Meghan Markle: Βρετανική εφημερίδα προσέλαβε ιδιωτικό ερευνητή για να ψάξει για το παρελθόν της!

22.03.2021
Meghan Markle: Βρετανική εφημερίδα προσέλαβε ιδιωτικό ερευνητή για να ψάξει για το παρελθόν της!
H βρετανική εφημερίδα Sun φέρεται να προσέλαβε έναν ιδιωτικό ερευνητή για να συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με την Meghan Markle. Αυτό αποκαλύπτει πρόσφατο ρεπορτάζ του BBC News.

Πριν από λίγες μέρες, ο ιδιωτικός ερευνητής από το Λος Άντζελες, Daniel Hanks δήλωσε στο BBC ότι το 2016 έδωσε στη Sun προσωπικές πληροφορίες για τη δούκισσα, όπως τον αριθμό τηλεφώνου, τις διευθύνσεις, τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης και προσωπικά στοιχεία για τα μέλη της οικογένειάς της.

Σύμφωνα με το BBC, ο Hanks συγκεντρώνει πληροφορίες για διάσημα άτομα (συμπεριλαμβανομένων των Michael Jackson και Jeffrey Epstein) για περισσότερα από 40 χρόνια.

Ο Hanks είπε στο BBC ότι, αν και η Sun τον υποχρέωσε να υπογράψει ένα έγγραφο όπου δεσμεύτηκε να ενεργήσει σύμφωνα με το νόμο, κανείς από την εφημερίδα δεν ρώτησε ποτέ από πού πήρε τις πληροφορίες του.

«Σχεδόν όλα όσα ανακάλυψα, μπορούσαν να ανακαλυφθούν χρησιμοποιώντας νόμιμα μέσα - με εξαίρεση τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης», δήλωσε ο Hanks.

«Όταν έχεις αυτές τις πληροφορίες… είναι το κλειδί για το βασίλειο» πρόσθεσε.

Σε μια δήλωση που έστειλε στο BBC η News Group Newspapers - εκδότες της Sun - αποκάλυψαν ότι προσέλαβαν τον κ. Hanks το 2016 «για να ερευνήσει τα στοιχεία επικοινωνίας και διευθύνσεις για την Meghan Markle και τους πιθανούς συγγενείς της και σε αυτή την έρευνα χρησιμοποιήθηκαν νόμιμες βάσεις δεδομένων στις οποίες είχε άδεια χρήσης».

Πρόσθεσαν ακόμα: «Ο κ. Hanks δεν είxε αποστολή να κάνει τίποτα παράνομο ή να παραβιάσει νόμους περί απορρήτου - πράγματι του δόθηκε σαφής γραπτή εντολή να ενεργήσει νόμιμα και υπέγραψε νομική δέσμευση ότι θα το έκανε. Οι πληροφορίες που παρείχε δεν εγείρουν ανησυχίες ότι είχε χρησιμοποιήσει παράνομες πρακτικές για να λάβει τις πληροφορίες. Σε καμία περίπτωση η Sun δεν ζήτησε τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης της Meghan Markle, ούτε χρησιμοποίησε τις πληροφορίες που παρείχε για οποιαδήποτε παράνομη πρακτική».

Ο πρίγκιπας Harry και η Megan Markle έχουν δημοσιεύσει μια δήλωση μετά από αυτή τη δημόσια παραδοχή, λέγοντας ότι αισθάνονται ότι πρόκειται για μια «σημαντική στιγμή προβληματισμού για τη βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης και την κοινωνία γενικότερα».

Η δήλωση αναφέρει στη συνέχεια: «Αυτή η ερευνητική έκθεση δείχνει ότι οι επιθετικές πρακτικές των προηγούμενων ημερών συνεχίζονται, δημιουργώντας μη αναστρέψιμες ζημιές σε οικογένειες και σχέσεις. Ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex είναι ευγνώμονες σε όσους εργάζονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης που υπερασπίζονται τις αξίες της δημοσιογραφίας, οι οποίες χρειάζονται τώρα περισσότερο από ποτέ».

Οι δυσκολίες του Ηarry και της Μeghan με τον Τύπο είναι δεδομένες, με τους δύο να έχουν υποβάλει ατομικές αγωγές σε βρετανικές εφημερίδες για ισχυρισμούς που έγιναν σχετικά με αυτούς ενώ η συνέντευξη που παραχώρησαν στην Oprah Winfrey πρόσφατα, ακόμη συζητιέται.