Πρίγκιπας Φίλιππος - Κηδεία: Οι επίσημες ανακοινώσεις έγιναν - Ο κύβος ερρίφθη και για τη Meghan και τον Harry

11.04.2021
Πρίγκιπας Φίλιππος - Κηδεία: Οι επίσημες ανακοινώσεις έγιναν - Ο κύβος ερρίφθη και για τη Meghan και τον Harry
Η ημερομηνία και οι λεπτομέρειες δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την Telegraph ο δούκας του Εδιμβούργου άφησε ρητές οδηγίες ως προς το πώς θα ήθελε την κηδεία του. Προτιμούσε, λοιπόν, μια σχετικά, χαμηλών τόνων τελετή χωρίς τις "τυπικότητες που θα επέβαλλε η στρατιωτική του θέση και η φιλανθρωπική του δράση".

Πριν από την κηδεία, και αντίθετα με το τι είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, η σορός του δεν θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Αββαείο του Westminster, αλλά θα βρίσκεται στο Κάστρο του Windsor μέχρι την τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο St George's Chapel, το ερχόμενο Σάββατο, στις 17 Απριλίου στις 15:00 BST (5μμ Ώρα Ελλάδας).

Το Παλάτι επιβεβαίωσε ότι θα ακολουθηθούν πιστά οι κρατικές οδηγίες σύμφωνα με τις οποίες οι παραβρισκόμενοι σε κηδείες δεν πρέπει να υπερβαίνουν τους 30 ενώ, ταυτόχρονα, ζητείται από το κοινό να μην επιχειρήσει να πλησιάσει.

Ποιοι θα είναι, όμως, αυτοί οι 30 που αναμένεται να δώσουν το "παρών" στην τελετή, η οποία, παρεμπιπτόντως, θα καλυφθεί τηλεοπτικά.

Η λίστα θα είναι πολύ περιορισμένη περιλαμβάνοντας τα πιο κοντινά μέλη της βασιλικής οικογένειας. Πλάι στη βασίλισσα λοιπόν, αναμένουμε να δούμε τον διάδοχο,πρίγκιπα Κάρολο και τη σύζυγό του, Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλλης, τον δούκα και τη δούκισσα του Cambridge, τον πρίγκιπα Andrew και τις πριγκίπισσες Ευγενία και Βεατρίκη με τους συζύγους τους, τον πρίγκιπα Edward και τη σύζυγό του, Σοφία, Κόμησα του Ουέσεξ ενώ, χθες, επιβεβαιώθηκε ότι στο Λονδίνο θα ταξιδέψει ο πρίγκιπας Harry, όχι όμως η σύζυγός του, Meghan Markle, η οποία ακολουθώντας τη συμβουλή των γιατρών της θα πρέπει να παραμείνει στην Καλιφόρνια. Η δούκισσα του Sussex αναμένεται να γεννήσει το δεύτερο παιδί της το ερχόμενο καλοκαίρι και το ταξίδι αυτό δεν πήρε την έγκριση των γιατρών της.

Η θλιβερή αυτή αφορμή θα αποτελέσει στην πρώτη φορά που τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα συναντθούν από κοντά με τον πρίγκιπα Harry μετά την εκκρητική συνέντεξη που έδωσε με τη Meghan στην Οprah Winfrey τον περασμένο μήνα.

Ως προς τη λίστα των καλεσμένων, έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Boris Johnson, δεν θα παραβρεθεί τελικά, ώστε να δώσει την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας να αποχαιρετήσουν τον άνθρωπό τους.