Βασίλισσα Ελισάβετ: Το τελευταίο "αντίο" στον πρίγκιπα Φίλιππο ήταν πολύ μοναχικό

17.04.2021
Βασίλισσα Ελισάβετ: Το τελευταίο "αντίο" στον πρίγκιπα Φίλιππο ήταν πολύ μοναχικό
Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η τελετή της κηδείας του δούκα του Εδιμβούργου ενώ ήδη έκλεισε ο πρώτος 8ήμερος κύκλος πένθους για τη βρετανίδα μονάρχη που δεν έχει ανακοινώσει ακόμη επίσημα αν επιθυμεί να συνεχίσει ή όχι τις δραστηριότητές της.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έφτασε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου με τη βασιλική Bentley, μπήκε μόνη στην αίθουσα και κάθισε επίσης μόνη καθώς λόγω των ειδικών μέτρων για την πανδημία, οι λιγοστοί (30 στον αριθμό) παραβρισκόμενοι τοποθετήθηκαν με αρκετά καθίσματα μεταξύ τους και ανά οικογένεια.

Η κάμερα που κατέγραψε την τελετή λεπτό προς λεπτό κατέγραψε αρκετές φορές την Ελισάβετ με χαμηλωμένο κεφάλι μελετώντας με προσοχή το πρόγραμμα που είχε τόσο εκείνη όσο και όλοι οι καλεσμένοι, προκειμένουν να παρακολουθήσουν το τελετουργικό, από το οποίο έλειψαν οι λόγοι εκ των συγγενών, όπως είχε ζητήσει ο ίδιος ο εκλιπών ο οποίος είχε οργανώσει τα πάντα όπως ακριβώς τα ήθελε για το τελευταίο του αυτό ταξίδι.

Το φέρετρο του πρίγκιπα Φίλιππου ήταν καλυμμένο από την προσωπική του σημαία, το σπαθί και το καπέλο που φορούσε ως αξιωματικός στο Βασιλικό Ναυτικό. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η σημαία του δούκα του Εδιμβούργου είναι χωρισμένη σε 4 τμήματα. Στο άνω αριστερό τμήμα τρεις λέοντες συμβολίζουν την καταγωγή από τη Δανία, δίπλα ο λευκός σταυρός σε μπλε φόντο είναι το σύμβολο της ελληνικής καταγωγής του, κάτω αριστερά οι άσπρες και μαύρες λωρίδες είναι το έμβλημα των Μαουντμπάτεν και κάτω δεξιά ένα κάστρο με τρεις πύργους, το σύμβολο του Εδιμβούργου.

Η σωρός του πρίγκιπα Φίλιππου θα παραμείνει σε μία ειδική κρύπτη στο παρεκκλήσι του St George και θα μεταφερθεί στο τελικό σημείο ταφής του μετά τον θάνατο της βασίλισσας όταν και θα ταφεί στην τελευταία της κατοικία στο πλάι της. Μια ζωή μαζί.