οικογένεια της βασίλισσας Ελισάβετ. Ο Archie θα μπορούσε να έχει έναν τίτλο, όμως οι γονείς του, λέγεται ότι επέλεξαν να μην τον χρησιμοποιήσουν, θέλοντας να δώσουν στο παιδί -ή τα παιδιά τους αργότερα- μια όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική ζωή γίνεται.

Αν όμως τον δεχόταν, ο τίτλος που αναλογούσε στον νεαρό ήταν Κόμης του Dumbarton. Αντίθετα, ο μικρός θα αποκαλείται Master Archie Mountbatten-Windsor.

"Πολύ μη παραδοσιακό, αλλά δεν προξενεί καμία εντύπωση", υποστηρίζουν οι βασιλικοί ανταποκριτές βασιζόμενοι, φυσικά, στην όλη στάση των Sussexes απέναντι στα "δεδομένα" του βασιλικού πρωτοκόλου.

Ζωή Κίττα