Πρίγκιπας William: Η κριτική του κατά της Meghan που εμποδίζει τη συμφιλίωση με τον Harry

29.06.2021
Πρίγκιπας William: Η κριτική του κατά της Meghan που εμποδίζει τη συμφιλίωση με τον Harry
Το σίριαλ της βασιλικής διαμάχης επανέρχεται στο προσκήνιο αυτήν την εβδομάδα καθώς ο πρίγκιπας William και ο πρίγκιπας Harry θα συναντηθούν και πάλι προκειμένου αυτή τη φορά να τιμήσουν την αείμνηστη μητέρα τους, την πριγκίπισσα Diana, με την αποκάλυψη του αγάλματος της. Αλλά ένα νέο ρεπορτάζ φαίνεται να ρίχνει την ευθύνη για τη δυσκολία συμφιλίωσης, στον William, επειδή, όπως αναφέρει, έχει μεγάλο πρόβλημα με την Meghan Markle.

Ο συγγραφέας βασιλικών θεμάτων Robert Lacey έγραψε ένα καυστικό άρθρο στην Daily Mail που επισημαίνει την «αφόρητη εχθρότητα» που βράζει μεταξύ των αδελφών, χωρίς κανένα ίχνος ειρήνης στον ορίζοντα. Πηγές ανέφεραν στον Lacey ότι η «οργή και ο θυμός» είναι «απίστευτα βαθείς» λόγω των «σκληρών και τραυματικών» φρασεων που έχουν εκτοξευθεί. Η πηγή της έντασης μεταξύ τους είναι μια διαμάχη του στιλ «έρωτας εναντίον του καθήκοντος» με πηγές από το περιβάλλον του William να υποστηρίζουν ότι εστιάζεται στην αγάπη της Meghan για το «ατελείωτο PR», το οποίο ο πρίγκιπας βρίσκει «τόσο αμερικάνικο».

Harry και William: Η βασίλισσα Ελισάβετ σε ρόλο ειρηνοποιού
Η απρόσμενη επίσκεψη και η πρόσκληση που σημαίνει πολλά

Αλλά πολλά σχόλια από τον τύπο ήταν θετικά για τους Sussexes, ειδικά στις ΗΠΑ, και αυτό δημιούργησε ζήλια από την πλευρά των Cambridges. Αυτό οδήγησε σε «αιχμηρές τακτικές» από τον William και την Kate Middleton που φέρεται να «κρατούν τον Harry και την Meghan σταθερούς στις θέσεις τους», σύμφωνα με μια πηγή. Αυτό επιβεβαιώνει πολλά από αυτά που αποκάλυψε το ζευγάρι στη διάρκεια της συνέντευξής του στην Oprah Winfrey.

Ο συγγραφέας του The Battle of Brothers εξηγεί ότι είναι τέτοια η ιδιοσυγκρασία του πρίγκιπα William που δημιουργεί κάθε φορά καταστάσεις με τον Ηarry και την Meghan όταν εκείνοι μιλάνε ανοιχτά για τα προβλήματα της βασιλικής οικογένειας. Αυτό που κάνει τη διαμάχη τόσο περίεργη για να την παρακολουθήσει κανείς υπό μια εξωτερική οπτική γωνία, είναι ότι και οι δύο πλευρές απολαμβάνουν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης.

Πρίγκιπας William - Kate Middleton: Πότε αποκάλυψαν στον γιο τους, George,
ότι κάποια στιγμή θα γίνει βασιλιάς

Ο πρίγκιπας Harry είναι προφανώς ανοιχτός για μια συμφιλίωση, αλλά με την προϋπόθεση ότι ο William θα πρέπει να σταματήσει τον πόλεμο εναντίον της Μeghan - και ίσως οι Sussexes τότε, να πάρουν πίσω μερικά από τα παράπονά τους. Οι φωνές τους έχουν ακουστεί και είναι η ώρα να βρουν έναν τρόπο να έρθει η ειρήνη. Θα μπορεί να γίνει τελικά;

Νικολέτα Μακρή