Ελένη: Ήθελε να τα παρατήσει μετά το διαζύγιο

22.05.2012
Καλεσμένη του Θέμου Αναστασιάδη ήταν το βράδυ της Δευτέρας η Ελένη Μενεγάκη, στην πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση μετά από τρία περίπου χρόνια. Από τότε δηλαδή που χώρισε με τον Γιάννη Λάτσιο.

Η Ελένη μίλησε για όλα και κυρίως για το πολύκροτο διαζύγιο της και τη δύσκολη περίοδο που πέρασε μετά από αυτό. Μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική, αφού παραδέχτηκε ότι εκείνη την εποχή όχι μόνο είχε «κλατάρει» ψυχολογικά και σωματικά, αλλά σκεφτόταν ακόμη και να σταματήσει την εκπομπή!

«Αν δεν είσαι καλά πρέπει να χωρίζεις»

Η Μενεγάκη αναφέρθηκε στο νέο της «ξεκίνημα» μετά τον χωρισμό, αλλά και πώς πήραν την απόφαση να πάρουν διαζύγιο. «Μου αρέσει να είμαι προγραμματισμένη, αλλά η ζωή είναι απρόβλεπτη. Τίποτα δεν ήταν εύκολο» σχολίασε. «Πρέπει να χωρίζεις αν δεν είσαι καλά, αλλά δεν πρέπει αν δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις αυτό που σε περιμένει. Όταν σταματάει να δίνει χαρά ο ένας στον άλλο και δεν μπορούν να είναι καλά και οι δύο σε μια σχέση, καλό είναι να χωρίζεις, αλλά μόνο αν μπορείς να το αντιμετωπίσεις. Εγώ δεν ήξερα αν θα το άντεχα. Σήμερα που έχουν περάσει τόσα χρόνια και τα παιδιά μου είναι καλά και εγώ ξαναβρήκα την Ελένη λέω «εντάξει». Έτσι έπρεπε να γίνει και είμαστε καλύτερα και οι δύο».

«Σάλταρα από θέμα υγείας και ψυχολογίας»

Η Ελένη παρά ήταν αποκαλυπτική όταν αναφέρθηκε στη μεταβατική περίοδο του διαζυγίου. «Δεν ξέρω αν έχω αλλάξει σε σχέση με τρία χρόνια πριν. Το σίγουρο είναι ότι σάλταρα και από θέμα υγείας και από θέμα ψυχολογίας. Έμεινα καιρό κλειδωμένη στο σπίτι μου. Μου πήρε πολλούς μήνες. Ήθελα να σταματήσω την εκπομπή. Ένιωθα ότι δεν την βγάζω και τότε ήρθε η πρόταση για ανανέωση του συμβολαίου. Είχα δύο χρόνια ακόμα μπροστά μου και μου πρότειναν να συνεχίσω. Τους είπα να το συζητήσουμε αργότερα, να δω πώς θα είμαι» δήλωσε και τούτη είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτει τις δύσκολες στιγμές που πέρασε, αλλά ποτέ δεν τις έδειξε μέσα από την εκπομπή της.

«Νόμιζα ότι θα με κατασπαράξουν»

«Ο καθένας περνάει τη φάση στο σπίτι του. Όταν όμως είναι ένα άτομο προβεβλημένο αυτό γιγαντώνεται. Τρόμαξα με την τηλεόραση κάποια στιγμή, νόμιζα ότι θα με κατασπαράξει. Γενικά, όταν βλέπω άτομα της τηλεόρασης να έχουν εμμονή με άλλα άτομα τρομάζω και σκέφτομαι μήπως το έχω κάνει και εγώ. Δεν θέλω να μπω σε αυτό το παιγνίδι. Δεν θέλω να τρώω τα «κρέατα» των άλλων» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πριν λίγες μέρες όταν είχε καλεσμένο στην εκπομπή της τον Βαγγέλη Περρή είχε παραδεχτεί ότι παρενέβη στους δημοσιογράφους μόνο στο θέμα των παιδιών της, τα οποία ήθελε να προστατεύσει μετά τον χωρισμό της. «Μόνο με τα παιδιά μου έβαλα όριο. Σε όλα τα άλλα είπα «βαράτε»… Ευτυχώς στα παιδιά δεν έφτασε τίποτα. Είχα κλειστή την τηλεόραση, περιοδικά δεν έμπαιναν στο σπίτι».

Κι εξέφρασε την απορία γιατί ο δικός της χωρισμός έγινε τόσο μεγάλο θέμα, αφού κι άλλοι γνωστοί έχουν χωρίσει. «Δεν καταλαβαίνω γιατί τράβηξε τόσο. Ίσως ήταν λάθος το πώς το χειριστήκαμε, αλλά παραέγινε θέμα» δήλωσε με κάθε ειλικρίνεια.