Πρίγκιπας Harry: Ο βασιλικός τίτλος που του αφαιρέθηκε από έκθεση προς τιμήν της μητέρας του

17.06.2021
Πρίγκιπας Harry: Ο βασιλικός τίτλος που του αφαιρέθηκε από έκθεση προς τιμήν της μητέρας του
Έχουν περάσει 18 μήνες από τότε που ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle ανακοίνωσαν ότι παραιτούνται από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Λίγο μετά την παραίτησή τους από ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας, το παλάτι ανακοίνωσε επίσημα τον Ιανουάριο του 2020 ότι ο Harry και η Meghan θα διατηρούσαν τους τίτλους του δούκα και της δούκισσας. Αλλά παρόλο που ο πρίγκιπας Harry εξακολουθεί να είναι ο δούκας του Sussex, του αφαιρέθηκε πρόσφατα ο τίτλος HRH (Aυτού Μεγαλειότητα) από μια έκθεση για την πριγκίπισσα Diana. Διάβασε λοιπόν τον λόγο.

Πέρυσι, οι μεγαλύτεροι φαν της Meghan και του Harry χάρηκαν που έμαθαν ότι το δυναμικό ζευγάρι θα διατηρούσε τους τίτλους του δούκα και της δούκισσας. Και ο Harry και η Μeghan συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις βρετανικές και Κοινοπολιτειακές κοινότητες μέσω των φιλανθρωπικών προσπαθειών τους. Δεδομένου ότι είναι γιος της αείμνηστης πριγκίπισσας Diana, ο Ηarry έχει ισχυρή παρουσία και στις αναμνηστικές εκδηλώσεις. Για παράδειγμα, το όνομά του αναφέρεται στην έκθεση του Kensington Palace όπου εκτίθεται το εμβληματικό νυφικό της Diana από το 1981.

Πριγκίπισσα Diana: Με ποιο τρόπο θα φέρει πιο κοντά τον William και τον Ηarry

Ωστόσο, ο δούκας δεν μπόρεσε να διατηρήσει όλα τα βασιλικά προνόμια του. Το Us Weekly ανέφερε πρόσφατα ότι ο τίτλος του Harry, HRH (Aυτού Μεγαλειότης) αφαιρέθηκε από την έκθεση με το νυφικό. Όταν η έκθεση άνοιξε για πρώτη φορά, το νυφικό είχε μια πλακέτα, που έγραφε «Δανεισμένο από την Aυτού Μεγαλειότητα τον δούκα του Cambridge και την Aυτού Μεγαλειότητα τον δούκα του Sussex», που αφορούσε φυσικά τους William και Harry.

Η κατάργηση του τίτλου μπορεί να φαίνεται ύποπτη αρχικά. Ωστόσο, μετά την ανακοίνωση της εξόδου του Harry και της Meghan πέρυσι, η μοναρχία διευκρίνισε σε μια επίσημη δήλωση ότι το ζευγάρι δεν θα μπορούσε πλέον να χρησιμοποιήσει τους αντίστοιχους τίτλους του επειδή δεν είναι πια «εργαζόμενα» μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Diana, William και Harry στο πιο συγκινητικό βίντεο που έχεις δει

Για να γίνει ακόμη πιο ξεκάθαρο, η Royal Collection Trust (η οργάνωση πίσω από την έκθεση του νυφικού) παραδέχθηκε το μπέρδεμα: «Λόγω διοικητικού σφάλματος, για το οποίο ήταν υπεύθυνο το The Royal Collection Trust, οι πλακέτες ήταν λάθος και θα αλλάξουν», είπαν. Η νέα πλακέτα στο Kensington αναφέρεται τώρα στον Harry απλώς ως «Ο δούκας του Sussex» και όχι «Η Aυτού Μεγαλειότητα δούκας του Sussex», ενώ ο τίτλος του William παρέμεινε ο ίδιος.

Απλά, λοιπόν, τα πράγματα. Δεν υπάρχει κάτι "ύποπτο" πίσω από αυτή την κίνηση.