Meghan και Harry: Η περίοδος χάριτος έληξε και η απομάκρυνση από τη βασιλική οικογένεια είναι οριστική - Η επίσημη ανακοίνωση από το παλάτι

19.02.2021
Η απόφαση του royal ζεύγους είναι οριστική σήμερα έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο.

Πέρασε ένας χρόνος από τη στιγμή που ο Harry και η Meghan συντάραξαν τη ζωή της βρετανικής βασιλικής οικογένειας (και όχι μόνο) ανακοινώνοντας ότι παραιτούνται των βασιλικών δικαιωμάτων τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο δούκας και η δούκισσα του Sussex πήραν τον γιο τους, Archie, και κατέφυγαν στις ΗΠΑ όπου και έστησαν τον νέο σπιτικό τους.

Η βασίλισσα (και μέσω αυτής σύσσωμοι οι υπόλοιποι royals) στήριξε δημόσια τα εγγόνια της δίνοντάς τους έναν χρόνο περίοδο χάριτος μέχρι την τελική και οριστική απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι.

Ε, ο χρόνος αυτός πέρασε και ήρθε η ώρα για οριστικές αποφάσεις.

Η ανακοίνωση που είχαμε σήμερα (19/2/2021) από το παλάτι, λοιπόν, ήρθε για να βάλει τέλος στις όποιες απορίες. Διαβάζουμε λοιπόν:

Ο δούκας και η δούκισσα του Sussex επιβεβαίωσαν στη βασίλισσα ότι δεν θα επιστρέψουν στους ρόλους τους ως εν ενεργεία μέλη της βασιλικής οικογένειας.
Σε συνέχεια συζητήσεων που είχε με τον δούκα, η βασίλισσα επιβεβαίωσε πως εφόσον αποποιηθούν της εργασίας τους ως μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν θα είναι δυνατό να συνεχίζουν με τις υπευθυνότητες και τα καθήκοντα που προκύπτουν από τον δημόσιο βίο τους. Οι τιμητικοί τίτλοι και τα βασιλικά partonages που είχαν υπό τη σκέπη τους ο δούκας και η δούκισσα του Sussex θα επιστραφούν στη βασίλισσα μέχρι εκείνη να τους διανείμει εκ νέου σε άλλα, εν ενεργεία μέλη της οικογένειας.
Παρότι όλοι είναι στεναχωρημένοι από την απόφασή τους, ο δούκας και η δούκισσα παραμένουν πολύ αγαπημένα μέλη της οικογένειας.

Ιδού και η ανακοίνωση όπως μοιράστηκε μέσω social media.

Σημειώνουμε ότι η ανακοίνωση αυτή ήρθε αμέσως μετά την αποκάλυψη της δεύτερης εγκυμοσύνης της Meghan, την είδηση για την τηλεοπτική τους εμφάνιση στην εκπομπή της Oprah Winfrey, αλλά και την είδηση ότι ο 99χρονος δούκας του Εδιμβούργου εισήχθη στο νοσοκομείο.

Μία νέα σελίδα γυρίζει για τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας και, ειδικότερα, για τους πρωτοπόρους/επαναστάτες Sussexes.