Άρωμα γυναίκας για 30 νύχτες!

11.06.2010
Καθώς η μπάλα στήνεται στη σέντρα του Soccer City στο Γιοχάνεσμπουργκ, για το πρώτο ματς του Μουντιάλ 2010 μεταξύ Νότιας Αφρικής-Μεξικού, όλα φαίνονται να αλλάζουν στην ελληνική τηλεόραση.

Καθώς η μπάλα στήνεται στη σέντρα του Soccer City στο Γιοχάνεσμπουργκ, για το πρώτο ματς του Μουντιάλ 2010 μεταξύ Νότιας Αφρικής-Μεξικού, όλα φαίνονται να αλλάζουν στην ελληνική τηλεόραση. Η Nova και η EΡΤ θα καρπωθούν διαφήμιση και θεαματικότητα, ενώ τα ιδιωτικά κανάλια ετοιμάζονται με σύστημα... Ρεχάγκελ (τρεις σέντερ μπακ) να αμυνθούν, για να κρατήσουν στο μικρότερο δυνατό ποσοστό τις απώλειές τους.

Η πρώτη κίνηση είναι να ολοκληρωθούν τα σίριαλ και τα talent shows πριν έρθει η καταιγίδα του τελικού γύρου του Μουντιάλ, όπου το ενδιαφέρον των τηλεθεατών θα κορυφωθεί. Γιατί η κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση δεν είναι υπόθεση 1-2 εβδομάδων.

Αρχίζει την Παρασκευή, στις 5 μ.μ. και θα διαρκέσει έναν ολόκληρο μήνα. Ο μεγάλος τελικός θα γίνει την Κυριακή 11 Ιουλίου στις 9:30 μ.μ. στο ίδιο γήπεδο. Επειδή όλοι οι αγώνες θα μεταδίδονται ζωντανά από τις 4:30 το απόγευμα μέχρι τις 11:15 το βράδυ, το πρόβλημα αφορά τις εκπομπές πριν και ?ετά τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των καναλιών.

Με αυτό, ακριβώς, το κριτήριο το Mega μετακινεί την καθημερινή, πρώτη σε θεαματικότητα φέτος, σειρά του «Η ζωή της άλλης» στις 9 το βράδυ, ενώ ο ΑΝΤ1, όπως είχαμε γράψει, μεταφέρει την ίδια ώρα από το Μακεδονία TV, ιδιοκτησίας (επίσης) του Μίνωα Κυριακού, στον ΑΝΤ1 την τουρκική σειρά «Χίλιες και μία νύχτες», που είχε αξιοσημείωτη επιτυχία στο μικρό κανάλι.

Την Τετάρτη 16 Ιουνίου, ημέρα που δεν παίζει η Εθνική Ελλάδας, ο ΑΝΤ1 διοργανώνει τα φετινά καλλιστεία με παρουσιάστρια την πετυχημένη από πέρυσι σ’ αυτόν το ρόλο Βίκυ Καγιά.

Αλλά το «μεγάλο χαρτί» των ιδιωτικών καναλιών ακούει στο όνομα Digea. Είναι ο ψηφιακός πάροχος που θα επιτρέψει, από τις 18 Ιουνίου, στα κανάλια να εκπέμψουν σε ψηφιακό σήμα στην Αττική. Αυτό σημαίνει πολύ καλύτερη ευκρίνεια και ποιότητα εικόνας, ιδίως για τους κατοίκους των νοτίων προαστίων της Αθήνας, που έχουν μέχρι σήμερα ταλαιπωρηθεί από την κακή εικόνα στην εκπομπή της αναλογικής τηλεόρασης. Ήδη άρχισε ενημερωτική εκστρατεία της Digea από Mega, ANT1, Alpha, Alter, Star, ΣΚΑΪ και Μακεδονία TV, γιατί η λήψη της εικόνας απαιτεί τη χρήση αποκωδικοποιητή που δεν στοιχίζει περισσότερο από 80 ευρώ. Η Digea άρχισε δοκιμαστικά τις εκπομπές ψηφιακού σήματος τον Ιανουάριο από τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία και σταδιακά θα καλύψει όλη τη χώρα.

Η αναβάθμιση της εικόνας, προϊόν της νέας τεχνολογίας, θα ολοκληρωθεί με την εκπομπή σήματος υψηλής ευκρίνειας, κάτι που απολαμβάνουν οι Αμερικανοί και οι περισσότεροι Δυτικοευρωπαίοι, αλλά θα αργήσει να έρθει στην Ελλάδα, αφού οι επενδύσεις στην τηλεόραση θεωρείται βέβαιο ότι θα καθυστερήσουν λόγω της οικονομικής κρίσης. Ας ξαναγυρίσουμε όμως στα προγράμματα. Τα ιδιωτικά κανάλια ποντάρουν, όσο διαρκεί η φιέστα του ποδοσφαίρου, στο γυναικείο πληθυσμό. Γι’ αυτό οι ταινίες και κάθε εκπομπή που θα παρουσιάζεται παράλληλα με τους αγώνες του Μουντιάλ θα έχουν άρωμα γυναίκας.

Κυρίες μου, αρχίζει το ματς, αλλά και ένας ολόκληρος μήνας αφιερωμένος σ’ εσάς!