Πρίγκιπας William: Τα πρώτα δημόσια λόγια για τον θάνατο του παππού του, η φωτογραφία της Kate και το "καρφί" για τον Harry και τη Meghan

12.04.2021
Πρίγκιπας William: Τα πρώτα δημόσια λόγια για τον θάνατο του παππού του, η φωτογραφία της Kate και το "καρφί" για τον Harry και τη Meghan
Θέλοντας να τιμήσει τον πρίγκιπα Φίλιππο που έφυγε από τη ζωή στις 9 Απριλίου, δυο μήνες πριν συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής, ο δούκας του Cambridge μοιράστηκε μια σπάνια φωτογραφία του παππού του με τον πρίγκιπα George, μαζί με συναισθήματα, σκέψεις, αποφάσεις και... έμμεσα ξεκαθαρίσματα! Και ο νοών νοείτω!

Όσο αναμενόμενος κι αν ήταν -δεδομένων των απανωτών και σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπισε τελευταία, ο θάνατος του δούκα του Εδιμβούργου, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στη βρετανική βασιλική οικογένεια, μαζί με μια βαθιά, αυθεντική θλίψη για την απώλεια αυτή καθαυτή, η οποία, για την ιστορία συνέπεσε με μία άλλη, σίγουρα πιο χαρούμενη επέτειο για το Παλάτι.

Μετά τη γενική ανακοίνωση για τον θάνατο του επί 73 (!) χρόνια συζύγου της βασίλισσας Ελισσάβετ, υπήρξαν δηλώσεις που επέλεξαν να κάνουν μέλη της οικογένειας ξεχωριστά.

Ο διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος μίλησε στην κάμερα με τα πιο τρυφερά λόγια για τον μπαμπά του -"Papa", όπως τον αποκαλούσε χαρακτηριστικά.

Ο πρίγκιπας Harry και η σύζυγός του, Meghan Markle, τίμησαν τον δούκα του Εδιμβούργου αφιερώνοντάς του την αρχική σελίδα του επίσημου site του φιλανθρωπικού, μη κερδοσκοπικού ιδρύματό τους, Archewell.

Για την ιστορία, o Harry βρίσκεται ήδη στο Λονδίνο, χωρίς τη σύζυγό του, όμως, η οποία δεν πήρε το "πράσινο φως" από τον γυναικολόγο της και αναμένεται να σταθεί πλάι στα μέλη της οικογένειάς του στην κηδεία του παππού του για πρώτη φορά μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε από κοινού με τη Meghan στην Oprah τον περασμένο μήνα και προκάλεσε τριγμούς εντός και εκτός Παλατιού!

Σήμερα, ήταν η σειρά του πρίγκιπα William να τιμήσει τον αγαπημένο του παππού και το έκανε μέσω social media. Στον επίσημο λογαριασμό των Cambridges, λοιπόν, ο 38χρονος γαλαζοαίματος -και δεύτερος στη σειρά διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο μετά τον πατέρα του, πρίγκιπα Κάρολο, για την ιστορία- μοιράστηκε μια γλυκύτατη φωτογραφία του δούκα του Εδιμβούργου μαζί με τον πρωτότοκό του, πρίγκιπα George την οποία, όπως διαβάζουμε στο τέλος της λεζάντας, έχει τραβήξει η ίδια η δούκισα του Cambridge.

Μεγάλο ενδιαφέρον, βέβαια, εκτός από την όμορφη λήψη, έχουν τα λόγια με τα οποία επέλεξε να τη συνοδεύσει. Λόγια με βάρος, νόημα και μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση -αν και κάπως πιο ειδικά... κατά Sussexes μεριά, μας φαίνεται!

Ο αιώνας ζωής του παππού μου ορίστηκε από υπηρεσία -προς τη χώρα του και την Κοινοπολιτεία, προς τη σύζυγο και βασίλισσά του και προς την οικογένειά μας.
Νιώθω τυχερός επειδή είχα όχι μόνο το παράδειγμά του να με καθοδηγεί, αλλά και τη διαρκή παρουσία του έως αυτό το σημείο της ενήλικης ζωής μου -τόσο στις καλές αλλά και στις πιο δύσκολες μέρες. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων που η σύζυγός μου είχε την ευκαρία να γνωρίσει τον παππού μου για τόσα χρόνια αλλά και για την ευγένια που εκείνος της έδειξε. Δεν θα πάρω ποτέ ως δεδομένες τις υπέροχες αναμνήσεις που θα έχουν τα παιδιά μου από τον προπάππο τους που ερχόταν να τα παραλάβει με την άμαξα καθώς ένιωθαν οι ίδιοι από πολύ κοντά την 'κολλητική' του αίσθηση της περιπέτειας όπως και την 'άτακτη' αίσθηση του χιούμορ.
Ο παππούς μου ήταν ένας σπουδαίος άνρωπος και κομμάτι μιας σπουδαίας γενιάς. Η Catherine κι εγώ θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που θα ήθελε και θα στηρίζουμε τη βασίλισσα στα χρόνια που θα έρθουν. Θα μου λείψει ο παππούλης μου, αλλά ξέρω ότι θα ήθελε να συνεχίσουμε τη δουλειά, όπως πάντα.