Η καριέρα, ο γάμος, το διαζύγιο

19.09.2011
Η ωραία Ελένη που γνωρίσαμε μέσα από την τηλεόραση, τα 16 χρόνια πρωινού «Καφέ» αλλά και από τα γκόσιπ δημοσιεύματα

Από τους παπαράτσι που την ακολουθούν στο κομμωτήριο, στα ψώνια και στην παραλία έως τα δελτία που της βγάζουν τη δημόσια και ιδιωτική ζωή της στη φόρα, η Ελένη Μενεγάκη βρίσκεται διαρκώς στο στόχαστρο του Τύπου εδώ και... περίπου 20 χρόνια. Πρόσφατο «χτύπημα» η δημοσιοποίηση της είσπραξης του επιδόματος τρίτεκνης μητέρας που ζήτησε και πήρε το 2010 η παρουσιάστρια από τον ΟΓΑ. Μπορεί να εισέπραξε απολύτως νόμιμα το ποσό των 3.192 ευρώ, όμως η χρονική συγκυρία που ήρθε στο φως σε συνδυασμό με τις τηλεοπτικές εξελίξεις έφερε ξανά το όνομά της στο προσκήνιο. Η ίδια ωστόσο μέχρι το βράδυ της περασμένης Πέμπτης δεν είχε δώσει κάποια απάντηση. Ομως, πριν από αυτό την περασμένη εβδομάδα μαζί με τα νέα μέτρα και την έκτακτη εισφορά «έσκασε» άλλη... «είδηση βόμβα»:Η τηλεοπτική μας τσιχλόφουσκα, Ελένη Μενεγάκη, η «βασίλισσα» μέχρι χθες της πρωινής ζώνης, που επί σχεδόν δύο δεκαετίες υπήρξε το άλλοθι του καμένου φαγητού, η ενσάρκωση της επιτηδευμένης αφέλειας και η φαντασίωση κάθε μοντέλου wannabe παρουσιάστρια, αφήνει τον πρωινό καφέ, αυτόν που σέρβιρε 16 ολόκληρα χρόνια και πιάνει το? ουζάκι.

Γιατί αυτή τη σεζόν η Ελένη μετακομίζει, ως γνωστόν, για πρώτη φορά στη μεσημεριανή ζώνη και από τις 3 Οκτώβρη θα βγαίνει στον αέρα στη 1 μ.μ.

Εν τω μεταξύ οι φήμες πως η πρώην καφετζού και νυν μεσημεριανατζού Ελένη Μενεγάκη περιμένει παιδί από τον Ματέο Πανταζόπουλο έχει φέρει τα πάνω κάτω στο τηλεοπτικό μας γίγνεσθαι και ζάλη στις νοικοκυρές, καθώς το ζευγάρι δεν έχει προχωρήσει -από όσο γνωρίζουμε- σε γάμο.

Βέβαια αυτή τη φορά κάτι μας λέει πως η Ελένη θα κρατήσει τις κάμερες -όσο μπορεί δηλαδή- μακριά από το μυστήριο, σε αντίθεση με το 2002, που πετάγονταν τα ρύζια στο σαλόνι μας!

Το φλας μπακ μας στέλνει «σε ένα γραφικό εκκλησάκι της Κηφισιάς», όπως έλεγαν τότε, όπου «η Ελένη Μενεγάκη και ο Γιάννης Λάτσιος, έπειτα από τέσσερα χρόνια θυελλώδους σχέσης, χόρευαν τον χορό του Ησαΐα, επισφραγίζοντας έτσι τον έρωτά τους». Η Ελένη Μενεγάκη, που τότε ήταν ακόμη στον ΑΝΤ1, και «ο ισχυρός άνδρας του καναλιού» Γιάννης Λάτσιος παντρεύτηκαν με καλεσμένους τους τηλεθεατές, που παρακολουθούσαν όπως άλλοτε τους βασιλικούς γάμους από το γυαλί, καθώς η τελετή αναμεταδιδόταν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Λίγα χρόνια αργότερα, το ζευγάρι έφερε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, τον Αγγελο, που βάφτισαν φυσικά μπροστά στις κάμερες η Νατάσα Θεοδωρίδου και ο Ανδρέας Φουστάνος, οι οποίοι είχαν παντρέψει και το ζευγάρι.

Λίγο καιρό μετά, η Ελένη Μενεγάκη έμεινε και πάλι έγκυος, τα νούμερα ανέβηκαν και εννιά μήνες μετά γεννήθηκε η Λάουρα.

Πριν από περίπου τριάμισι χρόνια, ήρθε κι ένα τρίτο μωρό, η Βαλέρια. Νονός της Λάουρας ήταν ο ζωγράφος Αγγελος, ενώ η Τζένη Μπαλατσινού με τις δύο κόρες της βάφτισαν τη Βαλέρια.

Για πάρα πολλά χρόνια η ζωή της οικογένειας Λάτσιου, ανάμεσα σε πάνες- βρακάκια και κοσμικές εμφανίσεις, απασχόλησε τον Τύπο. Η ονειρεμένη ζωή στο μικρό σπίτι στο λιβάδι έληξε με ένα δελτίο Τύπου, που ανήγγειλε τον χωρισμό του ζευγαριού στους δημοσιογράφους.

Η πορεία της...
Τέλη της δεκαετίας του ‘80, η Ελένη Μενεγάκη κάνει τα πρώτα της βήματα στον χώρο της μόδας, διαφημίσεις και βίντεο κλιπ στα τραγούδια του Μιχάλη Ρακιντζή και του Πασχάλη. Στην τηλεόραση βρέθηκε αρχικά στο Mega Channel ως συμπαρουσιάστρια του Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη και του Νίκου Διαμανταρίδη στην εκπομπή «Κοκτέιλ» το 1991-1992. Στη συνέχεια βρέθηκε στο πλευρό του Γιώργου Πολυχρονίου στο τηλεπαιχνίδι Mega Banca. Με την αποχώρηση της Πόπης Χατζηδημητρίου από τον «Πρωινό Καφέ» του ANT1, η Ελένη πήρε τη θέση της στην ιστορική εκπομπή και κάθισε στην καρέκλα αυτή δέκα χρόνια. Σηκώθηκε το 2005 για να πάει στην Κάντζα στον Alpha, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Νατάσσα Παπανικολάου