Πρίγκιπας Φίλιππος Κηδεία: Πώς θα παρακολουθήσεις ζωντανά την τελετή

17.04.2021
Πρίγκιπας Φίλιππος Κηδεία: Πώς θα παρακολουθήσεις ζωντανά την τελετή
Εκατομμύρια κόσμου σε όλο τον κόσμο αναμένεται να συνδεθούν καταλλήλως προκειμένου να παρακολουθήσουν το τελευταίο "αντίο" στον δούκα του Εδιμβούργου, όπω θα προβληθεί από δεκάδες τηλεοπτικά δίκτυα.

Η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου έχει προγραμματιστεί για σήμερα (17/4/2021) στις 3 μμ τοπική ώρα (5μμ ώρα Ελλάδας). Η τελετή θα ξεκινήσει είκοσι λεπτά νωρίτερα (16:40) με την επίσημη στρατιωτική πομπή που θα οδηγήσει, συνοδεία της βασίλισσας και των 30 καλεσμένων, τον εκλιπόντα για τελευταία φορά από το κάστρο του Windsor στο παρεκκλήσι του St. George, όπου, για την ιστορία, θα παραμείνει μέχρι και τον θάνατο της βασίλισσας όταν και θα ταφεί στην τελευταία της κατοικία στο πλάι της.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί όπως ακριβώς την είχε σχεδιάσει ο ίδιος ο εκλιπών. Η βασίλισσα θα φτάσει στην εκκλησία μέσα σε μια Bentley, συνοδευόμενη από την κυρία επί των τιμών της, όμως στην εκκλησία θα μπει μόνη και θα καθίσει μόνη της στην τελετή. Θα φορά μάσκα καθόλη τη διάρκεια όπως και όλοι οι παραβρισκόμενοι βάσει των οδηγιών για την πανδημία.

Στην πομπή, ο Harry και ο William, θα βαδίζουν στην ίδια σειρά πίσω από το φέρετρο του παππού τους, όμως όχι πλάι πλάι, ύστερα από παρέμβαση της βασίλισσας, η οποία τοποθέτησε ανάμεσά τους τον πρώτο τους ξάδελφο, γιο της πριγκίπισσας Άννας, Peter Philips.

Όλα τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα φορέσουν πολιτικά ρούχα, ύστερα από μία άνευ προηγουμένου απόφαση της βασίλισσας που σκοπό είχε να παρουσιάσει όλη η βασιλική οικογένεια ένα ενιαίο μέτωπο και "να γλιτώσει από την ντροπή τους πρίγκιπες Harry και Andrew". Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό ότι οι άντρες της βασιλικής οικογένειας θα φορέσουν πρωινά παλτό με τα μετάλιά τους στο πέτο και οι γυναίκες πένθιμα φορέματα ημέρας.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, θα είναι πολλά τα κανάλια που θα προβάλλουν την τελετή σε Live Streaming με μερικούς από τους πιο διάσημους δημοσιογράφους να σχολιάζουν τα όσα γίνονται. Εμείς θα συνδεθούμε στο BBC ή στο επίσημο κανάλι της βασιλικής οικογένειας στο You Tube και όποιος θέλει μπορεί να το κάνει από εδώ: