Νέο τηλε-σκηνικό

19.09.2011
Η νέα τηλεοπτική σεζόν φέτος προβλέπεται να έχει πολλές ηχηρές εκπλήξεις. Σαν συνεχές θρίλερ με καθημερινές επώνυμες ανατροπές.

Δύσκολο φαντάζει πια το σενάριο να δούμε στους δέκτες μας φέτος την Ευγενία Μανωλίδου. Το όνομά της ακούστηκε για την παρουσίαση του «Dancing On Ice», αλλά οι πιθανότητες που συγκεντρώνει αυτό το ενδεχόμενο είναι μηδαμινές. Οσο για το «Ελλάδα έχεις ταλέντο», με δεδομένο ότι ο Ηλίας Ψινάκης θα είναι στο Fabulous, το πρόγραμμα όπου αρχετυπικοί «κάγκουρες» θα υφίστανται ολική μεταμόρφωση από μια σειρά «ειδικών» (Τρύφωνας Σαμαράς και πιθανώς και Λάκης Γαβαλάς) δύσκολα θα βγει στον αέρα φέτος. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Μανωλίδου έχει πιάσει ξανά τις μπαγκέτες προσπαθώντας να αναβιώσει τη μουσική της καριέρα, την οποία παγώσε σε μια μάλλον μάταιη προσπάθεια να γίνει τηλε-σταρ.

Στο «περίμενε» είχαν οι υπεύθυνοι του ΑΝΤ1 και τη Νάντια Μπουλέ. Το κορίτσι-ελβετικός σουγιάς που έχει δοκιμαστεί τις τελευταίες σεζόν σε κάμποσα concept (και χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, είναι η αλήθεια) τελειώνει τις υποχρεώσεις του στο Elatte στις 30 Σεπτεμβρίου. Στη νέα διευρυμένη πρωινή ζώνη του καναλιού τον Γιώργο Παπαδάκη θα διαδέχεται στον αέρα ο Χρήστος Φερεντίνος και η «ευνοούμενη» του σταθμού κατάφερε τελικά να βρει μια θέση στο καστ. Οσο για το Θανάση Πάτρα, ο πρώην «Νηστικός Πράκτορας» μετράει τα τηλεοπτικά κουκιά, αλλά μάλλον δεν του βγαίνουν. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την άσπονδη φίλη της Νάντιας, Ράνια Θρασκιά, η οποία μπορεί να ανακοίνωσε εν χορδαίς και οργάνοις μέσω εβδομαδιαίου περιοδικού ότι αναλαμβάνει την απογευματινή ζώνη στο μαρτυρικό Alter, αλλά όσο περνούν οι μέρες τόσο αυτό το σενάριο φαντάζει ανέκδοτο.

Οσο για τη Σίσσυ Χρηστίδου, το «Μες στην καλή χαρά» στον Alpha μπορεί να πήρε τη δωδεκάτη ώρα το πράσινο φως από τους Γερμανούς, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2011, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η απόφαση, αλλά εκείνη έμεινε εκτός. Φήμες αναφέρουν ότι η Σίσσυ πρόβαλλε υπερβολικές για την εποχή οικονομικές απαιτήσεις, για να συμφωνήσει στη συνέχεια με το το Star και όταν επανήλθε με κατά πολύ μειωμένες απαιτήσεις ήταν πολύ αργά, αφού στον σταθμό είχαν ήδη καταλήξει στη Νικολέτα Ράλλη, τη νέα νότα φέτος στη μεσημεριανή ζώνη. Την ύστατη στιγμή η Σίσσυ βρήκε θέση στο πάνελ του πρωινού του ΑΝΤ1, όπου ο Χρήστος Φερεντίνος θα αναλάβει ρόλο ειρηνοποιού με την ταυτόχρονη παρουσία Μπουλέ-Χρηστίδου.

Το φετινό τηλεοπτικό τοπίο παραμένει θολό και για την Ελενα Παπαβασιλείου. Η εκπομπή της κόπηκε, ενώ το νέο σενάριο που διέρρευσε και ανέφερε ότι η Παπαβασιλείου θα βρεθεί σε ρόλο αντι-Χρηστίδου στο «Μες στην καλή χαρά» δεν έχει βάση. Θολό το τοπίο και για την Κατερίνα Καραβάτου, με το «Κους Κους» να μην υφίσταται πλέον. Οι συζητήσεις περί συνέχισης την εκπομπής στο δεύτερο μισό της τηλεοπτικής σεζόν μάλλον γίνονται για να χρυσώσουν το χάπι και άπαντες αναμένουν στο ακουστικό τους. Στον τηλε-χορό μπήκαν φέτος και νεόκοπες τηλεπερσόνες. Η εναλλακτική (;) Sunny Μπαλτζή επιδίωξε να βρεθεί ως διαγωνιζόμενη στο «Dancing on ice» του ΑΝΤ1, αλλά η οικονομική πτυχή δεν τη βρήκε σύμφωνη.

Το όνομά της συζητιέται και για το πάνελ της νέας εκπομπής της Τατιάνας Στεφανίδου στο Star με τίτλο «Μίλα», όπου ήδη έχει κλείσει η Μαρία Σταματέρη. Σύμφωνα με άλλες φήμες, πάντως, η Μπαλτζή είναι ένα βήμα από την ένταξη στην κριτική επιτροπή του «Just the two of us» στο Mega, παρέα με τον Γιώργο Λιάγκα. Στη μεσημεριανή ζώνη του Star επίσης δεν έχουν κλείσει όλους τους πάνελιστες, με τον Στάθη Παπούλια να επανέρχεται και το όνομα του Δημήτρη Παπανώτα να ακούγεται έντονα. Στο «Μες στην καλή χαρά» που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου μετά τη Ναταλία Γερμανού το χάος, αφού και εκεί αναζητούνται οι αντικαταστάτες της Χρηστίδου και του Γεωργαντά, ενώ κανείς δεν μπορεί να στοιχηματίσει ότι το Alter θα έχει σύντομα κανονικό πρόγραμμα! Οι εποχές των παχιών αγελάδων πέρασαν ανεπιστρεπτί και κανείς (μα κανείς) δεν ξέρουν τι του ξημερώνει...

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ