Α, τα καλύτερα να λέγονται!

17.06.2010
Το τέλος της σεζόν είναι η αρχή των απολογισμών.

Το τέλος της σεζόν είναι η αρχή των απολογισμών. Να μην επαναλάβω, όμως, αυτά που ήδη καλοί συνάδελφοι έχουν αναφέρει εντός και εκτός μικρής οθόνης. Άλλωστε, σε ελάχιστα σημεία θα μπορούσαμε να διαφωνήσουμε.

Σκέφτηκα, λοιπόν, να σας παρουσιάσω, με αρκετή δόση υποκειμενισμού, αυτά που με εντυπωσίασαν τη σεζόν 2009-2010, όπως τα αποτυπώνω και στο ομότιτλο βιβλίο μου, που θα κυκλοφορήσει μέσα στο μήνα.

Να, λοιπόν, τι επέλεξα:

Ελληνικό πλάνο της σεζόν: Η κά?ερα του καναλιού της Βουλής να πιάνει αραχτό και λάιτ τον Κώστα Καραμανλή στα ορεινά έδρανα του Κοινοβουλίου.

Ξένο πλάνο της σεζόν: Οι εικόνες από το ρεσάλτο των Ισραηλινών καταδρο?έων στα πλοία των ακτιβιστών έξω από τη Γάζα.

Πολιτική συνέντευξη της σεζόν: Ο Ανδρέας Βγενόπουλος μιλάει στον Νίκο Χατζηνικολάου για την οικονομική κρίση, τα αίτια και τις πιθανές εξελίξεις της. Την εκπομπή παρακολούθησαν 850.000 τηλεθεατές.

Ρεπόρτερ της σεζόν: Ο Τάσος Τέλλογλου για τις αποκαλύψεις του στην υπόθεση Siemens. Γι’ αυτό άλλωστε βραβεύτηκε από το Ίδρυ?α Προαγωγής Δη?οσιογραφίας «Αθανασίου Β. Μπότση».

Γυναίκα της σεζόν: Από τις τηλεοπτικές περσόνες η Ζέτα Μακρυπούλια, που φαίνεται να καθιερώνεται, κατ’ αρχήν ως παρουσιάστρια talent show.

Άντρας της σεζόν: Ίσως φανεί παράξενο που επιλέγω τον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος δεν δίστασε, διωγμένος από τη δημόσια τηλεόραση, να στήσει το κεντρικό δελτίο ενός μικρού καναλιού του Βlue Sky (B.S.).

Ζευγάρι της σεζόν: Καραμέρος και Χαριτάτος, που... γκρέμισαν από το βάθρο της τη «βασίλισσα της πρωινής ζώνης» Ελένη Μενεγάκη.

Μετεγγραφή της σεζόν: Ο Γιώργος Αυτιάς από τον Alpha στον Alter, με πολλά... γκολ!

Διαφήμιση της σεζόν: Φαντάροι-σκοποί στο πουθενά με «σήμα καμπάνα» από την Cosmote.

Διαφήμιση καναλιού της σεζόν: Η εκπληκτική δουλειά της Ashley and Holmes για το ιντερνετικό κανάλι gossip-tv, που βραβεύτηκε με διαφημιστικό βραβείο Ermis.

Ιανός της φετινής σεζόν: Η Ευγενία Μανωλίδου, ως κριτής και κρινόμενη σε δύο διαφορετικά talent shows του ΑΝΤ1 (πιθανώς και ως αντενική που θα πάει στο Mega).

Νεανικό κανάλι της σεζόν: Το ολόφρεσκο MTV, που έκλεισε ένα χρόνο και έβαλε και το MAD να τρέχει γρηγορότερα...

Κανάλι της σεζόν: Το Mega, που έκανε περίπατο σε ειδήσεις και πρόγραμμα χάρη στους Χρήστο Παναγιωτόπουλο και Πέτρο Μπούτο, αντίστοιχα.

Κανάλι-έκπληξη: Το «μικρό» SBC, που αναμεταδίδει το οικονομικό διεθνές κανάλι Bloomberg με όλες τις πτυχές της ελληνικής οικονομίας. Ένα κανάλι για «ψαγμένους» τηλεθεατές.

Ντροπή της σεζόν: Η Τζούλια Αλεξανδράτου, που από σταρ των καλλιστείων έγινε εθνική πορνοστάρ.

Το Top-10 της φετινής σεζόν
(1 Σεπτεμβρίου 2009-31 Μαΐου 2010)

Εκπομπή Κανάλι Περιεχόμενο Τηλεθέαση
1. Γιουροβίζιον ΝΕΤ Τελικός 30,8%
2. «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» Alpha Σάτιρα 29,9%
3. «50-50» Mega Eπετειακό 23,6%
4. Ολυμπιακός-ΠΑΟ ΝΕΤ Ποδόσφαιρο 21,1%
5. «Ευτυχισμένοι μαζί» Μega Επετειακό 20,9%
6. «Η ζωή της άλλης» Mega Σίριαλ 20,5%
7. Ουκρανία-Ελλάδα Mega Ποδόσφαιρο 20,0%
8. Άρσεναλ-Ολυμπιακός Mega Ποδόσφαιρο 19,3%
9. «Τα μυστικά της Εδέμ» Mega Σίριαλ 19,2%
10. «Πάμε πακέτο» Αlpha Ριάλιτι 18,1%

Πηγή: Nielsen Audience Measurement Research.