Πριγκίπισσα Diana: Η απίστευτη τιμή στην οποία πωλήθηκε σε πλειστηριασμό ΑΥΤΟ το φόρεμά της

20.06.2019
Πριγκίπισσα Diana: Η απίστευτη τιμή στην οποία πωλήθηκε σε πλειστηριασμό ΑΥΤΟ το φόρεμά της
Πάντα απολαμβάνουμε να διαβάζουμε για τα φορέματα της πριγκίπισσας της Ουαλίας καθώς η γκαρνταρόμπα της ήταν από τις πιο αξιοζήλευτες.

Η είδηση, αυτή τη φορά αφορά ένα φόρεμα της πριγκίπισσας Diana το οποίο φορούσε σε μια επίσημη επίσκεψη στο Μπαχρέιν, όταν ήταν μόλις 25 ετών, το οποίο πουλήθηκε 106.000 λίρες σε πλειστηριασμό.

Το μεταξωτό, μακρυμάνικο μπλε και άσπρο ριγέ φόρεμα ήταν ένα κατά παραγγελία σχέδιο από το ζευγάρι που δημιούργησε το εβληματικό γαμήλιο φόρεμά της το 1981: τους David και Elizabeth Emanuel. Το ζευγάρι δημιούργησε επίσης άλλα τέσσερα σύνολα που φόρεσε η Diana τον Νοέμβριο του 1986 στην εννιαήμερη περιοδεία στα τότε Κράτη του Κόλπου, συνοδεύοντας τον πρίγκιπα Κάρολο.

Διάβασε επίσης: 5 πολύ ενδιαφέροντα πράγματα που δε γνωρίζαμε για την πριγκίπισσα Diana

O oίκος δημοπρασιών του Λονδίνου, Kerry Taylor Auctions, πούλησε το φόρεμα μαζί με δύο άλλα σύνολα που άνηκαν προηγουμένως στην πριγκίπισσα της Ουαλίας. Η εκτίμηση και για τα τρία ήταν 90.000 λίρες, αλλά τα φορέματα άγγιξαν στο σύνολο, το ποσό των 260.000 λιρών!

Η Kerry Taylor του Kerry Taylor Auctions δήλωσε στη Daily Mail ότι τα πρωινά ρούχα που φορούσε η Diana είναι πολύ πιο σπάνια από τα βραδινά της, γι 'αυτό και η δημοπρασία προκάλεσε αυτή τη φρενίτιδα προσφορών από τους συλλέκτες.

Πάντως και τα τρία σύνολα ήταν τα αγαπημένα της Diana στη δεκαετία του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Ένα φόρεμα με βούλες της σχεδιάστριας Catherine Walker, το οποίο φορέθηκε σε αρκετές περιπτώσεις, έφτασε περίπου τις 93.000 λίρες, ενώ το κόκκινο μάλλινο φόρεμα της Jasper Conran που φόρεσε για να βαφτίσει ένα κρουαζιερόπλοιο το 1984, πουλήθηκε για 62.500 λίρες.

Μάλιστα, η Catherine Walker εξακολουθεί να είναι αγαπημένη της βασιλικής οικογένειας. Η δούκισσα Kate συχνά φορά τις δημιουργίες της σε επίσημες εκδηλώσεις.

Διάβασε επίσης: Πριγκίπισσα Diana - Ήξερες ότι αυτή η εμβληματική της εμφάνιση έχει ελληνική υπογραφή;

Για την ιστορία, η δημοπρασία περιελάμβανε και δύο φορέματα Liberty-print που φόρεσαν το 1935 η Βασίλισσα Ελισάβετ και η αδελφή της, πριγκίπισσα Margaret, τα οποία πουλήθηκαν για 32.500 λίρες.