Ένα κεφάλι για το στέμμα: Η σειρά διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο - Μετά τη βασίλισσα ποιος;

20.04.2021
Ένα κεφάλι για το στέμμα: Η σειρά διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο - Μετά τη βασίλισσα ποιος;
Η βασίλισσα Ελισάβετ Β 'είναι η μακροβιότερη μονάρχης στη βρετανική ιστορία και έχει ζήσει πολλά στη ζωή της. Τόσα πολλά που θα έπρεπε το "Crown" να προσθέσει ακόμη δέκα σεζόν για να καλύψει όλο το δράμα της βασιλικής οικογένειας. Και ενώ όλοι είμαστε πολύ εξοικειωμένοι με τους άμεσους κληρονόμους της Αυτής Μεγαλειότητας στον βρετανικό θρόνο, η βασιλική γραμμή διαδοχής εκτείνεται σε βάθος τουλάχιστον 28 ανθρώπων. Εμείς επιλέξαμε τα 10 πρώτα σε σειρά γιατί η αλήθεια είναι ότι μπορεί κάποιοι να είναι σε σειρά διαδοχής, η πιθανότητα όμως να ανέβουν στον βρετανικό θρόνο ανήκει στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Δεν είναι κάτι δηλαδή σαν το Game of Thrones.

Νο1: Πρίγκιπας Κάρολος, πρίγκιπας της Ουαλίας

Ο Κάρολος είναι ο πρωτότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ και έτσι γεννήθηκε, κυριολεκτικά, ως ο επόμενος βασιλιάς. Στα 72 χρόνια το σήμερα, ακόμη περιμένει! Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι όταν ο πρίγκιπας Κάρολος κληρονομήσει τον θρόνο μετά τον θάνατο (ή την παραίτηση) της μητέρας του, θα είναι ο γηραιότερος άνθρωπος που στέφθηκε στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Νο2: Πρίγκιπας William, δούκας του Cambridge

Όπως ο πατέρας του πριν από αυτόν, ο πρίγκιπας William γεννήθηκε για να γίνει βασιλιάς Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα γίνει βασιλιάς στη διάρκεια της ζωής του αν και με βάση το σενάριο που θέλει τον πρίγκιπα Κάρολο να παραιτείται από το δικό του δικαίωμα (όταν έρθει η σειρά του) για να μεταβιβάσει το στέμμα σε ένα νεότερο, πιο δημοφιλές μέλος της βασιλικής οικογένειας, αυτό θα γίνει πιο σύντομα.

Νο3: Πρίγκιπας George του Cambridge

Όπως ο πατέρας και ο παππούς του πριν από αυτόν, ο πρίγκιπας George γεννήθηκε επίσης για να γίνει βασιλιάς. Όταν πάρει το θρόνο, θα είναι ο βασιλιάς Γιώργος VII.

Νο4: Πριγκίπισσα Charlotte του Cambridge

Η πριγκίπισσα Charlotte του Cambridge είναι η πρώτη και νεότερη γυναίκα στη σειρά για το θρόνο - και διατηρεί την τέταρτη θέση μπροστά από τον μικρότερο αδερφό της Louis. Ωστόσο, είναι πολύ απίθανο οποιοσδήποτε που ζει σήμερα, να δει μιαν άλλη βασίλισσα στο θρόνο.

Νο5: Πρίγκιπας Louis του Cambridge

O μπέμπης Louis! Μόλις δύο ετών και ήδη σε εξαιρετικό σημείο στη γραμμή της διαδοχής.

Νο6: Πρίγκιπας Ηarry, δούκας του Sussex

Σε αντίθεση με τον William, o πρίγκιπας Harry δεν γεννήθηκε ακριβώς για να γίνει βασιλιάς - αλλά φαίνεται απόλυτα άνετος με αυτό. Στο σημείο που αυτός και η σύζυγός του, η Meghan Markle, αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τα ανώτερα βασιλικά καθήκοντα και να μετακομίσουν στην Αμερική. Όμως για την ιστορία, ο Harry παραμένει ακόμη έκτος στη λίστα της διαδοχής.

Νο7: Μaster Archie Harrison

Ο μικρός Archie Harrison με αμφιλεγόμενο τρόπο, δεν έχει επίσημο βασιλικό τίτλο παρά τις επιθυμίες των γονέων του και αντίθετα αποκαλείται «master», που σημαίνει «ένας νεαρός ή ένα αγόρι πολύ μικρό για να αποκαλείται κύριος, ως τίτλο», σύμφωνα με το λεξικό Merriam-Webster .

Νο8: Πρίγκιπας Αndrew, δούκας του Υork

Από τα παιδιά της βασίλισσας, ο πρίγκιπας Αndrew είναι αυτός που έχει εμπλακεί στα περισσότερα σκάνδαλα. Υπήρξαν ισχυρισμοί για διαφθορά, σεξουαλικό παράπτωμα, πωλήσεις όπλων. Όμως, παρά όλα αυτά και απαλλαγμένος από τα βασιλικά καθήκοντά του, βρίσκεται στην 8η θέση στη σειρά διαδοχής για τον θρόνο.

Νο9 & No10: Πριγκίπισσα Beatrice του Υork

Μετά τη γέννηση των παιδιών του πρίγκιπα William και της Kate Middleton, η κόρη του πρίγκιπα Αndrew, Beatrice και η μικρότερη αδερφή της, Eugenie, έχουν βρεθεί τόσο πολύ κάτω στη λίστα που δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν τους επίσημους αστυνομικούς σωματοφύλακες (και ο πατέρας τους, Andrew, φέρεται να είναι λίγο ενοχλημένος για αυτό).

Το κοριτσάκι των Sussexes

Το δεύτερο παιδάκι του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle θα έρθει μετο καλό το καλοκαίρι του 2021 και θα είναι κοριτσάκι. Όταν με το καλό γεννηθεί, λοιπόν, το Baby Sussex Νο2, θα περάσει στην όγδοη θέση της σειεράς διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο "σπρώχοντας" πιο κάτω τον πρίγκιπα Andrew και τις κόρες του.