Βασίλισσα Ελισάβετ: Η άνευ προηγουμένου απόφασή της για την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου - Αλλάζει μια παράδοση αιώνων για χάρη του Harry

15.04.2021
Βασίλισσα Ελισάβετ: Η άνευ προηγουμένου απόφασή της για την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου - Αλλάζει μια παράδοση αιώνων για χάρη του Harry
Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες μέρες για τα ρούχα που θα φορέσουν οι άντρες της βασιλικής οικογένειας αποχαιρετώντας τον δούκα του Εδιμβούργου και, φαίνεται, ότι η βασίλισσα αποφάσισε να πάρει τα πράγματα στα χέρια της σπάζοντας μια παράδοση αιώνων.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε την περασμένη Παρασκευή (9/4/2021) σε ηλικία 99 ετών έχοντας ζήσει τα 73 από αυτά στο πλευρό της βασίλισσας Ελισάβετ. Μια ζωή γεμάτη σε εμπειρίες, έργα και αγάπη.

Η κηδεία του έχει προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σάββατο (17/4/2021) και για τον λόγο αυτό έχει φτάσει ήδη στο Λονδίνο και ο πρίγκιπας Harry, χωρίς όμως τη σύζυγό του, Meghan Markle, η οποία λόγω εγκυμοσύνης κρίθηκε ότι θα ήταν καλύτερο να μην ταξιδέψει σε αυτή τη φάση.

Μια μεγάλη συζήτηση ξεκίνησε, λοιπόν, με αυτή την αφορμή και κυρίως για δύο λόγους. Αφενός ο κόσμος αναρωτιόταν αν θα μπορέσει τελικά ο Harry να δώσει το "παρών" στην τελετή καθώς η 10ήμερη καραντίνα που προβλέπεται δεν θα έχει ολοκληρωθεί εκείνη την ημερομηνία, αφετέρου τι θα φορούσε ο "μικρός πρίγκιπας" καθώς τη στρατιωτική του στολή που είθισται να επιλέγεται σε ανάλογες, επίσημες περιπτώσεις δεν επιτρέπεται να τη φορά πια.

Για το θέμα της καραντίνας, η απάντηση θα δοθεί την τελευταία στιγμή καθώς βάσει ιατρικού πρωτοκόλου, ναι μεν χρειάζονται 10 μέρες αποστασιοποίηση μέχρι το τελικό ΟΚ, όμως υπάρχουν και εξαιρέσεις στις οποίες βασίζεται και η βασιλική οικογένεια στην προκειμένη περίπτωση. Με βάση το πρωτόκολλο αυτό, λοιπόν, εφόσον ο άνθρωπος που τελεί υπό καραντίνα βρίσκεται τελείως απομονωμένος επί 5 ημέρες και μόνο για να παραβρεθεί σε κηδεία πολύ δικού του ανθρώπου θα μπορεί με αρνητικό μοριακό τεστ να πάρει το "πράσινο χαρτί". Εκεί ποντάρει, λοιπόν και ο Harry.

Όσο για τα περί αμφίεσης, ακούστηκε, αρχικά, ότι ο Harry θα φορούσε πένθιμο κοστούμι και τα παράσημά του, όπως είχε κάνει ήδη σε ανάλογη περίσταση.

Καθώς, όμως το ζήτημα δεν αφορά μόνο στον Harry, αλλά και στον θείο του, πρίγκιπα Andrew ο οποίος υπό τη σκιά της εμπλοκής του στο σκάνδαλο του Jeffrey Epstein παραιτήθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα και η στολή που θα μπορούσε να φορέσει θα ήταν κατώτερη του βαθμού που θα είχε λάβει αν όλα ήταν διαφορετικά.

Σε αυτό το σημείο λοιπόν η βασίλισσα ανέλαβε δράση βγάζοντας τους πάντες από το αδιέξοδο, όπως μόνο εκείνη θα μπορούσε έτσι κι αλλιώς.

Όλα τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας λοιπόν θα φορέσουν πένθιμα πολιτικά ρούχα στην κηδεία του δούκα του Εδιμβούργου το ερχόμενο Σάββατο.

Σύμφωνα με την DailyMail πρόκειται για μία ιστορική απόφαση άνευ προηγούμενου, μία απόφαση της τελευταίας στιγμής, με την "ευλογία" της βασίλισσας προκειμένου να παρουσιάσει όλη η βασιλική οικογένεια ένα ενιαίο μέτωπο και "να γλιτώσει από την ντροπή τους πρίγκιπες Harry και Andrew".

Μεγάλες στιγμές γενικά.