«Η Σιωπή των Αμνών»: Η δαιμόνια Clarice Starling του FBI επιστρέφει

14.01.2020
«Η Σιωπή των Αμνών»: Η δαιμόνια Clarice Starling του FBI επιστρέφει
Το CBS επιβεβαίωσε τα σχέδιά του για μια νέα σειρά που θα ακολουθεί την ατρόμητη πράκτορα του FBI, ένα χρόνο μετά τα γεγονότα της αρχικής ταινίας.

Η σειρά, που θα έχει τον τίτλο Clarice, φέρει την υπογραφή του παραγωγού Alex Kurtzman (Star Trek) και της σεναριογράφου Jenny Lumet (Rachel Getting Married), θα ξεκινάει τη δράση από το 1993 και θα επικεντρώνεται στην άγνωστη ιστορία της Starling καθώς θα επιστρέφει στη δουλειά της κυνηγώντας serial killers και σεξουαλικά «αρπακτικά».

«Μετά από περισσότερα από 20 χρόνια σιωπής, είμαστε ικανοί να δώσουμε φωνή σε έναν από τους πιo διαχρονικούς ήρωες της Αμερικής – τη Clarice Starling», ανέφεραν οι Kurtzman και Lumet, στο Variety. «Η γενναιότητα και η πολυπλοκότητα της Clarice φώτιζαν πάντα το δρόμο, ακόμα κι όταν η προσωπική της ιστορία παρέμενε στο σκοτάδι. Αλλά η δική της ιστορία είναι αυτή που χρειαζόμαστε σήμερα: ο αγώνας της, η αντοχή της, η νίκη της. Η ώρα της είναι τώρα και πάντα».

Ο χαρακτήρας της Starling προέρχεται από το μυθιστόρημα του Thomas Harris του 1988, «The Silence of the Lambs» και τον υποδύθηκε άψογα η Jodie Foster [φωτό επάνω] στην πασίγνωστη διασκευή της ταινίας που κυκλοφόρησε το 1991. Ένας ρόλος που της έδωσε τότε το Όσκαρ του πρώτου γυναικείου ρόλου. Ο χαρακτήρας εμφανίστηκε επίσης στο μυθιστόρημα του Harris, Hannibal και την κινηματογραφική διασκευή του για το 2001, αν και τον ρόλο της Starling υποδύθηκε τότε η Julianne Moore.

Η ανακοίνωση του CBS σηματοδοτεί τη δεύτερη φορά μιας σειράς που εστιάζει στη Starling, με το κανάλι Lifetime να προσπαθεί να αναπτύξει τη δική του εκδοχή το 2012.

Ο Kurtzman και η Lumet δουλεύουν επίσης για μια σειρά – συνέχεια της ταινίας του 1976 με πρωταγωνιστή τον David Bowie, «The Man Who Fell To Earth», που θα έχει να κάνει με έναν εξωγήινο που προσγειώνεται στη γη σε ένα σημείο καμπής για την ανθρώπινη εξέλιξη.

Χαρήκαμε πολύ με τα νέα και περιμένουμε νεότερα. Το σίγουρο είναι πως θα γίνει... "σφαγή" για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Μέχρι τότε, ας θυμηθούμε το τρέιλερ της θρυλικής ταινίας με τον μοναδικό Anthony Hopkins ως Hannibal Lecter.