Πρίγκιπας Harry: Έφτασε στο Λονδίνο για την κηδεία του παππού του - Οι ενοχές που τον βαραίνουν

12.04.2021
Πρίγκιπας Harry: Έφτασε στο Λονδίνο για την κηδεία του παππού του - Οι ενοχές που τον βαραίνουν
Ο Ηarry θρηνεί την απώλεια του παππού του, πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 99 ετών.

Ο δούκας του Sussex, ο οποίος ζει σήμερα στην Καλιφόρνια με τη σύζυγό του Meghan Markle και τον γιο τους Αrchie, φέρεται να είναι «πραγματικά αναστατωμένος» για τον θάνατο του Φίλιππου, με μια πηγή να αναφέρει στο Us Weekly ότι «είναι γεμάτος ενοχές που δεν ήταν εκεί για να αποχαιρετήσει τον πρίγκιπα Φίλιππο».

Οι δυο τους ήταν πολύ κοντά, και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αναγνωρίζοντας την εξωτερική ομοιότητα των δυο τους, σβήνουν την όποια εικασία σχετικά με την πατρότητα του μικρού πρίγκιπα, θέμα που έχει απασχολήσει πάρα πολλά χρόνια τη Βρετανία.

Η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου έχει ήδη προγραμματιστεί για τις 17 Απριλίου και ο Harry έφτασε χθες βράδυ [11/4/2021] στο Λονδίνο και, όπως είχε επιβεβαιωθεί νωρίτερα, πέταξε μόνος καθώς η Meghan δεν έλαβε το πράσινο φως από τον γιατρό της, ο οποίος έκρινε ότι ένα τέτοιο ταξίδι αυτή τη στιγμή θα έθετε σε κίνδυνο την εγκυμοσύνη της.

Υπάρχει ένα ζήτημα με το θέμα της καραντίνας στην οποία θα πρέπει να υποβληθεί ο δούκας πριν έρθει σε επαφή με τα μέλη της οικογένειάς του, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη. Αν ισχύει το 10ήμερα που έχει αναφερθεί, τότε ο Harry, στην ουσία δεν θα παραβρεθεί στην κηδεία του παππού του. Αναμένεται να δούμε τι θα συμβεί.

Αμέσως μετά την είδηση για την θάνατο του δούκα του Εδιμβούργου, ο Harry και η Meghan έκαναν μια δήλωση σχετικά με το θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου μέσω του site τους Archewell, γράφοντας «Στην μνήμη της Αυτού Μεγαλειότητας, του Δούκα του Εδιμβούργου 1921-2021. Σας ευχαριστούμε για την υπηρεσία σας ... θα μας λείψετε πολύ».

Η θλιβερή αυτή αφορμή θα αποτελέσει στην πρώτη φορά που τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα συναντθούν από κοντά με τον πρίγκιπα Harry μετά την εκκρητική συνέντεξη που έδωσε με τη Meghan στην Οprah Winfrey τον περασμένο μήνα.

Ως προς την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, το Παλάτι επιβεβαίωσε ότι θα ακολουθηθούν πιστά οι κρατικές οδηγίες σύμφωνα με τις οποίες οι παραβρισκόμενοι σε κηδείες δεν πρέπει να υπερβαίνουν τους 30 ενώ, ταυτόχρονα, ζητείται από το κοινό να μην επιχειρήσει να πλησιάσει, ενώ από τη λίστα των καλεσμένων, "έφυγε" το όνομα του πρωθυπουργού της χώρας. Ο Boris Johnson δεν θα παραβρεθεί τελικά "ώστε να δώσει την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας να αποχαιρετήσουν τον άνθρωπό τους", όπως έγινε γνωστό από την Ντάουνινγκ Στριτ.