Βασίλισσα Ελισάβετ: Ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά αν τα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Harry θίξουν τη βασιλική οικογένεια

24.08.2021
Βασίλισσα Ελισάβετ: Ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά αν τα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Harry θίξουν τη βασιλική οικογένεια
Στο σημερινό επεισόδιο του δράματος της βασιλικής οικογένειας, φαίνεται ότι η βασίλισσα ετοιμάζεται για τα επερχόμενα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Harry μαζί με ... μια ομάδα δικηγόρων. Η Sun αναφέρει ότι η βασίλισσα Ελισάβετ προετοιμάζεται νομικά και ότι οι ανώτεροι συνεργάτες του παλατιού βρίσκονται σε συνομιλίες με ειδικούς που ασχολούνται με θέματα συκοφαντιών, όπως υποστηρίζει μια βασιλική πηγή:

«Η αίσθηση, που έρχεται από ψηλά, είναι “ως εδώ και μη παρέκει”». Υπάρχει ένα όριο στο πόσο θα γίνει αποδεκτό και η βασίλισσα και η βασιλική οικογένεια θα απαντήσουν αν πιεστούν πολύ. Θα πάνε νομικά. Ο Harry και η Meghan θα ενημερωθούν και θα γνωρίζουν ότι οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις δεν θα γίνουν ανεκτές».

Αυτά τα νέα έρχονται την ώρα που ο πρίγκιπας Harry ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τα απομνημονεύματά του και προφανώς η ομάδα της βασίλισσας εξετάζει πλέον την αποστολή «νομικών προειδοποιήσεων» στον εκδοτικό οίκο του Harry, Penguin Random House.

«Εάν κάποιος κατονομάζεται στο βιβλίο και κατηγορηθεί για κάτι άμεσα, αυτό θα μπορούσε να είναι συκοφαντική δυσφήμιση και να παραβιάζει επίσης τα δικαιώματά του στην ιδιωτική οικογενειακή ζωή του», εξήγησε η πηγή. «Υπάρχουν ανησυχίες ότι το αμερικανικό κοινό είναι ξετρελαμένο με ότι λένε ο Harry και η Meghan».

Σίγουρα επιτρέπεται στον Harry να γράψει ότι θέλει στα απομνημονεύματά του, θεωρώντας ότι είναι απομνημονεύματά του. Αλλά επίσης δεν έχει δείξει με κανέναν τρόπο ότι το βιβλίο θα είναι δραματοποιημένο. Στην πραγματικότητα, το μόνο που έχει πει είναι:

«Το γράφω αυτό όχι ως ο πρίγκιπας που γεννήθηκα αλλά ως ο άνθρωπος που έχω γίνει. Έχω φορέσει πολλά καπέλα όλα αυτά τα χρόνια, κυριολεκτικά και μεταφορικά και η ελπίδα μου είναι ότι λέγοντας την ιστορία μου – από τα ψηλά στα χαμηλά, τα λάθη, τα διδάγματα που πήρα - μπορώ να βοηθήσω δείχνοντας ότι από όπου και αν προερχόμαστε, έχουμε περισσότερα κοινά από όσα νομίζουμε. Είμαι βαθύτατα ευγνώμων για την ευκαιρία να μοιραστώ όσα έμαθα στη μέχρι τώρα πορεία της ζωής μου και είμαι ενθουσιασμένος που οι άνθρωποι θα διαβάσουν μια καταγραφή από πρώτο χέρι της ζωής μου που είναι ακριβής και απόλυτα αληθινή».

Το περιμένουμε με ανυπομονησία το βίβλιο σου Harry..