Πρίγκιπας Κάρολος: Η συμπεριφορά του στον Harry θυμίζει την περίοδο όπου έδειξε αδιαφορία στην Diana

21.06.2021
Πρίγκιπας Κάρολος: Η συμπεριφορά του στον Harry θυμίζει την περίοδο όπου έδειξε αδιαφορία στην Diana
Η επίμονη οικογενειακή διαμάχη μεταξύ του πρίγκιπα Kαρόλου και του γιου του, πρίγκιπα Harry είναι, ενδεχομένως, μια ιστορία που μπορεί να επαναλαμβάνεται. O συγγραφέας και φίλος της πριγκίπισσας Diana, Stewart Pearce αποκάλυψε στο Us Weekly ότι ο πρίγκιπας της Ουαλίας είναι «πολύ ευαίσθητος και διακριτικός άνθρωπος» κάτι που τον κάνει να κρύβει τα συναισθήματά του όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα.

Ο δάσκαλος φωνητικής, ο οποίος έγραψε το βιβλίο «Diana, The Voice of Change», είδε τον Κάρολο να έχει την ίδια μεταχείριση στην Diana όταν εκείνη έμαθε για την σχέση του με την Camilla Parker Bowles. Πιθανότατα δεν ήταν η αντίδραση που περίμενε γιατί «αυτό που έκανε ήταν να κάνει πίσω με αποτέλεσμα να γίνει αδιάφορος». Αυτό δεν βοήθησε την κατάσταση, σύμφωνα με τον Pearce. Πιστεύει ότι η έλλειψη συναισθηματικής αντίδρασης είναι αυτό που συμβαίνει με τον Πρίγκιπα Harry, δεκαετίες αργότερα.

William και Harry: H συνήθεια που κληρονόμησαν από τον Κάρολο και τους έφερνε
σε δύσκολη θέση στο σχολείο

Καθώς ο Δούκας του Sussex είναι γιος του, προσπαθεί να ωθήσει τον πατέρα του να έρθει κοντά του και να τον κάνει να καταλάβει γιατί άφησε τον βασιλικό του ρόλο. Ο Ηarry δεν το κάνει «oύτε από θυμό ή εκδίκηση», απλώς προσπαθεί να τονίσει ότι δεν έχουν όλοι το ίδιο όνειρο. Ο Pearce πρόσθεσε: «Ένιωσα ότι ήταν απλά κάποιος που έλεγε: “Αυτός είναι ο τρόπος που γίνεται και γι 'αυτό θέλουμε να κάνουμε αλλαγή”».

Και ο Ηarry ξέρει ότι έτσι είναι φτιαγμένος ο πατέρας του, παρόλο που θα ήθελε να έχει μια πιο ουσιαστική σχέση μαζί του. Αυτή την απωθητική στάση είχε όταν η Diana πέθανε και ο τότε 12χρονος Harry αναζητούσε παρηγοριά σε εκείνες τις θλιμμένες μέρες. «Δεν νομίζω ότι πρέπει να δείχνουμε το δάχτυλο ή να κατηγορούμε κανέναν, αλλά σίγουρα, όταν πρόκειται για την ανατροφή, εάν βίωσα κάποια μορφή πόνου ή ταλαιπωρίας είναι λόγω του πόνου ή της ταλαιπωρίας που ίσως ο πατέρας μου ή και οι δύο γονείς μου βίωσαν», εξήγησε πρόσφατα ο Harry στο podcast του Experience Expert. «Θέλω να σιγουρευτώ ότι θα σπάσω αυτόν τον κύκλο, ώστε να μην τον μεταδώσω και εγώ».

Diana, William και Harry στο πιο συγκινητικό βίντεο που έχεις δει

Με τον Harry να ταξιδεύει χωρίς τη σύζυγο του στο Λονδίνο για τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της πριγκίπισσας Diana, ίσως οι δύο τους – πατέρας και γιος - κάνουν κάποια πρόοδο στη σχέση τους. Οι συναισθηματικές προσεγγίσεις τους προέρχονται από δύο πολύ διαφορετικές πλευρές, αλλά το να κλείνει κάποιος τα αυτιά του σε αυτά που λέει ο άλλος, δεν θα βοηθήσει ποτέ να βελτιωθεί η κατάσταση.

Νικολέτα Μακρή